mkyprian Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2008 γεια σας! τωρα ειδα τα σχολια. ειμαι φοιτητης Μηχανολογος Μηχανικος στο Αριστοτελειο και κανουμε FORTRAN στο πρωτο ετος(την περασα ουτε και'γω δεν ξερω πως και τωρα εχω ενα αλλο μαθημα που εχει εργασια με FORTRAN) και δεν ξερω απο που να αρχισω,που να τελειωσω,βασικα δεν μαρεσει ο προγραμματισμος και εχω και αλλες εργασιες. τωρα ειναι 6 το πρωι και εκανα εργασια απο το μεσημερι και ακομα εχω πολλα να κανω.. τα πολυτεχνεια μου μεσα....¨-(
iliekater Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2008 Κουράγιο φίλε ! Και εξάλλου έχεις πολλά ακόμα να δεις μπροστά σου !
broadband Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2008 Και εγω είμαι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικος απο Πατρα και στο β εξάμηνο και εμείς Fortran καναμε με την πρόφαση οτι είναι καθαρά μαθηματική γλώσσα.
chronism Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2008 τι έχει η fortran ρε παιδιά ??? μια χαρά γλώσσα είναι ... ιδού και το προγραμματάκι που έχω ανεβάσει.... http://www.michanikos.gr/dload.php?action=file&file_id=134 Έχω κάνει από τα ποιο απλά (όπως και το παραπάνω ) μέχρι και τα πιο σύνθετα.. (Στατικό 2D-μητρώα)
iovo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2008 Η fortran (από τα αρχικά FORmulae TRANslator - μεταφραστής τύπων) συνεχίζεται να διδάσκεται στα Πολυτεχνεία γιατί είναι η πρώτη γλώσσα προγραμματισμού που αναπτύχθηκε (την δεκαετία 1950 από την IBM) με μαθηματικό προσανατολισμό. Ως εκ τούτου είναι η γλώσσα που έχει μέχρι στιγμής τους περισσότερους δοκιμασμένους κώδικες υπολογισμών. Άρα ο προγραμματιστικός πλούτος που υπάρχει είναι ακόμα αξιόλογος. Ας μην ξεχνάμε την πολύ βασική βιβλιοθήκη "The NISEE Software Library CDROM", που αναπτύχθηκε από το 1960 μέχρι το 1990 από το Berkeley και εμπεριέχει εν τοις πολλοίς τους πιο βασικούς κώδικες πολύ γνωστων προγραμμάτων που σήμερα έχουν αποκτήσει περιτύλιγμα GUI γύρω από τον πυρήνα τους. (ΕΤΑΒS,SAP, BIAX..κλπ). Πολλά δε απο τα προγράμματα ενδιαφέροντος Πολιτικού Μηχανικού στην Ελλάδα βασίζονται ακριβώς σε αυτούς τους κώδικες. Από την δεκαετία του 1970 όμως που άρχισε να εμφανίζεται η C η fortran απέκτησε αξιόλογο αντίπαλο. Αυτό έγινε κυριώς γιατί παρόλο που η C αναπτύχθηκε αρχικά για σύστημα UNIX μπορούσε να μεταγλωτίσει (compile) πρόγραμμα για οποιοδήποτε σύστημα. To 1983 παρουσιάστηκε η C++ από τον Bjarne Stroustrup, που ανέπτυξε την C++ με πρωταρχικό σκοπό την προσθήκη αντικειμενοστραφών δομών στη γλώσσα. Επειδή η αντικειμενοστραφής τεχνολογία ήταν καινούργια και όλες οι αντικειμενοστραφείς υλοποιήσεις που υπήρχαν ήταν αρκετά αργές και μη αποδοτικές, ένας δευτερεύων σκοπός της C++ ήταν να διατηρήσει την αποδοτικότητα της C. Έτσι λοιπόν ερχόμαστε στο σήμερα με πάρα πολλές νέες και έυχρηστες γλώσσες που έχουν ξεπεράσει βασικά προβλήματα των πρώτων εκδόσεων με βασιλιά την C++ που αποτελεί τον πρόγονο πολλών ευρέως διαδεδομένων γλωσσών όπως την Java που βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να μεταγλωτιστεί για οποιοδήπτε Ο/S και είναι τζάμπα!!. Στην πραγματικότητα των Ελληνικών Πανεπιστημίων τώρα, η fortran κατά την άποψή μου καλώς παραμένει αλλά δεν θα έπρεπε να είναι σε καμμία περίπτωση η βασική γλώσσα που διδάσκεται σε μια σχολή Πολιτικών Μηχανικών ας πούμε. Καταλαβαίνω ότι οι καθηγητές που διδάσκουν αυτή τη στιγμή αυτή μάθανε αλλά θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ώς προθάλαμος για την C++ και το MATLAB. Δεν μπορεί την εποχή που το Berkeley ανοίγεται στον κόσμο των Πολιτικών Μηχανικών με το Opensees στο διαδίκτυο, (με όλο τον κώδικά για ένα πρόγραμμα υπολογισμού κατασκευών ανοιχτό) στην Ελλάδα να εμένουμε στην ουσία στον σκοταδισμό.
iliekater Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2008 Γιατί; Ποιός από αυτούς κάθεται τώρα να διαβάσει (και να εμπεδώσει) άλλη γλώσσα προγραμματισμού ; ! ! !
Pappos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2009 Κανείς με εμπειρία με C# ???
mred-akias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2009 Καταλαβαίνω ότι οι καθηγητές που διδάσκουν αυτή τη στιγμή αυτή μάθανε αλλά θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ώς προθάλαμος για την C++ και το MATLAB. Εμείς αυτό κάνουμε στην σχολή. Μαθαίνουμε FORTRAN, ασχολούμαστε ελάχιστα με C και μετά σε μαθήματα μαθηματικών έχουμε εργαστήριο την MATLAB επί 2 συνεχόμενα εξάμηνα... Το κουλό είναι ότι ενώ την FORTRAN την θυμάμαι, την matlab την έχω ήδη ψιλοξεχασμένη. @Pappos Λέω κάποτε στο μέλλον να αρχίσω να ασχολούμαι... με την δωρεάν λύση του notepad και .NET Frameworks SDK ή το Visual Studio Express.Το μόνο βοήθημα που ξέρω για να ξεκινήσω βρίσκεται εδώ. Έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο?
Pappos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2009 Δεν ξέρω που βρίσκεσαι mred-akias, εγώ με Java(1.0) ξεκίνησα και επειδή μοιάζουν στην σύνταξη τώρα είμαι στην C#. Για βοήθημα δεν ξέρω αυτό αν σε βοηθήσει... http://www.java2s.com/Code/CSharp/CatalogCSharp.htm
Παναγιώτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2009 @mred-akias Το ποια γλώσσα θα μάθεις εξαρτάται βασικά από το τι θέλεις να κάνεις. Ανάλογα με το στόχο σου υπάρχουν και κατάλληλες ή μη γλώσσες. Αν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου, εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και την python. Τα πλεονεκτήματα της είναι ότι είναι απλή, δωρεάν και cross-platform (τρέχει παντού ανεξαρτήτως λειτουργικού). Αντ' αυτής, και μιας και είσαι ακόμα φοιτητής πάρε ένα προγραμματιζόμενο κομπιουτεράκι και μάθε όποια γλώσσα χρησιμοποιείται για να το προγραμματίζεις (συνήθως C ή κάποιας μορφής basic).
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα