Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Έπεσε ο σοβας από το ταβάνι μου.ευτυχως δεν ήταν κάποιος από κάτω.

Υπάρχουν και σε άλλα σημεία πρόβλημα.

Αλλά πώς ξέρω αν μπορώ να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι και ότι είναι ασφαλές.

Χρόνια υπάρχει το πρόβλημα αλλά προσπαθώ να επισκευάσω την μονοωση της ταράτσας. Μεγάλο το κόστος και δεν το αντεχω.

Έχει πλακάκια και σλοιφω ένα ειδικό υλικό για στεγανωση.

Θέλω να σιγουρεψω ότι είναι οκ, για να προχωρησω σε επισκευή όλων των ταβανιων.

Ξέρω ότι έχω χοντρό πρόβλημα δεν ξέρω πόσο....

Βοηθειστε με παρακαλώ...

Δεν ξέρω πως θα προσθέσω φώτο.

 

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Θα ζητήσετε από έναν μάστορα, ή θα το κάνετε μόνοι σας, με ένα ξύλο να "χτυπήσει" και να καθαιρέσει όλους τους "κουφωμένους" (σαθρούς και έτοιμους να αποκολληθούν δηλαδή) σοβάδες. Αυτό είναι το προσωρινό μέτρο, ώστε καταρχήν να μην κινδυνεύει κάποιος από τους ενοίκους. Στην συνέχεια θα απευθυνθείτε σε πολιτικό μηχανικό που ασχολείται με επισκευές σκυροδέματος και θα του ζητήσετε τρία/τέσσερα πράγματα:

α. έλεγχο του σκυροδέματος και του οπλισμού της πλάκας ώστε να δεί τί αντοχή έχει απομείνει στο μπετόν και σε τί κατάσταση είναι τα σίδερα της πλάκας.Εάν ο οπλισμός (σίδερα) της πλάκας έχουν επαρκή ακόμη αντοχή πάμε στο β.

β. εφαρμογή αναστολέα διάβρωσης στα σίδερα της πλάκας. Αν είστε σε παραθαλάσσιο περιβάλλον και υπάρχουν χλωριόντα τα πράγματα είναι πιο δυσμενή και θα πας σε ιδιαίτερο τύπο αναστολέα (φυτευτός αέριας φάσης κλπ). Αν δεν είσαι σε παραθαλάσσιο περιβάλλον, την "γλύτωσες" με απλή ενανθράκωση.

γ. αν στο α σου δείξει ότι ο οπλισμός σου έχει πρόβλημα , εκτός από το να αναστείλεις την διάβρωση θα πρέπει να ενισχύσεις και την πλάκα.

δ. στο τέλος επεμβαίνεις και κάνεις σωστή υγρομόνωση στο δώμα.

οτιδήποτε άλλο δεν θα δουλέψει. αν είσαι κοντά σε παραθαλάσσιο περιβάλλον ετοιμάσου να βάλεις το χέρι στην τσέπη βαθιά δυστυχώς.καλή επιτυχία.

  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε (edited)

Μένω στο Χαϊδάρι δεν είμαι παραθαλάσσια.

Είναι κατοικία του '94 που από την αρχή είχαν διαπιστωθεί κάποια προβλήματα.

Καταρχήν τα σίδερα είχαν τοποθετηθεί χαμηλά στην πλάκα(προς το ταβάνι.)

Να φανταστείτε αυτό που υποχώρησε έχει 5 πόντους πάχος γιατί και ο σοβατζης και ο πρώτος μπογιατζής που μπήκε στο σπίτι ενισχύσανε και σοβά και σπατουλαρισμα ώστε να καλυφθεί άλλο πρόβλημα.

Οι υγρασίες της πλάκας από πάνω στη συνέχεια και μια άτυχης μόνωση με dow και περλομπετο, και τέλος με πλακάκια,, χωρίς στεγανωση ενδιάμεσα ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Έκλεισε από πάνω και εκτονωνόταν στα ταβάνια κάτω...

Τα τελευταία 5 χρόνια προσπαθώ, ( για να μην ξηλώσω πλακάκια και μόνωση) να καλύψω τα πλακάκια με ειδικό στεγανωτικο διαφανές )

Νομίζω είναι σωστό, αλλά τα σβανισ καινπυ άντεξαν.

Με αποτέλεσμα, σήμερα τι πρωί, αφού έστρωσα και στόλισα😥 υποχώρησε και ευτυχώς δοξάζω το Θεό δεν ήταν κάποιος από κάτω.

