Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνωση σε ένωση μεταξύ πολυκατοικιών


Eirini Pozy

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα μόνωσης στην πολυκατοικία καθώς δεν έχει γίνει συντήρηση στην μόνωση μεταξύ της προϋπάρχουσας πολυκατοικίας που χτίσαμε δίπλα της προ εικοσαετίας με αποτέλεσμα να εισχωρεί νερό. Δυστυχώς το κατάλαβα μόλις φέτος που επέστρεψα σε αυτό το σπίτι. Θα ήθελα να το αποκαταστήσουμε εμείς το πρόβλημα (η νεότερη πολυκατοικία) μιας και η παλιά ισχυρίζεται πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα και η αλήθεια είναι ότι και οπτικά έτσι φαίνεται. Ωστόσο, υπάρχουν νύξεις ότι πρέπει να συνεισφέρουν και αυτοί με την προϋπάρχουσα πολυκατοικία, γεγονός που θεωρώ δύσκολο και χρονοβόρο εγχείρημα. Τι ισχύει σε περιπτώσεις που πρέπει να συντηρηθεί η μόνωση μεταξύ δύο πολυκατοικιών;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

@Eirini Pozy

Σύμφωνα με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό: Με δαπάνες και επιμέλεια του τελευταίου οικοδομούντος το κενό μεταξύ των κτιρίων, φράσσεται απ’ όλες τις πλευρές με υλικά μικρότερης αντοχής από αυτά του φέροντα οργανισμού των κτιρίων, και λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποφεύγονται ρύπανση, μετάδοση υγρασίας ή άλλες οχλήσεις.

Άρα υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες της νέας πολυκατοικίας. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.