Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαχωρισμός μονοκατοικίας σε διαμερίσματα και λοιπές εργασίες


Recommended Posts

(το ερώτημα μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Η πεθερά μου έχει μια μεζονέτα 3 ορόφων ( με το υπόγειο) και θέλουμε να κάνουμε διαχωρισμό για να μας παρέχει το 3ο όροφο ο οποίος αποτελείται από 6 δωμάτια και ένα μπάνιο. Οπότε χρειάζεται κάποια αλλαγή στους τοίχους και μια κουζίνα  με τα υδραυλικά της εξωτερική σκάλα και εξώπορτα όπως και να γίνει αυτόνομο με το δικό του ρεύμα και θέρμανση .  Επίσης δεν έχει καμία αυθαιρεσία είναι απολύτως νόμιμο. Ποια είναι η διαδικασία με τα χαρτιά που χρειάζονται και το κόστος αυτών? 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα και χρόνια πολλά.

Οι εργασίες που περιγράφεις (κατασκευής εξωτερικής σκάλας) απαιτεί άδεια και η αλλαγή διαρρύθμισης άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε τεχνικό γραφείο για να προβεί ο μηχανικός σε αυτοψία και να σε καθοδηγήσει ανάλογα.

Το κτίριο όπως το περιγράφεις δεν έχει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών, οπότε μετά την έκδοση άδειας και τον πλήρη έλεγχο νομιμότητάς από τον μηχανικό θα προβείς σε συμβολαιογραφική σύσταση (διαχωρισμός ακινήτου σε διαμερίσματα) και συμβόλαιο γονικής παροχής ή πώλησης από την πεθερά προς εσάς. Αναφορικά με το κόστος μελετών είναι πάγια πολιτική του φόρουμ να μην αναφέρονται δημοσίως αμοιβές μηχανικών. Οπότε τα σχετικά με το κόστος θα τα συζητήσεις με τον μηχανικό που θα επιλέξεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο που μίλησε προηγουμένος και θα διευκρινίσω μόνο ότι πριν  πάτε να κάνετε την σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών θα πρέπει να απευθυνθείτε σε γραφείο μηχανικού να κάνει τα σχέδια ιδιοκτησιών, γιατί χωρίς τα σχέδια δεν μπορεί να γίνει ο χωρισμός της μεζονέτας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.