Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρευνα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια


Pappos

Recommended Posts

Ο μισθός του διδακτορικού δεν τον ξέρω αλλά πρέπει να είναι αστείος

Σε πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου αστείος. Στα περισσότερα τουλάχιστον διδακτορικά είναιι απλά ανύπαρκτος. Δες πχ εδώ (δεύτερη σειρά)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Και αν υπάρχει (που είναι της τάξης 150€ τον μήνα) πληρώνεται μετά από κανένα εξάμηνο.

 

(Αν πληρωθεί στο εξάμηνο ο υποψήφιος κερνάει όλη την παρέα)

 

Δεν θα μιλήσω για Ελλαδιστάν γιατί δεν μπορώ άλλο, όσο συνεχίζει η συζήτηση συγχύζομαι περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει "μισθος" ,χρήματα παρέχονται είτε από υποτροφίες είτε από ερευνητικά προγράμματα

Αντιγράφω από άρθρο του in..gr για το Πολυτεχνείο Κρήτης (που τυχαινει να γνωρίζω περισσότερα καθώς εκεί έκανα το μεταπτυχιακό μου)

 

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ως πρότυπο το Πολυτεχνείο της Κρήτης, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό προγραμμάτων 14 εκατ. ευρώ τον οποίο διαχειρίζεται η Επιτροπή Ερευνών. Το ποσό αυτό αποτελεί το 46% των ετησίων πόρων του Ιδρύματος εκτός των μισθών. Οι πηγές χρηματοδότησης το 2007 ήταν: Ευρωπαϊκή Ένωση 42%, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας 10%, υπουργείο Παιδείας 5%, Περιφέρεια Κρήτης 2% και ιδιωτικοί φορείς μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση 34%.

 

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=984850&lngDtrID=252

 

Αυτά για τον συναδελφο ΔΕΝ ειναι ερευνα ,αφού δεν αφορά κανονισμους αλλά τι να κανουμε η ερευνα συνήθως επιφέρει δημοσιεύσεις (σε περιοδικά με κριτες και όχι σε "κάποια συνέδρια") , μάλλον ορίζουμε την έρευνα διαφορετικά

Θα τους κοροιδέψαμε πάλι τους αξιολογητές των ευρωπαικων προγραμματων για να τα πάρουμε

Link to comment
Share on other sites

Αρε εκεί στην επιτροπή ερευνών γλέντια...

 

14 εκατ. ευρώ...με το που θα λένε τον αριθμό θα παθαίνουνε εγκεφαλικά τα καημένα...

Link to comment
Share on other sites

Ποιο είναι αυτό το φοβερό ερευνητικό έργο που έχει να επιδείξει το σημερινό πολυτεχνείο και ταρακούνησε την διεθνή επιστημονική κοινότητα ? Ανέπτυξε μήπως καμιά καινοτομία που έτυχε ενδιαφέροντος από εταιρείες ή ξένους επενδυτές ? μήπως η μόνη έρευνα που γίνεται στα πολυτεχνεία (και όχι μόνο στα πολυτεχνεία αλλά και σε όλα τα ΑΕΙ) αφορά τη μαζική παραγωγή papers για την αναβάθμιση των καθηγητών και τα εκλεκτορικά τους ? Όσο για τη χρηματοδότηση, τουλάχιστον το ΕΜΠ έχει από τις μεγαλύτερες σε σχέση με τα άλλα πανεπιστήμια, συν το 2% "μίζα" απ όλα τα δημόσια έργα. Που πάνε αυτά τα λεφτά ? Όσο για το ΤΕΕ, ο τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας προφανώς δεν ασχολείται με την προώθηση της έρευνας και της τεχνολογίας στη χώρα μας, αλλά με τη συκοφάντηση άλλων κλάδων και τα δικαστήρια στα οποία κάθε τρεις και λίγο καταφεύγει με αποκορύφωμα το αναμενόμενο δικαστικό έπος που είπε ότι θα εξαπολύσει κατά πάντων στη κοινότητα για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Το γεγονός ότι βαφτίσανε την έννοια της μελέτη ως "έρευνα", με αποκλειστικό δικαίωμα, είναι η μόνη παγκόσμια καινοτομία που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το ότι μπορεί να βγάζει καλούς μηχανικούς (και βγάζει) δεν σημαίνει ότι έχει κατ ανάγκη και σπουδαία ερευνητική δραστηριότητα.

Link to comment
Share on other sites

GeorgeS...

 

Μην τους τα λες έτσι απότομα...τους προσβάλεις....

 

Εδώ μιλάμε για σοβαρά ερευνητικά προγράμματα που έχουν αντίκτυπο και έξω...(μπας και μιλάμε για κανέναν άλλον πλανήτη ???)

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ !!!!!

 

(Με την έννοια των ερευνητικών που γίνεται έξω...εδώ τρώνε λεφτά !!!)

 

Μα είναι τόσο δύσκολο να το χωνέψετε ????

 

Πείτε μου ερευνητικό που έχει αποδοχή στην ευρώπη. Περιμένω απαντήσεις.

 

(Μην βγει κανένα σπίρτο βρεγμένο και πει ερευνητικό σε συνεργασία με ευρωπαϊκό πακέτο...)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Pappos έχεις κάνει αχταρμά το άσυλο, το επίπεδο της εκπαίδευσης και τη νοοτροπία φοιτητών και καθηγητών και δεν βλέπω πως μπορεί κάποιος να βγάλει άκρη σε αυτό το χαμό. Επειδή βλέπω όμως ότι είσαι παλιό μέλος έχω και γω πραγματικά την απορία ποια είναι η σχέση σου με το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Μήπως προσπάθησες να μπεις και δεν τα κατάφερες?

Link to comment
Share on other sites

Δεν τίθεται θέμα προσβολής. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η τεχνολογική έρευνα στην Ελλάδα είναι σε μηδενικό επίπεδο. Και σε αυτό δεν φταίει πάντα γενικά και αόριστα το αόρατο και απρόσωπο κράτος. Υποτίθεται ότι τα πολυτεχνεία προάγουν και αναπτύσσουν καινοτομίες και ερευνητικές δραστηριότητες. Αυτός είναι θεωρητικά ο ρόλος τους αλλά δεν τον έχουν πετύχει κι έτσι ασχολούνται με άλλα αλλότρια και ο τεχνικός σύμβουλος από κοντά και πρωτοπόρος (στα αλλότρια και όχι μόνο....) .

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζουμε την άποψη σας για το Τ.Ε.Ε παρακαλώ περιοριστείτε σε αυτή για την έρευνα

Ο συναδελφος pappos ξέρει (με σιγουριά ) οτι δεν γινεται έρευνα στα ελληνικά πανεπιστήμια όπως εξω

(Τους πιάνουμε κορόιδο τους ευρωπαίους και χωρις παραδοτέα στα ευρωπαικά προγράμματα παίρνουμε τα χρήματα και παρόλο που είμαστε άχρηστοι στην έρευνα μας ξαναχρηματοδοτούν για νέα ερευνητικά ),αναμένουμε και άλλες τοποθετήσεις

 

GeorgeS Υπάρχει μια σημαντικη διαφορα μεταξύ του ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ και του: η έρευνα δεν είναι αυτή που έπρεπε να είναι.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.