Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΔΕΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (ΑΝΟΙΚΤΗ) ΣΕ ΠΡΑΣΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ


VERGISDIM

Recommended Posts

(Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα για Ιδιώτες. Didonis)

Καλησπέρα.

Εχω ένα ισόγειο διαμέρισμα που ανήκει σε 3οροφο κτίριο οριζόντιων ιδιοκτησιών. Ο Α΄όροφος ανήκει στους γονείς μου και ο 2ος-3ος σε άλλον ιδιοκτήτη. Το σπίτι είναι γωνιακό. Εχω δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης της πρασιάς που βρίσκεται κατά μήκος της μίας οδου (βάσει συμβολαίου). Στο οικόπεδο δεν υπάρχει καμία θέση στάθμευσης.

Θέλω μια γνώμη στο εξής: εφόσον έχω δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης, μπορώ να πάρω άδεια για μία ανοικτή θέση πάρκινγκ στην εν λόγω πρασιά?

Και αν ναι τι δικαιολογητικά/ διαδικασία χρειάζεται?


Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

....και πώς χρησιμοποιεις αυτον τον χωρο "αχ" μεχρι σημερα?

 

Μηπως εννοεις να  παρεις απο τον Δημο, αδεια χρησης-διελευσης   πεζοδρομιου προς την θεση, με πινακιδες απαγορευσης στασης?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Όλος αυτός ο χώρος έχει στρωθεί με πετρα και έχει φυτευτεί περιμετρικά. Όμως υπάρχει ακόμη αρκετός χωρίς για μία τουλάχιστον θέση στάθμευσης. Όποτε θέλω να ανοίξω μια γκαραζοπορτα εκεί και να φτιάξω μια θέση στάθμευσης. 

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

αν δεν γράφει με δικαιωμα σταθμευσης ή για πασαν χρηση ή δξ  τι άλλο, που να σε βοηθαει...

θα κριθει αυτο που θελεις ειτε  μεταξυ σας ή στα δικαστηρια.

δες  με τον μηχανικο σου τι θες να  γκρεμισεις [δυσκολο το βλεπω]

καλη συνεχεια]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως αν ο μηχανικός μου ζητήσει σχετική άδεια από την πολεοδομία και πάρω και την έγκριση των υπολοίπων από το κτίριο, δεν μπορώ να φανταστώ που μπορεί να υπάρχει το πρόβλημα... Δεν θα ενοχλώ τη διέλευση από το πεζοδρόμιο ούτε θίγω κάποιον αφού έχω δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης σε αυτόν τον χώρο. Θα μιλήσω με μηχανικό και βλέπουμε όμως.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου κύριε, έχετε την "αποκλειστική χρήση" στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά δυστυχώς δεν μπορείτε ν' αλλάξετε μόνος σας αυτή την αρχικώς και μέσω της ΣΟΙ επιλεχθείσα χρήση του χώρου. Απαιτείται αρχικώς η διόρθωση - τροποποίηση της Σύστασης Οριζόντιας Ιδιοκτησίας με τη συναίνεση του 100% των συνιδιοκτητών και στη συνέχεια η έκδοση της σχετικής άδειας από την οικεία πολεοδομία. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία και να ακολουθηθεί η οποία θα σας οδηγήσει στο αποτέλεσμα που θέλετε, δεν θα "στέκει νόμιμα" και ο οποιοσδήποτε συνιδιοκτήτης θα μπορεί μελλοντικά να στραφεί εναντίον της....

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κάπως έτσι θα κινηθώ για΄τι θέλω μια σωστή λύση και όχι προσωρινή ή με μελλοντικά προβλήματα από τους άλλους ιδιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.