gktpgeue Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2022 (edited) Το "Οικόπεδο/Γήπεδο" δεν παίρνει αλλαγές; Θέλω π.χ. να προσθέσω ένα ΚΑΕΚ και δεν έχει καταχωρήσεις ιδιοκτησιών μέσα του. Από την αρχή πρέπει να γίνει καταχώρηση γηπέδου για κάτι τέτοιο; Edited Νοέμβριος 2 , 2022 by gktpgeue Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2022 43 λεπτά πριν, fr_sk said: Καλημέρα. Σε γήπεδο έχει γίνει σύσταση 2 καθέτων. Ασχολούμαι με τη μία κάθετη, στην οποία έχει κατασκευαστεί μία ανεξάρτητη μεζονέτα. Στην καταχώρησή μου, ξεκινάω από το συνολικό οικόπεδο, και μετά πάνω στο συνολικό περνάω την κάθετη που με ενδιαφέρει Ή περνάω απευθείας την κάθετη; Αντίστοιχη ερώτηση μου προκύπτει και σε περίπτωση κάθετης με δύο οριζόντιες. Ξεκινάω από το συνολικό οικόπεδο ή από την κάθετη; Συνάδελφε... Θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσεις από εδώ. Είναι πολύ βασικά τα ερωτήματα σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gktpgeue Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2022 Just now, gktpgeue said: Το "Οικόπεδο/Γήπεδο" δεν παίρνει αλλαγές; Θέλω π.χ. να προσθέσω ένα ΚΑΕΚ και δεν έχει καταχωρήσεις ιδιοκτησιών μέσα του. Από την αρχή πρέπει να γίνει καταχώρηση γηπέδου για κάτι τέτοιο; Α καλό γρίφο μας έβαλε ο προγραμματιστής της πλατφόρμας. Γίνεται, αλλά μόνο αν έχει και ιδιοκτησίες μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleio Kats Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2022 Καλησπέρα σε όλους/ες, Έχω την εξής περίπτωση: Σε εκτός σχεδίου οικόπεδο με διώροφη κατοικία υπάρχει σύσταση 6 οριζοντίων ιδιοκτησιών, η 1 και 6 ανήκουν στον πρώτο ιδιοκτήτη (πελάτης), οι 2,3,4,5 στον δεύτερο - το οικόπεδο είναι εξ αδιαιρέτου (50/50). Υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή που έχει τακτοποιηθεί, η οποία βρίσκεται επί της επιφάνειας του οικοπέδου και ανήκει και στους δύο. Ο πρώτος ιδιοκτήτης θέλει να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία 1 (γκαραζ) στον δεύτερο ιδιοκτήτη Στην ΗΤΚ να καταχωρισθούν όλες οι οριζόντιες ιδιοκτησίες του πρώτου ιδιοκτήτη ή μόνο αυτή που θέλει να μεταβιβάσει; η αυθαιρεσία που έχει τακτοποιηθεί και ανήκει κατά το 50% στον πρώτο ιδιοκτήτη πρέπει να δηλωθεί ως άλλη οριζόντια όπως στον πίνακα χιλιοστών; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cien Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2022 ΗΤΚ κάνεις για την ιδιοκτησία που θα γίνει διενέργεια δικαιοπραξίας. Οι υπόλοιπες όταν έρθει η ώρα τους.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
efkou Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2022 Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε περίπτωση οικοδομής του 1976 με σχετικα συνεπή υλοποίηση σε σχέση με τα σχέδια οικοδομικής αδείας, διαπίστωσα μετατοπίσεις δυο ανοιγμάτων, η οποία συναντάται σε όλους τους ορόφους της οικοδομής, από κατασκευής. Μου έχει ανατεθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα διαμερίσματος όπου σημειώνεται η παραπάνω παράβαση. Και ενώ θα εξέδιδα βεβαιωση μηχανικού με τα παλιά δεδομένα, για εμένα είναι αρκετά ασαφές το πως κινούμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις με την ηλεκτρονική ταυτότητα . ΠΙστεύετε πως πρέπει να προβώ σε τακτοποίηση (δηλ. κατηγορία 3); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturnus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2022 @efkou Δεν είναι απαραίτητο. Οι εξαιρέσεις συνεχίζουν να ισχύουν. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2022 (edited) Πολυσυζητημένη περίπτωση με διχασμένους υποστηρικτές. Συμφωνώ με τις εξαιρέσεις. Αρθ 82 2θ. Μπορείς να βγάλεις βεβαίωση και ΗΤΚ. Θέλεις αποτύπωση όμως. Τα κουφώματα στις θέσεις τους... Edited Νοέμβριος 8 , 2022 by jbosdas Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2022 Αποφάσισε αφού πρώτα ρωτήσεις τον αγοραστή..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patty Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2022 (edited) Καλησπέρα όταν έχω να κάνω ΗΤΚ σε έντυπη άδεια του 2009, στην οποία έγινε ενημέρωση το 2022, όταν μου ζητάει να βάλω τις πράξεις, επιλέγω οικοδομική άδεια και μετά άλλη έγκριση/άδεια και στα σχέδια ανεβάζω μόνο της αναθεώρησης? γιατί αφορά αλλαγή περιγράμματος που έγινε της οικοδομής οπότε δεν είναι ότι έχω έξτρα χώρο που έγινε μεμονωμένο, οπότε να προστεθούν, λόγω αλλαγής περιγράμματος, αλλάζει η δόμηση Η χρειάζεται να ανεβάσω όλα τα σχέδια και της οικοδομικής άδειας και της αναθεώρησης? Edited Νοέμβριος 14 , 2022 by patty προσθήκη διευκρίνισης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts