Chris A. Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Καλησπέρα σας, βρισκομαι σε διαδικασια έκδοσης αδειας σε οικοπεδο εντος σχεδιου εξ αδιαιρετου 50%.😄 Ο αλλος ιδιοκτητης δεν καιγεται να χτισει και γενικα με ταλαιπωρει αλλά ειναι διατεθιμενος να χωριστει το οικοπεδο προκειμενου να χτισω εγω το 50% της δομησης. Ερωτημα 1ο: Μπορει να χωριστει το οικοπεδο με καθετη ιδιοκτησια και να συμφωνησουμε εξ αρχης σε ενα κοινοχηστο χωρο πριν την εκδοση της αδειας? Σημειωνω πως τα δυο μελλοντικα κτιρια θα ειναι εντελως ανεξαρτητα μεταξυ τους. Ερωτημα 2ο: Το αλλο προβλημα με το οικοπεδο ειναι πως δεν εχει εφαρμοσθει μεχρι σημερα η πραξη εφαρμογης με το γειτονικο οικοπεδο. Δηλαδη το οικοπεδο το δικο μου σε ενα κομματι του (περι τα 10 τμ) ειναι του γειτονα και ενα αλλο κομματι του γειτονα δικο μου. Στο τοπογραφικό της αδειας ειναι σκοπιμο να τον βαλω να υπογραψει πως αποδεχεται το κοινο οριο προκειμενου να μην εχω προβληματα? Ειναι κατι που μου το προτεινε υπαλληλος ΥΔΟΜ.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 δεν υπαρχει δικο "μου" οικοπεδο.... Υπαρχει...δικο "μας". Αρα, στο δικο σας οιοπεδο μπαινει μια ακρη απο ενα διπλανο και απο το δικο σας μπαινει μια ακρη στον γειτονα. Ετσι τα απεδωσε η ΠΕ. Προφανως δεν ειναι θεμα "αναγνωρισης οριων" αλλα αποζημιωσεων αν καποιος παιρνει περισσοτερα μετρα. Καθετη μπορειτε να συστησετε με ολους τους ορους και τις συμφωνιες που θα θελησετε Να μιλησεις με τον μηχανικο σου να σου αναλυσει το σεντονι της πραξης και να σας κανει ενα προσχεδιο της συστασης.. 1
Chris A. Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 (edited) Αρα μου λες πως το χωριζω κανονικα οπως συμφωνησουμε κι ας εχει κα κοινοχρηστο κομματι ή κοινοχρηστο δρομο κλπ Δυστυχώς η μηχανικος μου λεει πως αν ορισεις κοινοχρηστο κομματι θα πρεπει να ξερεις τα γκαραζ. Οσον αφορα το μπλεξιμο με το αλλο ακινητο δε μου απαντησες αν αυτη τη στιγμη ο αλλος γειτονας μπορει να μου δημιοργησει καποιο προβλημα στην εκδοση της αδειας. Οσον αφορα το κοινο οριο ετσι το απεδωσε η ΠΕ απλα δεν εχει εφαρμοσθει εως σημερα επειδη δε χρειαστηκε. Edited Δεκέμβριος 6 , 2020 by Chris A.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 δεν μπορω να ξερω πώς τα συμφωνησατε.... ό,τι και να συμφωνησατε θα περασει απο ελεγχο μηχανικου Με αυτον θα δειτε περι των οριων, τις ΘΣΑ, τις αποκλειστικες χρησεις και οσα άλλα χρειαζονται. Προφανως η μηχανικος σου, που ειχε ολα τα εγγραφα και τις διαστασεις.... σου απαντησε σωστα για τις ΘΣΑ... Αν υπαρχει ρυμοτομουμενο κτισμα του γειτονα, αυτο αποζημιωνεται -εαν ειναι νομιμο-
Chris A. Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Τα συμφωνήσαμε ετσι ωστε ο καθενας να χτιζει απο 50%. Η μηχανικος εχει κολλησει σε διαφορα θεματα. Γιαυτο κανω τις ερωτησεις. Για το γειτονα θα ηθελα μια ξεκαθαρη απαντηση αν εχει τη δυνατοτητα να μου δημιουργησει προβλημα
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 η ΠΕ αποδιδει τα οικοπεδα "καθαρα" [υπό καποιους περιορισμους σε καποιες περιπτωσεις] Οι δρομοι καθιστανται κοινοχρηστοι μετα την κυρωση της ΠΕ. Κατα του γειτονα που αρνειται να "παραδοσει" το ρυμοτομουμενο, χωρει αξιωση αποβολης με ασφαλιστικα μετρα. Σε περιπτωση, ομως, που, του πηρανε περισσοτερα τμ απο όσα "ωφειλε" δικαιουται να αρνειται εως να αποζημιωθει.
Chris A. Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Οκ τώρα πηρα απάντηση πιο ξεκαθαρη. Φυσικα θα επιδιωξω με καλη βουληση να ανταλλαξουμε τα κομματια που αποδισει η ΠΕ χωρις να μπλεξουμε με ασφαλιστικα μετρα κλπ.
Chris A. Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Και ενα ακομη ερωτημα που προεκυψε απο τη μελετη διαφορων θεματων στο forum. Το κοινοχρηστο κομματι της καθετης αφαιρεται απο τη δομηση και τη μειωνει στον καθε ιδιοκτητη ή το συνολο της δομησης παραμενει το ιδιο βασει του συνολου των τμ του οικοπεδου?
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 (edited) το κοινοχρηστο κοματι δεν χτιζεται και δεν αφαιρει τπτ. Απλα η γνωμη ολων ειναι να αποφευγεται η δημιουργια κοινοχρηστων διοδων [για πολλους λογους] Ο βασικος απο αυτους ειναι που ο πισω εχει δικη του πορτα και την κλειδωνει αλλα της εισοδου που εξυπηρετει και τους δυο την "ξεχναει" ανοιχτη και γινεται παρτι καθε βραδυ στον μπροστινο πχ https://www.michanikos.gr/forums/topic/53409-τοπογραφικά-διαγράμματα-για-ψηφιακή-υποβολή/page/62/ Edited Δεκέμβριος 6 , 2020 by dimitris GM
tetris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2020 Το οικόπεδο είναι (πολεοδομικά) ενιαίο. Άρα η επιτρεπόμενη δόμηση στο όλον (οι υποχρεωτικά ακάλυπτοι κ.χ. συνεισφέρουν στη δόμηση, αλλά δεν δομούνται) κατανέμεται στο κάθε ιδιόχρηστο τμήμα κατά πως τα συμφωνούν οι ιδιοκτήτες. Ο κοινόχρηστος χώρος-δίοδος, επιβάλλεται εκ των πραγμάτων αν δεν μπορούν να έχουν όλα τα ιδιόχρηστα τμήματα πρόσωπο στο δημοτικό κ.χ. Υπάρχει βέβαια και η λύση "πιστόλι" αν δεν θέλουν να είναι κοινόχρηστος, όμως το πίσω τμήμα θα πρέπει να πάρει μεγαλύτερο εμβαδόν ι.χ., οπότε ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα μεταξύ τους.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα