Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρευνα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια


Pappos

Recommended Posts

Καλά ρε μύγα σε τσίμπησε? Χαλάρωσε λιγάκι, χαμήλωσε τους τόνους και προπαντώς:

 

Μην δημιουργείς εντυπώσεις και θόρυβο με αυτά που γράφεις. Θυμίζεις τους Ελληνάρες

 

που τόσο πολύ απαξιώνεις! Α ρε pappos... :lol:

 

Το θέμα κλειδώνεται προσωρινά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το αν γίνεται έρευνα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι το ένα κομμάτι. Το αν οι απόφοιτοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων τελειώνοντας τη σχολή είναι ικανοί να συμμετάσχουν με επιτυχία σε ερευνητικά προγράμματα επιπέδου είτε εδώ είτε στο εξωτερικό (αφού για σένα το μοναδικό μέτρο φαίνεται να είναι αυτό) είναι το άλλο και αυτό δε νομίζω να το αμφισβητεί κανείς. Αυτός πιστεύω είναι σημαντικότερος δείκτης του επιπέδου εκπαίδευσης και δεν είδα φίλε pappo να τον αναφέρεις πουθενά. Μας λες επίσης οτι είσαι Έλληνας μηχανικός. Πού τελείωσες και ποια βαθμίδα δεν μας είπες ακόμα...Παρεπιπτόντως το άσυλο και η έρευνα στο δική μου απλή λογική είνα ανεξάρτητα μεταξύ τους. Εσύ που φαίνεσαι κοσμογυρισμένος και ξέρεις περισσότερα μήπως μπορείς να μας διαφωτίσεις? Sorry για το offtopic του πράγματος αλλά μη λέμε κι ότι θέμε. Αν οι συντονιστές θεωρούν ότι δημιουργώ πρόβλημα ας διαγραφεί.

Link to comment
Share on other sites

Οι απόφοιτοι των πολυτεχνείων της Ελλάδας (αυτοί που έχουν ιδρώσει και όχι αυτοί που πήρανε νύχτα το πτυχίο) έξω έχουν ίσες δυνατότητες με τους συναδέλφους μηχανικούς. Αν είσαι και πολύ καλός θα σε προωθήσουν και δεν θα σε ποδοπατήσουν όπως γίνεται στο Ελλαδιστάν. (Μην του φας την θέση και φανεί αδύναμος απέναντί σου επειδή είσαι καλύτερός του, άσε που παίζει αν είσαι στην κλίκα, σε ποιά κλίκα είσαι, που είσαι προσκύμενος κ.τ.λ.)

 

Τώρα για το άσυλο...πως θα κάνει έρευνα ο άλλος που όταν ο κάθε ψυχολογικά καραγκιόζης σου κλείνει την σχολή, γουστάρει να μπει μέσα να κάψει και εσύ από έξω να φοβάσαι μην εισβάλουν στα εργαστήρια κλέψουν τους Η/Υ που μέσα έχεις τα στοιχεία της έρευνας που κάνεις.

Και άντε δεν κλέψουν τον Η/Υ αλλά καταστρέψουν οτιδήποτε άλλο.

Και άντε δεν καταστρέψουν(......)αλλά κάθονται εκεί και σου απαγορεύουν την είσοδο. Ειδικά σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς.

ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ ΣΥΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ???????

 

Αυτό για την συσχέτιση ασύλου έρευνας. [...Παρεπιπτόντως το άσυλο και η έρευνα στο δική μου απλή λογική είνα ανεξάρτητα μεταξύ τους.]

 

Γιατί εμείς δεν λέμε ότι θέμε....

 

Εμείς όταν μιλάμε μιλάμε δεν λέμε αερολογίες.

Link to comment
Share on other sites

Παθων!!! Εργαστηριακη ερευνα για διδακτορικο καταστραφηκε 2 φορες εξ'αιτιας καταληψης και αδυναμιας πραγματοποιησεις των μετρησεων την πρωτη φορα και καταστροφης δοκιμιων τη δευτερη (εγιναν οπλα καταστροφης παραθυρων και υπολογιστων - παλι καλα που δεν με κατηγορησαν και για συνεργο δηλαδη)...

 

Με τη ψυχολογια μπορεις να συνεχισεις και να κανεις τη δουλεια σου..

 

Ειναι απαραδεκτο σε βαθμο αηδιας καποιοι που στο ονομα ενος καλυτερου αυριο να καταστρεφουν το μελλον καποιου αλλου..

 

Δυστυχως εχουμε ισοπεδωσει τα παντα..

 

Δεν θελω να πω περισσοτερα γιατι θα βγω εκτος εαυτου..

Link to comment
Share on other sites

Pappos, περιστατικό κλοπής ή καταστροφής Η/Υ ή στοιχείων έρευνας από Πανεπιστήμια την τελευταία δεκαετία πρέπει να έχει αναφερθεί μόνο στην Ιατρική Αθηνών πριν 3-4 χρόνια. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος συνάδελφος. Δεν ξέρω βέβαια τί έγινε στα γεγονότα του Δεκεμβρίου, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Το ότι η έρευνα παρεμποδίζεται με τις καταλήψεις είναι γεγονός αλλά δε νομίζω ότι αυτός που θέλει να κάνει έρευνα:

 

1. Δεν κρατάει back up

2. Δεν μπορεί να εργαστεί έστω και με περιορισμούς στο σπίτι του για το διάστημα που η σχολή είναι κλειστή

 

Αν με ρωτάς είναι άσχημο εως αστείο ενας διδακτορικός να πρέπει να μπει σε τέτοιες διαδικασίες, αλλά δε νομίζω ότι ο ένας μήνας κατάληψης του στερεί το δρόμο προς τη γνώση που είναι και το ζητούμενο. Αυτός που είναι καλός και θέλει να κάνει δουλειά και έρευνα θα την κάνει.

Εξίσου μεγάλο καραγκιοζιλίκι θεωρώ το γεγονός ότι στα Πανεπιστήμια της Αγγλίας στο ξεκίνημα των μεταπτυχιακών γίνονται φροντιστήρια μαθηματικών για να μπορέσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που δεν έχουν υπόβαθρο στα μαθηματικά να παρακολουθήσουν απροβλημάτιστα το μεταπτυχιακό. Καραγκιοζιλίκι το θεωρώ γιατί διδάσκονται μαθηματικά του επιπέδου ολοκλήρωμα του χ2 κλπ. Μάντεψε ποιοι είναι οι μόνοι φοιτητές που δεν το παρακολουθούν. Το γεγονός αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την αξία των μεταπτυχιακών αυτών είναι όμως δείγμα του ποιο είναι το επίπεδο των μαθηματικών που διαδάσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο σε πολλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αν πιστεύεις ότι τα μαθηματικά στην επιστήμη μας είναι κάτι δευτερεύον πάω πάσο. Μιας και απ' ότι φαίνεται έχεις σπουδάσει στο εξωτερικό θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι οι απόφοιτοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων που επιλέγουν να συνεχίσουν μεταπτυχιακά στο εξωτερικό έχουν καλό όνομα, τουλάχιστον στην Αγγλία, επειδή σε κόβω για Γερμανοθρεμμένο δεν ξέρω τι γίνεται εκεί.

Τέλος για να μη λέμε ότι θέμε καλό θα ήταν να μας πεις και πού έχεις σπουδάσει και σε ποια βαθμίδα γιατί ενώ απ' ότι καταλαβαίνω έχεις τελειώσει στο εξωτερικό (θέμα επιλογής?) φαίνεται να ξέρεις τα πράγματα στην ελληνική εκπαίδευση καλύτερα από εμάς που σπουδάσαμε στην Ελλάδα.

 

Φίλε pk τώρα είδα το post σου. Ζητώ συγνώμη αλλά πλην του περιστατικού που αναφέρω με την Ιατρική Αθηνών δεν γνώριζα άλλο παρόμοιο. Σίγουρα είναι αλητεία αυτό το πράγμα, αλλά δεν νομίζω ότι αποτελεί τον κανόνα.

Link to comment
Share on other sites

Και ποιος σου λέει ότι δεν σπούδασα πρώτα εδώ και μετά στην Γερμανία ?

 

Αυτά περί τελευταίας δεκαετίας δεν πιστέυω να τα εννοείς...εμείς δεν είμαστε κυράτσες που βλέπουνε τηλεόραση και καταπίνουν την κάθε ****** των δημοσιογραφάκων....

 

Στο πολυτεχνείο της Ξάνθης τους μαθαίνουνε πίνακες...για ολοκληρώμτα δεν αναφέρω τίποτα γιατί καταλαβαίνεις....

 

Και τι έγινε με τα μαθηματικά...δηλαδή εγώ που ξέρω ολοκληρώμτα σημαίνει ότι είμαι και καλός στην προένταση ????

 

Μαζεύτε τα μυαλά σας και συγκεντρωθείτε.

 

Τα πολυτεχνεία στο Ελλαδιστάν τα έχουνε κάνει καφενεία.

 

Τους έχω πει χίλιες φορές. Βγάλτε την ταμπέλα πολυτεχνείο και βάλτε καφενείο.

 

edit: εγώ δεν είμαι καμιά κυράτσα που βλέπει τηλεόραση και καταπίνει την κάθε ******** των δημοσιογραφάκων....

 

Link to comment
Share on other sites

Και ποιος σου λέει ότι δεν σπούδασα πρώτα εδώ και μετά στην Γερμανία ?

 

Αυτά περί τελευταίας δεκαετίας δεν πιστέυω να τα εννοείς...εμείς δεν είμαστε κυράτσες που βλέπουνε τηλεόραση και καταπίνουν την κάθε π@π@ρι@ των δημοσιογραφάκων....

 

Δεν μιλάω για περιστατικά βανδαλισμών, μιλάω για καταστροφή εξοπλισμού και δεδομένων έρευνας. Οι βανδαλισμοί αφορούν το θέμα του ασύλου και δεν νομίζω ότι θα το λύσουμε εδώ. Εγώ μιλάω για καταστροφή εξοπλισμού και προϊόντων της έρευνας. Όταν λες ότι Εσείς δεν είστε κυράτσες ποιούς εννοείς? Εκπροσωπείς πολλούς? Ακόμα δεν μας είπες πού και τί σπούδασες.

 

Edit: Όταν λες τους τα έχεις πει τί εννοείς? Είσαι ακαδημαϊκός? Ή μήπως μέλος του ΤΕΕ?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε pk τώρα είδα το post σου. Ζητώ συγνώμη αλλά πλην του περιστατικού που αναφέρω με την Ιατρική Αθηνών δεν γνώριζα άλλο παρόμοιο. Σίγουρα είναι αλητεία αυτό το πράγμα, αλλά δεν νομίζω ότι αποτελεί τον κανόνα.

 

Δεν υπαρχει λογος να ζητας συγνωμη.. Απλα θα σου πω οτι επειδη δεν γνωστοποιουνται τετοια περιστατικα δεν παει να πει οτι δεν γινονται κι'ολας (και αρκετα πιο συχνα απ'οτι νομιζεις αν κρινω απο το ποστ σου)..

 

Backup μπορει να κρατας.. και εγω κραταγα.. Αλλα οταν κανεις ελεγχο πχ διαβρωσης σε δοκιμια οπλισμενου σκυροδεματος (επιταχυνωμενη διαβρωση) τοτε τι να το κανω το backup αν χασω 1 ή 2 μηνες μετρησεων??? Αν τα δοκιμια βρεθουν απο τον παγκο του εργαστηριου, μεσα στην 14αρα οθονη του υπολογιστη μου τι να το κανω το δοκιμιο??? Αν καταστραφει ενα μηχανημα που περιμενα 6 μηνες να βρεθουν τα χρηματα για να αγοραστει (και που συμπληρωσα και απο την τσεπη μου για να κανω πιο γρηγορα τη δουλεια μου) πως ακριβως να συνεχισω τη εργασια μου??? Να περιμενω αλλους 6 μηνες ή να το αγορασω εξ'ολοκληρου μονος μου???

 

Υπαρχουν ερευνες και ερευνες.. Καποιες μπορουν να γινουν με χρονοκαθυστερηση, καποιες απο το σπιτι.. Αυτο που προσπαθουσα να κανω εγω δυστυχως απαιτουσε πολυμηνη και σχεδον καθημερινη παρουσια μου στον χωρο (κυριακες, αργιες, γιορτες, πρωτοχρονιες)..

 

Και η αναφορα μου ειναι για τα δυο πιο σοβαρα περιστατικα που αντιμετωπισα.. Εχω πηδηξει μαντρες για να μπω να κανω δουλεια, εχω κοιμηθει μεσα μπας και την επομενη δεν μπορεσω να ξαναμπω, εχω παραστησει τον καταληψια..

 

Για γελια και για κλαματα..

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.