Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερείπιο με μερικώς πεσμένη στέγη


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω ένα τοπογραφικό οικοπέδου μη άρτιου και οικοδομήσιμου..Μέσα στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλαιό 2όροφο λιθόκτιστο κτίριο, του οποίου η στέγη έχει πέσει σε ένα σημείο..Θεωρώντας πως κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης θελήσει να το αξιοποιήσει το κτίσμα..όλοι οι τοίχοι πέρα του μρποστινού υπάρχουν..Πώς θα ήταν καλύτερο να το χαρακτηρίσω? Ερείπιο με μερικώς πεσμένη στέγη??

Ημιτελές δεν θα υο θεωρούσα, γιατί απλά έχει ερειπώσει και είναι έτσι..Αλλά ούτε και ερείπιο άνευ στέγης, γιατί δεν έχει πέσει ολοσκερώς...

Δεν ξέρω αν βρίσκομαι στο σωστό τόπικ...

Link to comment
Share on other sites

Ως κτίριο..Αλλά παλαιότερα είχε σκεπή και το άφησε έτσι στο Ε9, χωρίς να το έχει αλλάξει

Edited by JovannaSar
Link to comment
Share on other sites

"ημιτελες" δεν ειναι, αφου δεν προκειτα  για σταδιο εργασιων κατα την ανεγερση οικοδομης

Ο ιδιος το δηλωνει στο Ε9, σαν κτισμα  και παιρνει   την μεγαλυτερη παλαιοτητα.

Προφανως εχει ελλειψεις ή απαιτουνται καποιες εργασιες επισκευων για να γινει λειτουργικο.

Αρα  εχεις, επισκευή ή αντικατασταση στεγης και επισκευη υπαρχοντος κτισματος

δες και εδω

https://diavgeia.gov.gr/search?query=q:"αντικατασταση στεγης"&page=0

Edited by dimitris GM
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, JovannaSar said:

Καλησπέρα,

Έχω ένα τοπογραφικό οικοπέδου μη άρτιου και οικοδομήσιμου. Μέσα στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλαιό 2όροφο λιθόκτιστο κτίριο, του οποίου η στέγη έχει πέσει σε ένα σημείο..Θεωρώντας πως κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης θελήσει να το αξιοποιήσει το κτίσμα..όλοι οι τοίχοι πέρα του μρποστινού υπάρχουν..Πώς θα ήταν καλύτερο να το χαρακτηρίσω? Ερείπιο με μερικώς πεσμένη στέγη??

Ημιτελές δεν θα υο θεωρούσα, γιατί απλά έχει ερειπώσει και είναι έτσι..Αλλά ούτε και ερείπιο άνευ στέγης, γιατί δεν έχει πέσει ολοσκερώς...

 

Για την αναγραφή στο τοπογραφικό αρκεί το " 2/Κ". Στις παρατηρήσεις μπορείς να αναγράψεις πεπαλαιωμένο διώροφο κτίριο με (και προαιρετικά μπορείς να αναγράψεις "με σημαντικές φθορές") επιφάνειας τάδε. Από κει και πέρα η συμβ/φος θα υπολογίσει  την αντικειμενική αξία (και το πιθανότερο είναι να μην ληφθεί υπόψη από την συμβ/φο ο βαθμός φθοράς που έχει υποστεί, καθώς διαφαίνεται ότι δεν συντρέχει εφαρμογή συντ/τη ειδικών συνθηκών του εντύπου Ε1  από  πυρκαγιά, σεισμό ή πλημμύρα) και  θα εκδόσεις βεβαίωση για μεταβίβαση (αν απαιτείται στην παρούσα φάση) ελέγχοντας τη νομιμότητα στο ακίνητο.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ σε πρόσφατη υπόθεση που είχα παρόμοια με την δική σου μου είπαν απο πολαιοδομία και το χαρακτήρισα ως '' μερικώς ασκεπές ερείπιο" έβγαλα βεβαίωση το έγραψα και στην τεχνική έκθεση και προχώρησε η μεταβίβαση κανονικά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι σωστή αντιμετώπιση αυτή. Αν το κτίριο είναι προ 55 θα τεκμηριωθεί από τον συντάκτη μηχανικό της βεβαίωσης αφού υπάρχουν στοιχεία που τεκμηριώνουν την προΰπαρξή του και θα αναφερθούν αναλυτικά στην τεχνική έκθεση,  προκειμένου να γίνει επίκληση του άρθρου 82 για τα προ 55 κτίσματα που εξαιρούνται της τακτοποίησης, διαφορετικά πάει για τακτοποίηση. Το ότι έπεσε η στέγη ή τμήμα αυτής, δεν αποτελεί τεκμήριο νομιμότητας. Όμως η συνάδελφος νομίζω ότι σε αρχική φάση ρωτάει για το πως είναι σωστό να αναγράψει το κτίσμα στο τοπογραφικό της. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.