Περιμένω το απόγευμα μηχανικό να εκτιμήσει τα παρακάτω βήματα...

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρων!!!!! 

 

IMG_20201123_131507.jpg

IMG_20201123_131555.jpg

IMG_20201123_131541.jpg

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα. Δυστυχώς μια χαρά παραθαλάσσιο είναι το Χαιδάρι αφού απ'ότι βλέπω στον χάρτη απέχει από τον Σκαραμαγκά 5χλμ. Εντάξει το κανονιστικό όριο είναι τα 2χλμ, το οποίο προσωπικά το θεωρώ λίαν επιεικές. Για να μην αναφέρω πόσο διαβρωτικό είναι το περιβάλλον από την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή. Η πιθανότητα να συνυπάρχουν ενανθράκωση και χλωριόντα είναι σχεδόν σίγουρη-άποψη μου. Τον χάλυβα από το βιντεάκι, όσο κατάφερα να δω γιατί κολλάει και δείχνει frames, δεν τον βρίσκω σε καθόλου καλή κατάσταση. Είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να έχει απωλέσει μηχανικές αντοχές και να είναι ψαθυροποιημένος. Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα του χάλυβα που έχει ψαθυροποιηθεί είναι ότι τρίβεται με το χέρι σαν μπισκότο. Η ζημιά οφείλεται και στις πλημμελείς επικαλύψεις (αυτό που λέτε ότι ακούμπησαν τα σίδερα κάτω, το πιο πιθανό είναι να ισχύει και από πάνω) αλλά και στο γεγονός ότι η "υγρομόνωση" ήρθε και σφράγισε το δομικό στοιχείο μην επιτρέποντας του να "αναπνεύσει" και έτσι ανάμεσα στο φελιζόλ και την πλάκα έκανε υγροποίηση με αποτέλεσμα η πλάκα να είναι μόνιμα μούσκεμα και να μην στεγνώνει ποτέ. Οι υδρατμοί προχώρησαν προς τα μέσα (προς τον σοβά αφού προς τα έξω έβρισκαν αντίσταση τις μονώσεις που κάνατε) και έτσι ο οπλισμός διαβρώθηκε, το σκυρόδεμα ρηγμάτωσε γιατί ο διαβρωμένος οπλισμός ανέπτυξε εφελκυστικές τάσεις, ο σοβάς δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τον εφελκυσμό του ρηγματωμένου σκυροδέματος και έσκασε κι αυτός. Με το να βάζει περισσότερο σοβά ο σοβατζής στην κάτω παρειά της πλάκας, δεν βοήθησε σε κάτι, εξέθρεψε το θηρίο περισσότερο. Τα βήματα είναι αυτά που περιέγραψα παραπάνω: εργαστηριακά να δούμε αν μπορεί να σωθεί ο ασθενής (μπετόν+οπλισμός, αμφιβάλλω πολύ δυστυχώς..) και ποια η παθογένεια του, αναστολή του φαινομένου της διάβρωσης που αν οφείλεται σε χλωριόντα θα γίνει ΜΟΝΟ με ανοδική προστασία. Όποιον έρθει και μας πει θα σου περάσω εγώ το "πορτοκαλί/καφέ/κόκκινο το ζουμί το καλό" τον διώχνουμε κατ'ευθείαν.Τα εργαστηριακά θα μας απαντήσουν αν η πλάκα μας θέλει ενίσχυση. Ξηλώνουμε τα πάντα στην ταράτσα, θεωρώ ότι από κάτω όλα θα είναι μούσκεμα. Αφήνουμε το σκυρόδεμα να στεγνώσει και επιταχύνουμε το στέγνωμα του με ειδικά προιόντα, δεν θα πω ποια ας κάνει τίποτα κι ο τυχερός που θα πάρει την δουλειά, και μετά θερμουγρομονώνουμε με υλικά που επιτρέπουν διαπνοή και δεν εισάγουν περιττά νερά (λέγε με περλομπετόν,τσιμεντοκονίες και σούπα μούπες) πάνω στο δώμα μας. Αυτά αν εφαρμοστούν σωστά θα δώσουν πολλά χρόνια ζωής στον ασθενή. Α και μακριά από ασφαλτόπανα και υπερστεγανωτικά της τηλεόρασης. Διαλέγουμε εταιρείες υλικών σοβαρές.

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
  • Upvote 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.