Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος οικοδομικής άδειας


Κυριάκος40

Recommended Posts

Καλησπέρα σας ,

μας ενδιαφέρει να κάνουμε μια προσθήκη καθ ύψος σε ένα υπάρχον σπίτι στα 100-110τμ , και θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος , που κυμαίνεται το κόστος της οικοδομικής άδειας σ αυτά τα τετραγωνικά ; 

Link to comment
Share on other sites

το κόστος δεν είναι κάτι συγκεκριμένο ακριβώς εξαρτάται από κάποιους παράγοντες και όντως το ΤΕΕ έχει ορίσει ένα κόστος το οποίο αφορά τις εργασίες που κάνουμε, παρόλα αυτά το κόστος σήμερα κυμαίνεται γιατί είναι κάτι το οποίο συμφωνείται με τον μελετητή Μηχανικό και τον ιδιοκτήτη. Γενικά θα σας έλεγα το κόστος της άδειας να μην σας απασχολεί πολύ γιατί είναι μικρό σχετιζόμενο με το κόστος της κατασκευής, υπολογίστε ένα μέσο κόστος κατασκευής 1100 - 1500 το τετραγωνικό μέτρο το οποίο μπορεί πάλι να κυμαίνεται ανάλογα την τοποθεσία του ακινήτου, το πόσο εύκολο είναι να μεταφερθούν τα υλικά εκεί, το ποιός κανονίζει ποιός δουλεύει πόσο παίρνει το οποίο έχει αντίκρισμα στην ποιότητα κατασκευής και το συνολικό κόστος εργασίας. Για μια εργασία σαν αυτή που περιγράψατε υπολογίστε το κόστος του να σηκώσετε αυτόν τον όροφο περίπου στις 110.000€.
Υπόψη όπως κοίταξα ξανά δεν είδα γενικά να μην επιτρέπεται να ανακοινώσω κάποιες μέσες τιμές στο forum, όμως επειδή Διαχειριστές καθώς έχω ξαναδεί θέματα με "το πόσο στοιχίζει ένα σπίτι?" και να δημοσιεύονται διάφορες απαντήσεις και νούμερα γενικά και οχι συγκεκριμένα από πρόσωπα τα οποία να λένε με ποια τιμή θα μπορούσαν αυτοί να κάνουν μια εργασία, θεωρώ ότι τιμολογιακά δεν πρέπει να πέφτω έξω παρότι ειδικές συνθήκες παράδειγμα πολύ κρύο κλίμα το οποίο θα θέλει ειδικά ανοίγματα και ιδιαίτερα επαρκή θερμομόνωση με τα στοιχεία που έχουν δοθεί δεν έχουν ληφθεί υπόψη. Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δεν αποτελούν διαφήμιση του γραφείου μου! Γενικά έδωσα μια μέση εικόνα προκειμένου ο ερωτών να λάβει μια απάντηση και πιστεύω ότι δεν έχω κάνει κάτι αντίθετα στους κανονισμούς μας λειτουργίας.  

Πάγια πολιτική του φόρουμ είναι να μην συζητούνται δημοσίως αμοιβές που αφορούν παροχή υπηρεσίας μηχανικού (μελέτες, επιβλέψεις έκδοση Ο.Α κλπ). Η παρούσα δημοσίευση έχει τροποποιηθεί καταλλήλως.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Pavlo 33 και οι ψηφίσαντες να με συγχωράτε δεν μπορώ να ξέρω όμως την πάγια πολιτική η οποία στους κανόνες λειτουργίας δεν αναφέρεται, θεωρώ ότι με αδικήσατε με τις 3 αρνητικές ψήφους καθώς σχετικά πρόσφατα είχε δημοσιευτεί θέμα με το πόσο στοιχίζει μια κατασκευή και απαντήσεις δόθηκαν διάφορες. Μια τιμή που λέω εγώ και για άλλον μηχανικό μπορεί να θεωρηθεί ότι απέχει της πραγματικότητας και για άλλον πάλι ότι απέχει καθώς ο καθένας συγκεκριμένα γεγονότα γνωρίζει και σε ορισμένες πληροφορίες στηρίζεται, δεν θεωρώ ότι απέχει της πραγματικότητας κατά την δικιά μου κρίση η οποία διευκρινίζω ότι ορίζεται από το πόσα εγώ ξέρω. Σίγουρα δεν ξέρω τα πάντα και σίγουρα μπορεί να κρίνατε ότι δεν είπα κάτι σωστό, αλλά ένα τις πάγιες τακτικές δεν μπορώ να τις ξέρω. Με ποιό σκεπτικό πρόσφατα σχετικά γνωστοποιούταν το κόστος μιας κατασκευής και το κόστος τριών μελετών δεν μπορεί να γνωστοποιηθεί?
Δεν μπορώ να το ξέρω και στους κανόνες που ανάτρεξα πάλι δεν είδα να δημοσιεύεται κάτι τέτοιο. Λυπάμαι για όποιον έβαλε την αρνητική ας βρει ότι του πρέπει έκαστος, δεν έχω να πω τίποτα άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν τροποποιήθηκε το μήνυμά σου αναφορικά με το κόστος κατασκευής, αλλά με την αμοιβή έκδοσης Ο.Α. Δες παραπάνω το τι έχει τροποποιηθεί. Τώρα σοβαρά, τόσο καιρό εδώ δεν έχεις δει επισημάνσεις και από την συντονιστική ομάδα και από τα μέλη για την μη κοινοποίηση αμοιβών; Στο core members section δεν έχεις μπει ποτέ όπου συζητούνται τέτοια ειδικά θέματα (για ευνόητους λόγους); 

Και όπως είδες δεν έλαβες κάποια ποινή για παραβίαση γραπτού κανόνα. Αλλά αν θέλεις να τον ενσωματώσουμε και αυτό τον "άγραφο" κανόνα, προς άρση αμφιβολιών.

Link to comment
Share on other sites

Pavlo 
έχεις δίκιο, δεν έχω πρόβλημα που σβήστηκε κάποια λέξη. Μάλιστα είχα αμφιβολία αν θα έπρεπε να την γράψω, ναι το έχω δει ότι στην ενότητα την συγκεκριμένη η πολιτική είναι δεν γράφουμε τιμές. Μάλιστα ίσως κακώς απάντησα εγώ καθώς γνωρίζω ότι υπάρχουν πιο ενημερωμένα μέλη να απαντήσουν. Ευχαριστώ για την επεξήγηση σας. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.