Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρευνα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια


Pappos

Recommended Posts

Οι απόφοιτοι των ελληνικών πολυτεχνείων και ΤΕΙ για μένα είναι μάχιμοι φοιτητές και μπράβο τους σε όσα μαθαίνουν (γιατί κατά 90% μόνοι τους τα μαθαίνουν, δεν υπάρχει το ερέθισμα από τους καθηγητές να τους σπρώξουν στην έρευνα και στην επιστήμη, όλοι πάνε να περάσουν το μάθημα αυτή η φιλοσοφία ισχύει...)

 

Ίσα-ίσα έδω μέσα έχω συναντήσει πολύ αξιόλογους συναδέλφους και χαίρομαι για αυτό. Η κριτική μου έχει να κάνει με την παιδεία (από το δημοτικό μέχρι...)

και το εκπαδευτικό σύστημα. Και φυσικά για τα πολυτεχνεία και ΤΕΙ που ο κάθε ψευτοαναρχοκουλτουριάρης με τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς το κάνει κάρβουνο. Δεν κατηγορώ εσάς κύριοι, το σύστημα και την κατάσταση κατηγορώ.

Άρα εγώ είμαι μαζί σας και πρέπει να το εκτιμάτε αυτό και πέραν αυτού όπως είπα και στην αρχή είστε ήρωες που τα καταφέρνετε στην ζούγκλα που λέγεται πολυτεχνείο.

 

Αλλά μην μου βγει κανείς και μου μιλάει για έρευνα και έργα. Αν γινότανε έργα και έρευνα θα είχαμε δικούς μας κανονισμούς. Και όχι τα din για σιδηρές και τον ΕΚΩΣ που είναι αντιγραφή των din. Που είναι η έρευνα κύριοι ??? Που ???? Στα λόγια ????

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το συμπέρασμα που βγάζεις ότι δεν γίνεται έρευνα, μεμονωμένα για την επιστήμη του Πολιτικού Μηχανικού και με δεδομένο το ότι οι Ελληνικοί ισχύοντες κανονισμοί έχουν επηρεαστεί σε πολύ σημαντικό βαθμό από ξένους κανονισμούς, δεν είναι λογικό. Αλίμονο αν καταλήγουμε έτσι εύκολα σε συμπεράσματα και απαξιώνουμε το ένα ή εξυψώνουμε το άλλο. Η αριστοτελική λογική που διδάσκεται σε κάθε πολυτεχνείο του κόσμου δεν μας το επιτρέπει. Αν γίνεται έρευνα με τα πενιχρά μέσα, (βλ. κρατική χρηματοδότηση καθότι η βιομηχανία στην Ελλάδα και η χρηματοδότηση απ' αυτήν της έρευνας είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ειδικά συγκρινόμενη με αυτήν ενός βιομηχανικού κολοσσού όπως η Γερμανία), φαίνεται απ' τις δημοσιεύσεις σε συνέδρια και σε περιοδικά, Ελληνικά και διεθνή. Όποιος ενδιαφέρεται και θέλει να εντρυφήσει επί του θέματος δεν έχει παρά να ψάξει εκεί και να βρει τι και πόση έρευνα γίνεται στα Ελληνικά ανώτατα ιδρύματα. Μηδενιστικές λογιστικές πέρα από απόλυτες γίνονται προσβλητικές για όσους ασχολούνται με την έρευνα στα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια άρα και κατά συναδέλφων μελών του forum. Εκτός και εάν αυτοί αποκλείονται από μέλη του forum!

Link to comment
Share on other sites

Οι απόψεις αυτές είναι ισοπεδωτικές!Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Το επιχείρημα με τους αναρχικούς και τον μπαμπά δείχνει παραπληροφόρηση και άγνοια.

 

αλήθεια pappos έχεις σπουδάσει στην Ελλάδα?

Link to comment
Share on other sites

Οι απόψεις αυτές είναι ισοπεδωτικές!Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Το επιχείρημα με τους αναρχικούς και τον μπαμπά δείχνει παραπληροφόρηση και άγνοια.

 

Αυτά θα τα λέτε έχουμε πει χίλιες φορές...στον μπακάλη, στον περιπτερά στον καφετζή της γειτονιάς αλλά όχι σε εμένα.

 

Παραπληροφόρηση μπορούν να κάνουν τα κανάλια και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εγώ λέω τα γεγονότα όπως έχουν.

 

@Χαρης

Δεν απαξιώνω απλά δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ελληνικό πολυτεχνείο με γερμανικό. Είναι πολύ απλά τα πράματα. Αυτό είναι γεγονός.

 

Άλλο οι εργασίες στα συνέδρια και άλλο οι κανονισμοί. Είναι πράματα που δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.

Link to comment
Share on other sites

Βλέπεις τα πράγματα πολύ μονόπλευρα είτε δεν έχεις πληροφόρηση, έρευνα ΔΕΝ είναι μόνο οι κανονισμοί , το επιχείρημα που εδωσες είναι σαν να δεις την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ και από εκεί να συμπεράνεις οτι η Ελλάδα έχει καλους δρόμους

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω τα γεγονότα ρεαλιστικά. Ίσως δεν είμαι ρομαντικός, αλλά μην προσπαθείτε να ανεβάσετε το επίπεδο παιδείας στην Ελλάδα γιατί τόσο θα το κατεβάζω και θα το ισοπεδώνω.

 

Από την έρευνα βγαίνουν ΚΑΙ οι κανονισμοί. Εκτός αν είναι πολύ δύσκολο και το αφήνουμε...

Link to comment
Share on other sites

Για πολλοστή φορά αποφεύγεις να απαντήσεις αν έχεις κάποια σχέση με ελληνικό πανεπιστήμιο.Επειδή λοιπόν μπορεί να μην έχεις περάσει ούτε απ' έξω μπορώ να θεωρώ τις απόψεις σου ισάξιες με του περιπτερά και του καφετζή της γειτονιάς μου.

 

Επίσης δεν είπε κανείς οτι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι καλύτερα από τα γερμανικά!

Εσύ πας εκεί την κουβέντα κάθε φορά από μόνος σου !Συνήθως με αφορμή κάποιο σχόλιο για τον ΕΑΚ ή κάποιον άλλο ελληνικό κανονσιμό που δεν σου αρέσει!

 

Γενικά έχεις ένα στυλ εσείς οι Ουγκάντα-Ελληνες μην μιλάτε για κατασκευές...Χαλάρωσε λίγο . Η Ελλάδα δεν είναι υπερδύναμη σαν την Γερμανία. Μήπως εκεί υπάρχουν εταιρείες μεγαθήρια που ξεχνας να αναφέρεις?

 

Με τι χρήματα θα γίνουν τα πειράματα για να φτιαχτούν οι κανονισμοί?Ξέρεις πόσα παίρνει ένας ερευνητής στο Ε.Μ.Π. ? 1500 περίπου στην καλύτερη...Εσύ αφήνεις την δουλειά σου για αυτά τα λεφτά?

Link to comment
Share on other sites

1500€ παίρνει στην Γερμανία ένας που κάνει διδακτορικό....

Δεν έχει νόημα η συζήτηση όπως καταλαβαίνεις...

 

[Γενικά έχεις ένα στυλ εσείς οι Ουγκάντα-Ελληνες μην μιλάτε για κατασκευές...Χαλάρωσε λίγο . Η Ελλάδα δεν είναι υπερδύναμη σαν την Γερμανία. Μήπως εκεί υπάρχουν εταιρείες μεγαθήρια που ξεχνας να αναφέρεις?]

 

Από όλη αυτή την πρόταση θα κρατήσω το Ουγκάντα-Ελληνες

Το οποίο ίσως φτάνει το Ελλαδιστάν...

 

Τα χρήματα αγαπητέ ας μην τα φάνε και ας τα δώσουνε στην παιδεία, στα ερευνητικά προγράμματα και στα σχολεία.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβες....1500 δεν είναι ο μισθός του υποψήφιου διδάκτορα!είναι ο μισθός αν είσαι και σε ερευνητικό πρόγραμμα.Που σημαίνει οτι δουλεύεις φουλ..Ο μισθός του διδακτορικού δεν τον ξέρω αλλά πρέπει να είναι αστείος.Στην Γερμανία αν μπεις σε ερευνητικό πρόγραμμα πόσα παίρνεις???Λογικά πολύ παραπάνω..Και εν τέλει σου ξαναλέω έρευνα γίνεται , πειράματα δεν γίνονται άρα ο οποιος κανονισμός είναι όνειρο θερινής νυκτός!

 

Το συμπέρασμα μου από την συζήτηση μαζί σου είναι οτι τρέφεις αθεράπευτο μίσος για τα ελληνικά πανεπιστήμια,ΤΕΕ κ.τ.λ που οτι και να λέω δεν πρόκειται να σου αλλάξω γνώμη.

 

Επίσης όσο δεν μας λες αν όντως σπούδασες Ελλάδα λες και είναι κάνα μυστικό πια τόσο δεν έχει νόημα η συζήτηση γιατί είναι σαν να μιλάω με κάποιον ανίδεο για κάτι.

 

Τουλάχιστον αν μπορείς ελλάτωσε τις προσβολές σου!

 

Σε ευχαριστώ.Δεν απαντάω σε κάποιο αλλο από τα υπερ-τεκμηριωμένα λεγόμενα σου.

Link to comment
Share on other sites

1500€ τον μήνα παίρνει ένας φοιτητής που κάνει διδακτορικό στην Γερμανία.

Έχει κάποιες ώρες μάθημα την εβδομάδα, και αν θέλει βγάζει και θέματα διπλωματικής.

Δεν μίλησα για ερευνητικά προγράμματα.

 

Μα αν ελλατώσω τις προσβολές μου δεν θα με βλέπετε μετά σαν κόκκινο πανί...

 

[...Σε ευχαριστώ.Δεν απαντάω σε κάποιο αλλο από τα υπερ-τεκμηριωμένα λεγόμενα σου.]

 

Αν θέλεις και μπορείς απάντησε εδώ

 

Τα χρήματα αγαπητέ ας μην τα φάνε και ας τα δώσουνε στην παιδεία, στα ερευνητικά προγράμματα και στα σχολεία.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.