Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το 42§10 αναφέρει πότε κάνουμε ενημέρωση.

Για να σκεφτούμε να κάνουμε ενημέρωση, πρέπει να κάνουμε έλεγχο.

Στο 81§2 λέει πως κατά τον έλεγχο για βεβαίωση/ΗΤΚ δεν θεωρούνται αυθαίρετα αν είναι εντός του 2%....

Προσωπικά θεωρώ πως μεταβολές εντός του 2% δεν είναι αυθαίρετες και βγαίνει ΗΤΚ σύμφωνα με το 81§2 αλλά στην περίπτωση που θα πάμε για έκδοση ΟΑ στο οικόπεδο, ως υπάρχον θα επιμετρηθεί το πραγματικό μέγεθος.... Το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει πρόστιμο.... Προσωπικά θεωρώ πως δεν θα υπάρχει πρόστιμο αφού δεν θεωρούνται αυθαίρετες αρκεί να είναι <2% ανεξάρτητα από το μέγεθος.

Και προφανώς όλα τα ανωτέρω ισχύουν για ΟΑ προ Ελεγκτών Δόμησης γιατί μετά ΕΔ θα πρέπει κατά τον έλεγχο δόμησης να ελεγχθούν και να βγει πόρισμα που να ορίζει τι πρέπει να γίνει (ενημέρωση ή αναθεώρηση)....

 

 

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

Αυτό ακριβώς είναι το ερώτημα όλων μας και γι αυτό παραθέτω την νομοθεσία παραπάνω. Αρκεί το 2% ή υπάρχει και μέγιστο όριο τα 20 εκατοστά για κτίριο; Αν για παράδειγμα έχεις μια κάτοψη 20 Χ 20 και  μετρήσεις 20,40 χ 20,40 θεωρείς ότι είναι εντάξει;

Προσωπικά κρίνω ότι υπάρχει μια σχεδόν παράλληλη εφαρμογή δυο διατάξεων που εμπεριέχουν διαφορετικά κριτήρια, μας δημιουργεί σύγχυση και το πνεύμα των ανοχών εκτιμώ ότι δεν είναι μόνο η ποσοστιαία μεταβολή αλλά να το πω εκλαϊκευμένα. αφορά  το να σου ξεφύγει κάτι πολύ λίγο στην κατασκευή. Το πόσο είναι αυτό το λίγο κρίνεται και συζητείται, αλλά στο παράδειγμά μου τα 40 εκατοστά κρίνοντας τεχνικά δεν το λες μια μικρή απόκλιση που είναι εύλογο να σου ξεφύγει κατασκευαστικά.

Δημοσιεύτηκε

Από τη στιγμή που δεν το διευκρινίζει αυτό για τον έλεγχο αυθαιρέτων, δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τα 20εκ.

Συμφωνώ ότι σε μεγάλες διαστάσεις μπορεί να έχουμε μεγάλες αποκλίσεις, αλλά νομίζω ο νόμος δίνει το δικαίωμα να κρίνουμε κατά περίπτωση.

Δημοσιεύτηκε

Άρα, καταλήγουμε ότι υπάρχει σύγχυση στο θέμα. Εντάξει, εμείς μπορεί "διαισθητικά" να είμαστε επιφυλακτικοί για πάνω από 20 εκατοστά, αλλά το θέμα είναι τι ισχύει.

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

Προφανώς, όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται τις "αστοχίες" του ισχύοντος νόμου ενεργεί! Σημασία όμως δεν έχει πάντα να "προσπεράσεις" κάτι εσύ, αλλά κι ο άλλος που θα 'ρθει αύριο να κάνει το ίδιο.... Κι αν κάποιος ακολουθήσει αυτό που έγραψα παραπάνω, δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί και ποτέ! Διαφορετικά ακροβατεί....

  • 5 months later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα ,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει νόημα να κάνουμε σε ιδιοκτήτη παλιού διαμερίσματος καταχώρηση στοιχείων ηλεκτρονικής ταυτότητα όταν δεν επίκειται μεταβίβαση. Αν την κάνουμε δεν θα χρειαστεί στο μέλλον όταν και αν αποφασίσει να πουλήσει να επαναληφθούν η αυτοψία, έλεγχοι κλπ ?

 

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Όταν θα γίνει μεταβίβαση θα γίνει έλεγχος της τότε πραγματικότητας με τα σχέδια που κατατέθηκαν σήμερα στην ΗΤΚ..... 

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Αυτό δεν σημαίνει εκ των πραγμάτων επιπλέον αμοιβές για τον ιδιοκτήτη κλπ ?
Και γενικά έχει νόημα να συμβουλεύουμε τους πελάτες να κάνουν ΗΤΚ χωρίς να επίκειται μεταβίβαση ?

ποιος εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει μια εγκύκλιος, μια αλλαγή στο νόμο κλπ που θα καθιστά την τότε διαδικασία ΗΤΚ άκυρη ή ημιτελή ?

Δημοσιεύτηκε

Προσωπικά, αν δεν υπάρχει λόγος να γίνει ΗΤΚ δεν προτείνω τίποτα.... και δεν είναι η μεταβίβαση ο μόνος λόγος για ΗΤΚ....

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.