Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βιβλιογραφία για πολεοδομικές μελέτες


Recommended Posts

makis1958

 

Το βιβλίο του Χορομίδη,όπως πολύ σωστά σου πρότειναν οι συνάδελφοι.

 

Διαβάζεις τον 1337 ΣΥΝΕΧΩΣ μέχρι να τον μάθεις απ' έξω.Τον επικαιροποιημένο εννοείται.Βρίσκεις κ τις εγκυκλίους.

 

Μη μασάς.Αν η περιοχή που πας να φτιάξεις Σχέδιο Πόλης προέρχεται από κατατμήσεις μεσιτών,πιθανότατα θα έχει κ ιδιωτικό ρυμοτομικό σε καλή κατάσταση....οπότε θα πατήσεις πάνω του κατά βάση.Θεωρητικά μιλώντας,πρέπει να βγάλεις ΟΛΑ τα οικόπεδα τουλάχιστον άρτια στην παρέκκλιση ή τουλάχιστον οικοδομήσιμα με το άρθρο 25 του 1337,ή αν δεν γίνεται να τα πετσοκόψεις-ισοπεδώσεις κ να τα μεταφέρεις αλλού.Είναι ωραία η δουλειά που σου έτυχε!!Δεν νιώθεις ωραία να έχεις τη ΔΥΝΑΜΗ?:lol: Ήρθε η ώρα να τιμήσεις το πτυχίο σου,κ είσαι τυχερός που σου δίνεται μια τόσο ωραία ευκαιρία.

 

Άλλος κανόνας:το εμβαδό των οικ.τετραγώνων ισούται με το εμβαδό των οικοπέδων στο Ο.Τ.Μην γελάς,στο Μενίδι 6 στις 10 Πολεοδομικές Ενότητες ΔΕΝ τηρούν αυτή την τόσο απλή προδιαγραφή,απαιτούν όλες γεωμετρική διόρθωση,κράσπεδα-πεζοδρόμια από την αρχή που φυσικά ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν,ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΑΜΑ μιλάμε...γι' αυτό σου λέω ΜΗ ΜΑΣΑΣ...Αν μπορείς ΜΗΝ ρυμοτομήσεις κτίρια,το Σ.Π. σου δεν θα εφαρμοσθεί ποτέ.Απόφευγενα ορίσεις οδούς μεταβλητού πλάτους.Όπου βλέπεις οικόπεδο χωρίς κτίριο,είναι ευκαιρία για ρυμοτόμηση.Φρόντισε-ει δυνατόν-να μην ρυμοτομείς κάθε ιδιοκτησία άνω του προβλεπόμενου ποσοστού επιφάνειας που υποχρεούνται να εισφέρουν γιατί αν καταλήξουν μή οικοδομήσιμες ακόμα κ με το άρθρο 25/1337 θα πρέπει να βρεις χώρο να τη μεταφέρεις αλλού,κατά συνέπεια αυτές πρέπει να σου βγουν όσο το δυνατόν λιγότερες σε αριθμό.Βάλε κ κάνα πεζόδρομο....κανένα χώρο πρασίνου....Αυτά βέβαια αφού εξασφαλίσεις καθαρές επιφάνειες για κοινόχρηστους-κοινωφελείς χώρους-κτίρια.Μην ορίσεις οδούς πλάτους κάτω των 6 μέτρων.Εϊναι το ελάχιστο πλάτος έτσι ώστε με πεζοδρόμιο 0,40 μ. να είναι μονόδρομος κ να είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα κ στις 2 πλευρές της οδού.Με λίγο βαζελίνη θα περνάνε...:lol:Αν έχεις περιθώρια χώρου,άφησε κ πρασιές.Όλα αυτά ανάλογα πάντα με τις τεχνικές προδιαγραφές της σύμβασης.

 

Οι περισσότερες Π.Ε. στην Αθήνα είναι σε αθλία κατάσταση και μελετημένες με τις ανάγκες όχι του μέλλοντος, όχι του χθές,αλλά του προχθές,οπότε σε αντίθεση με τους συναδέλφους δεν νομίζω ότι θα έχεις κ πολύ σοβαρά προβλήματα να φέρεις εις πέρας την αποστολή σου,πιστεύω δηλαδή ότι θα περάσεις απαρατήρητος αν κάνεις αυτά τα πολύ απλά βηματάκια που εμπειρικά σου προτείνω....Θα είναι το αποτέλεσμα άλλη μια Π.Ε. σαν τις υπόλοιπες.

 

Καλή επιτυχία,ΣΚΙΣΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ,οι περισσότερες ιδιοκτησίες έχουν αποκτηθεί με απατεωνίστικες κατατμήσεις.Μην έχεις τύψεις,είναι από πριν μαγειρεμένα όλα,γι' αυτό κ δεν υπάρχει θέμα ανάθεσης αυτής της ευθύνης σε σένα.Συν το γεγονός ότι μάλλον είσαι άξιος κ με θέληση.

 

Κ βασικό:μην αγχώνεσαι,η δουλειά αυτή δεν θα τελειώσει σε 2 χρόνια,αλλά σε καμία δεκαετία ΤΟ ΝΩΡΙΤΕΡΟ.Θα γίνουν ενστάσεις έτσι κ αλλιώς,τροποποιήσεις,επανενστάσεις,επανατροποποιήσεις,επανενστάσεις,επανατροποποιήσεις,παρακάλια στο Δήμαρχο κ στο Δ.Σ.,μπινελίκια στο Πολεοδομικό Γραφέιο του Δήμου,μάχες κ αίμα,μέχρι να οριστικοποιηθεί η πρότασή σου ΟΣΟ ΚΑΛΗ Κ ΝΑ ΕΙΝΑΙ....

 

Οπότε δεν υπάρχει λόγος άγχους.....

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι ευχαριστώ κύριοι και κυρίες.

 

Φοβερή η παρέμβαση του ZAVI.

ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια μου λένε και οι παλιοί εδώ στο γραφείο!

:mrgreen:

 

Πάντως παράγγειλα ήδη όλα τα βιβλία που μου προτείνατε + μερικά ακόμα που μου έκαναν κλικ.

Κατέβασα και κάτι παλιές μελέτες απ' τα ράφια, αλλά μετά από 2 μέρες μέσα στη σκόνη, συνειδητοποίησα ότι δεν αξίζει να μπλέξεις με τις παλιές μελέτες. Ως που να καταλάβεις τι κάνανε το 1985 (και ΑΝ το κάνανε σωστά) συμφέρει να το πιάσεις απ' την αρχή και κούτσα - κούτσα όπου σε βγάλει.

 

Α, ναι: Πολύ καλό το υλικό pdf του ΤΕΙ Σερρών. Αγόρασα και το βιβλίο των ιδίων συγγραφέων, είμαι βέβαιος ότι θα... ξεστραβωθώ. Ευχαριστώ τους φίλους που μου το πρότειναν.

 

>> Τα κατέβασα όλα (δύσκολο έργο γιατί δεν βλήκα direct links και χρησιμοποίησα site ripper). Τουs έκανα μια συρραφή σε ενιαίο pdf, έβαλα και περιεχόμενα. Οπότε, εάν επιτρέπεται από πλευράς copyright και θέλουν και οι administrators, ευχαρίστως να το ανεβάσω στο forum για να το βρίσκουν και τα άλλα rookies σαν εμένα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.