Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aπορίες ιδιώτη για εργασίες μηχανικού


Maxapi

Recommended Posts

Γειά σας ήθελα να ρωτήσω αν ο μηχανικός αναλαμβάνει να ελέγξει εκτός από το αν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ένα αγροτεμάχιο και την μελέτη για το πως θα έρθει ρεύμα και νερό ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί? Επίσης ποιες είναι οι διαδικασίες που θα πρέπει να γίνουν προτού αγοραστεί ένα αγροτεμάχιο? ο μηχανικός είναι καλό να είναι από την περιοχή η είναι κάτι που δεν χρειάζεται να μας απασχολεί ιδιαίτερα και τέλος η άδεια βγαίνει από τοπικούς φορείς? 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, Maxapi said:

...ο μηχανικός αναλαμβάνει να ελέγξει εκτός από το αν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ένα αγροτεμάχιο ...

 

Οι Μηχανικοί και γενικά τα Τεχνικά Γραφεία στελεχωμένα με Μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων σαφέστατα και μπορούν και είναι αντικείμενο του έργου τους οτιδήποτε αφορά Γη και Κτίσμα.

Κάποια είναι στάνταρ και βασικά προαπαιτουμενα να ζητήσεις πριν προχωρήσεις σε αγορά της Γης π.χ.

  • ·         Τοπογραφικό Διάγραμμα πρόσφατο από τον πωλητή ή αν δεν υπάρχει, από Μελετητή δικής σου επιλογής. Θα περιλάβει και θέματα δασικής υπηρεσίας ή και αρχαιολογίας ή άλλων δεσμεύσεων που μπορείς να ζητήσεις να διερευνηθούν.
  • ·         Ρεύμα νερό δίκτυα κλπ. το ζητάς να το ελέγξει, σε χρεώνει ανάλογα και το έχεις
  • Επικουρικά μπορείς προ αγοράς να αναθέσεις να σου κάνουν μια προεκτίμηση βέλτιστης αξιοποίησης δόμησης με βάση τους όρους και τους περιορισμούς του γηπέδου κλπ.

Οι Άδειες Δόμησης πιά είναι εκ του νόμου μόνο με την πλατφόρμα e adeies που έχει πλήρη πρόσβαση ο Μηχανικός από το γραφείο του όπου και να είναι οπότε το θέμα επιλογής εντοπιότητας ή μη είναι ζήτημα επιλογής δικής σου και με βάση τις ανάγκες που έχεις.

 

Καλή επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.