akaliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2020 1 ώρα πριν, Ilias_lemp said: Antloukidis ορθώς αναφέρεται οτι δεν φταίει μόνο η έλλειψη μόνωσης καθώς το δίκτυο διανομής νομίζω ότι δεν είναι ιδανικό και ή αλλαγή σώματος είναι ημίμετρο.Το δίκτυο έχει ως εξής: Αντλία θερμότητας σε σειρά με δοχείο αδρανείας 200L με Φ32 -->Έξοδος δοχείου με Φ32 στην κεντρική σωλήνα Φ40-->Υοnos PICO 30 1/8--> Διακλάδωση με Φ25 για το ισόγειο και Φ40 για τους πάνω ορόφους η οποία καταλήγει στον 1ο και συνεχίζει με Φ25 στον 2ο.Το σύστημα θέρμανσης είναι μονοσωλήνιο με τρείς/τέσσερις γραμμές ανά όροφο. Ο πληρωτής πίεσης είναι ρυθμισμένος στα 2bar και η αντλία σε λειτουργία έχει περίπου 1.6bar .O κυκλοφορητής είναι ρυθμισμένος στα 5 μέτρα μανομετρικό αλλά η κατανάλωση του είναι στα 20W (πρόβλημα ταχύτητα ροής?) . Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να βελτιώσει το δίκτυο χωρίς πολλά μερεμέτια (π.χ σωλήνα μεταξύ δοχείου και κεντρικής στήλης) ?Δυστυχώς ο μηχανικός που έκανε την εγκατάσταση νίπτει τας χείρας του. Δοκίμασε να ρυθμίσεις τον κυκλοφορητή στα 6 ή 7 μέτρα.
Ilias_lemp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2020 Έχω δοκιμάσει να του αυξήσω και να του μειώσω το μανομετρικό αλλά κατέληξα ότι περίπου στα 5 μέτρα είχε την καλύτερη απόδοση.
antloukidis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2020 Υποψιάζομαι κακό "balancing". Δηλαδή στον πάνω όροφο φτάνει μικρή παροχή. Για να μη κάνουμε υποθέσεις θα πρέπει να μετρήσετε θερμοκρασίες στην έξοδο της Α.Θ. στην έξοδο του θερμοδοχείου (γιατί άραγε μπήκε?, όπως μπήκε?), και στους συλλέκτες προσαγωγής και επιστροφής κάθε ορόφου.
Ilias_lemp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2020 (edited) Τις μετρήσεις θα τις πραγματοποιήσω το συντομότερο .Αυτο που μπορώ να προσθέσω τώρα έιναι ότι όταν και οι τρείς αυτονομίες είναι ανοιχτές, η θερμοκρασία στο πάνελ είναι 46C , με το ισόγειο και τον 2ο ανοιχτό περίπου 47,5C και όταν είναι μονο ο 2ος έχω δεί μέχρι και 51C. Edited Δεκέμβριος 2 , 2020 by Ilias_lemp
antloukidis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2020 Αν στις τρείς αυτές περιπτώσεις, μετρήσεις και την θερμοκρασία εξόδου της Α.Θ. θα ξεκαθαρίσουν μερικές υποθέσεις.
Ilias_lemp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2020 (edited) H θερμοκρασία απο το μενού της αντλίας δείχνει στην προσαγωγή απο 53C (σε ΗΕΑΤ OFF) έως 56-57C, καθώς δεν έχω ενεργοποιήσει την αντιστάθμιση.Το παράξενο για μένα είναι το πώς η αντλία διαβάζει στην επιστροφή 51C ( με προσαγωγή 56C) όταν και οι τρείς αυτονομίες είναι ανοιχτές δεδομένου ότι στα σώματα φτάνουν χαμηλές θερμοκρασίες και επιστρέφουν ακόμα χαμηλότερα.Εδώ να σημειώσω ότι και τα σώματα του 1ου δεν αποδίδουν τα μέγιστα όταν και άλλη αυτονομία είναι ανοιχτή (για τα σώματα του ισογείου δεν έχω πλήρη εικόνα ακόμα). Edited Δεκέμβριος 2 , 2020 by Ilias_lemp
antloukidis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2020 Οι διαφορές μετρήσεων θερμοκρασίας από το αισθητήριο της Α.Θ. σε σχέση με τις δικές σας μετρήσεις είναι λογικές. Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι μετρήσεις της Α.Θ. ή οι δικές σας (αν μετρήσετε) να δείχνουν σε όλες τις περιπτώσεις σταθερή θερμοκρασία. Αν είναι λοιπόν έτσι, με βάση τις μετρήσεις που αναφέρετε στο προηγούμενο ποστ, το συμπέρασμα είναι ότι έχετε πρόβλημα κακής ρύθμισης παροχών (κακό balancing) + ίσως κάποιες απώλειες από την έλλειψη μόνωσης. Υ.Γ. Το θερμοδοχείο είστε σίγουρος ότι είναι "σε σειρά"??? Υπάρχει δεύτερος κυκλοφορητής μέσα στην Α.Θ. ??? 1
Ilias_lemp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2020 Ναί υπάρχει κυκλοφορητής στην αντλία,μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά.Η προσαγωγή και η επιστροφή της αντλίας είναι συνδεδεμένες με το δοχείο.
antloukidis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2020 Άρα τα "βήματα" με σειρά είναι : 1. Μόνωση κεντρικών σωλήνων με μονωτικό κοχύλι πάχους τουλάχιστον 13 χιλ. 2. Αν εξακολουθεί το πρόβλημα, προσπάθεια ρύθμισης παροχών με τις υπάρχουσες βάνες 3. ...βλέπουμε! 1
Ilias_lemp Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 On 12/1/2020 at 1:05 PM, Ilias_lemp said: Antloukidis ορθώς αναφέρεται οτι δεν φταίει μόνο η έλλειψη μόνωσης καθώς το δίκτυο διανομής νομίζω ότι δεν είναι ιδανικό και ή αλλαγή σώματος είναι ημίμετρο.Το δίκτυο έχει ως εξής: Αντλία θερμότητας σε σειρά με δοχείο αδρανείας 200L με Φ32 -->Έξοδος δοχείου με Φ32 στην κεντρική σωλήνα Φ40-->Υοnos PICO 30 1/8--> Διακλάδωση με Φ25 για το ισόγειο και Φ40 για τους πάνω ορόφους η οποία καταλήγει στον 1ο και συνεχίζει με Φ25 στον 2ο.Το σύστημα θέρμανσης είναι μονοσωλήνιο με τρείς/τέσσερις γραμμές ανά όροφο. Ο πληρωτής πίεσης είναι ρυθμισμένος στα 2bar και η αντλία σε λειτουργία έχει περίπου 1.6bar .O κυκλοφορητής είναι ρυθμισμένος στα 5 μέτρα μανομετρικό αλλά η κατανάλωση του είναι στα 20W (πρόβλημα ταχύτητα ροής?) . Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να βελτιώσει το δίκτυο χωρίς πολλά μερεμέτια (π.χ σωλήνα μεταξύ δοχείου και κεντρικής στήλης) ?Δυστυχώς ο μηχανικός που έκανε την εγκατάσταση νίπτει τας χείρας του. Επανέρχομαι στο θέμα καθώς λόγω προσθήκης φωτοβολταικού σκέφτομαι η αντλία να δουλεύει περισσότερες ώρες σε χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγής αλλά η εγκαταστασή μου δεν με βοηθάει όταν και οι τρείς αυτονομίες είναι ανοιχτές.Να σημειώσω επίσης ότι αλλάχτηκε ο κυκλοφορητής με έναν yonos maxo 30 5-7 και μονώθηκαν και σωλήνες στις οποίες είχαμε πρόσβαση. Τα παραπάνω είχαν μικρό σχετικά όφελος οπότε καταλήγουμε στο κακό balancing όπως είχε αναφέρει και ο Antloukidis . Η ερώτηση είναι αν μπορεί το κακό Balancing να οφείλεται και στην μικρή παροχή (Φ32) που φεύγει απο το δοχείο αδρανείας για να τροφοδοτήσει το δίκτυο. Με μία πρόχειρη αναζήτηση βλέπω ότι μια φ32 μπορεί να δώσει εως και 3,05 κυβικά μέτρα /ώρα ενω μια φ40 5,4 κυβικά μέτρα/ώρα. Πιστεύεται ότι μια αλλαγή σε φ40 θα βελτιώσει το δίκτυο ?Αν ναι , θα πρέπει να παρέμβω και απο την πλευρά της αντλίας και να αλλάξω πχ μαγνητικό φίλτρο επιστροφής ,ορειχάλκινη γωνία εισαγωγής (υπόψιν ότι υπάρχει και μια τρίοδη βάνα μίας ίντσας για DHW).
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα