Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα σε αγροτεμάχιο με πρόσωπο σε δημοτική οδό και δρόμο αναδασμού ταυτόχρονα


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα,

Έχω αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου 5στρ περίπου που είναι γωνιακό και έχει πρόσωπο από την μία πλευρά σε δημοτική οδό (δρόμος αναδασμού που ασφαλτοστρώθηκε και πλέον ενώνει δύο οικισμούς του νομού) και από την άλλη σε δρόμο αναδασμού χωματόδρομο. Ενώ έχω την αρτιότητα με εμβαδόν και πρόσωπο και στις δύο πλευρές, δεν έχω το απαιτούμενο βάθος ως προς την δημοτική οδό. Διαβάζοντας τους όρους δόμησης για τα εκτός σχεδίου λέει ότι για τα γήπεδα με πρόσωπο σε δημοτική οδό απαιτείται πρόσωπο 45μ, Εμβαδόν 4στρ και βάθος 50μ. Διαβάζοντας το φεκ καταλαβαίνω ότι οι όροι για τις δημοτικές οδούς κατισχύουν των γενικών όρων δόμησης οπότε το αγροτεμάχιο μου δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Θέλω να ρωτήσω όμως αν μπορώ να πιαστώ από τον χωματόδρομο και να επικαλεστώ ότι έχω αρτιότητα οικοδομησιμότητα μιας και δεν απαιτεί βάθος ο συγκεκριμένος δρόμος ή με "κόβει" το ότι δεν έχω το απαιτούμενο βάθος ως προς την δημοτική οδό;

Παρεκκλίσεις δεν υπάρχουν το χωράφι προέκυψε από αναδασμό του 2000 και έχω και ΓΠΣ που ζητάει 6στρ όριο αρτιότητας με παρέκκλιση τα 4στρ για τα προϋπάρχοντα που είναι και το δικό μου.

Υπάρχει κάποια εγκύκλιος ή κάποιο έγγραφο που να το διευκρινίζει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.