Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

άκυροι οι περιβαλλοντικοί όροι για το φράγμα Μεσοχώρας

https://www.agrinioculture.gr/2020/11/27/ektropi-toy-achelooy-stop-apo-to-ste-sto-fragma-mesochoras-akyrose-tin-aepo/

 

Edited by dimitris GM
Δημοσιεύτηκε

@dimitris GM 30 χρόνια εξοπλισμός εκατοντάδων εκατομμυρίων σαπίζει, το φράγμα σε πολλά σημεία (επίσης εκατομμυρίων) έχει υποστεί σημαντικές φθορές με το πέρασμα του χρόνου και το έργο δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία μέρα (και ούτε πρόκειται). Μόνοι κερδισμένοι όσοι τη δεκαετία του 90 έδωσαν τα βράχια τους στο κράτος και τσέπωσαν εκατομμύρια. Μαζί με αυτούς φυσικά και πολλοί άλλοι.

Δημοσιεύτηκε

Τώρα , είναι κράτος αυτό ρε συνάδελφοι ? 35 χρόνια στα δικαστήρια ?

Αμ' αυτό :

".. Επίσης, τον Οκτώβριο 2019 έγινε αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδίου Θεσσαλίας και καταργήθηκε η προηγούμενη απόφαση έγκρισή του του 2003. Στο νέο χωροταξικό δεν γίνεται καμία μνεία για μεταφορά ύδατος στη λεκάνη του Πηνειού από τη λεκάνη του Αχελώου..."

Είναι δυνατόν ?!? Να έρχεσαι μετά από 17 χρόνια να παίρνεις πίσω την έγκριση που έδωσες και μάλιστα για τέτοιου μεγέθους έργο και σε τέτοιο βαθμό υλοποιημένο ? Και οι δικαστές της γυάλας να το δέχονται ?

Αυτό δεν είναι σοβαρό κράτος . Ο ορισμός της ξεφτίλας  είναι.

Δημοσιεύτηκε

@avgoust Τα συμφέροντα είναι πάρα πολλά και επί πολλά χρόνια αντικρουόμενα. Έχει φάει πολύς κόσμος ψωμί (παντεσπάνι κάποιοι) από αυτή την καθυστέρηση και τα γύρω γύρω. Το έργο έπρεπε να έχει προχωρήσει εδώ και τριάντα χρόνια, καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για τη μη παράδοση σε λειτουργία. Αλλά όπως και σε τόσα άλλα ζητήματα στην Ελλάδα ψάχνουμε έναν εισαγγελέα με.......... "όρεξη" (!) να ψάξει επιτέλους και να κυνηγήσει αυτεπάγγελτα τι έχει γίνει και δεν τελείωσε ποτέ, ποιοι βγάλανε υπέρογκα ποσά από τις απαλλοτριώσεις, ποιος τις ενέκρινε, ποιός διέκοπτε τη συνέχιση των έργων, πώς το έργο ξεκίνησε χωρίς όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι θα ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε λειτουργία κτλ κτλ

Δημοσιεύτηκε

έστω ότι εγκρινόταν: ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει, ή πρέπει να πέσουν κι άλλα λεφτά συν ένα κόστος ακόμα για την τελική σύνδεση του έργου με το υδροσύστημα;

σκέφτομαι μήπως το μπλοκάρουν κι αυτά. οπότε λένε ότι έγινε έγινε, το κλείνουμε εδώ και δε χαλάμε κι άλλα λεφτά για την ιστορία αυτή.

μπορεί και σαν ηλεκτροπαραγωγή πλέον να μη το χρειάζεται η ΔΕΗ και το λειτουργικό κόστος να μην είναι πια ανταγωνιστικό, ούτε οι αγρότες στα κατάντη να είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν το νερό. δηλαδή να χρειάζονται λεφτά και για τα δικά τους έργα, τα οποία πιθανότατα θα έχουν και παθητικό προϋπολογισμό (όπως κάθε ΤΟΕΒ), να θέλουν επιδοτήσεις που πλέον δεν υφίστανται κλπ.

από τότε που το έργο μελετήθηκε μέχρι σήμερα, μπορεί να πέρασε και η ανάγκη που το δημιούργησε. αλλά και στον καιρό του, δεν ήταν σίγουρο ότι θα έβγαινε κερδοφόρο. το ' χουν αυτό τα μεγάλα υδραυλικά έργα.

πιστεύω πάντως ότι το πρόβλημα εν πολλοίς οφείλεται στην επιλογή του όρου "εκτροπή του Αχελώου" που οδηγεί σε υπερεκτίμηση του μεγέθους του έργου και των πιθανών ωφελειών ή βλαβών που θα επέφερε. δηλαδή και η στεναχώρια για τον εξοπλισμό που δε λειτούργησε αλλά και η στεναχώρια για τις επιπτώσεις αν λειτουργούσε μπορεί να είναι υπερβολικές. μέσα σε μια πληθώρα έργων, θα υπάρξουν και αποτυχίες, δεν πειράζει, αρκεί να μην είναι ο κανόνας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.