Kilo Newton Δημοσιεύτηκε Sunday at 01:22 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 01:22 μμ (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Αγαπητοί σας χαιρετώ, Είμαι καινούριος εδώ και απολογούμαι εαν έχει ξανά τεθεί η απορία μου. Σχετικά με τη θεμελίωση του, για διόροφη κατοικία, θεμελίωση ύψους 0.50 μ και πεδιλοδοκούς διαστάσεων 0.50χ0.50, φαίνεται σε κάποιοες πεδιλοδοκούς να μου βγάζει πάρα πολυ οπλισμό, πχ 9Φ20 άνω. Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό αν γνωρίζει κάποιος πιο έμπειρος? Edited yesterday at 08:05 πμ by Pavlos33
kfil Δημοσιεύτηκε Sunday at 03:15 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 03:15 μμ (edited) Για βάλε κανονικές πεδιλοδοκούς (όχι ορθογωνικές ) με κορμό π/χ 30/100. (πάντως συμβουλευτικά κοίτα τον ΕΚΟΣ 2000 &18.6.1 και 18.6.4 και 15.5 για ελάχιστες διαστάσεις κ.λ.π πεδιλοδοκών) Edited Sunday at 03:22 μμ by kfil 1
tetris Δημοσιεύτηκε Sunday at 04:33 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 04:33 μμ (edited) 3 ώρες πριν, Kilo Newton said: Αγαπητοί σας χαιρετώ, 1. Αν είσαι μηχανικός, βάλε την ειδικότητά σου. 2. Θεμελίωση βάθους 50 εκ. γιατί??? Μόνο σε γενική κοιτόστρωση (και υπό όρους) μπορούμε να έχουμε αυτό το πάχος Εκ πείρας, και σε σύνηθες έδαφος, 25/80 ή 30/80 κορμού επαρκεί. Το πέλμα, γύρω στο 1.10 - 1.30 (και πάλι, εξαρτάται από το έδαφος και τα φορτία) Όλα τα παραπάνω, δεν είναι έτοιμες συνταγές προς χρήση, αλλά απόψεις προς επεξεργασία. Από εσένα (και τα αποτελέσματα των δοκιμών) εξαρτάται η τελική διαστασιολόγηση Edited Sunday at 04:35 μμ by tetris 2
Kilo Newton Δημοσιεύτηκε Monday at 07:03 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 07:03 μμ On 3/2/2025 at 6:33 PM, tetris said: 1. Αν είσαι μηχανικός, βάλε την ειδικότητά σου. 2. Θεμελίωση βάθους 50 εκ. γιατί??? Μόνο σε γενική κοιτόστρωση (και υπό όρους) μπορούμε να έχουμε αυτό το πάχος Εκ πείρας, και σε σύνηθες έδαφος, 25/80 ή 30/80 κορμού επαρκεί. Το πέλμα, γύρω στο 1.10 - 1.30 (και πάλι, εξαρτάται από το έδαφος και τα φορτία) Όλα τα παραπάνω, δεν είναι έτοιμες συνταγές προς χρήση, αλλά απόψεις προς επεξεργασία. Από εσένα (και τα αποτελέσματα των δοκιμών) εξαρτάται η τελική διαστασιολόγηση Σας χαιρετώ, Γενική κοιτόστρωση είναι η θεμελίωσή μου!!!
ilias Δημοσιεύτηκε Monday at 08:20 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 08:20 μμ (edited) On 2/3/2025 at 3:22 ΜΜ, Kilo Newton said: Σχετικά με τη θεμελίωση του, για διόροφη κατοικία, θεμελίωση ύψους 0.50 μ και πεδιλοδοκούς διαστάσεων 0.50χ0.50, φαίνεται σε κάποιοες πεδιλοδοκούς να μου βγάζει πάρα πολυ οπλισμό, πχ 9Φ20 άνω. Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό αν γνωρίζει κάποιος πιο έμπειρος? Fespa χωρίς πεπερασμένα (βλέπε Fepla) και γενική κοιτόστρωση είναι δύο έννοιες που...........απλά θέλουν παραπάνω ψάξιμο για να το πω κομψά! Ακόμα και στο FAQ του Fespa αναφέρεται ρητά πως ο τρόπος προσομοίωσης που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα για τις πλάκες ραντιέ είναι προσεγγιστικός και παρέχει περιορισμένη πληροφορία στο μελετητή !!! Αυτοί το λένε όχι εγώ....... Στην προσομοίωση που αναφέρεις καταρχάς αυτά που ονοματίζεις ως "πεδιλοδοκούς" φυσικά και στην πραγματικότητα δεν είναι πεδιλοδοκοί, ΔΕΝ είναι δοκάρια καθώς έχουν ίδιο ύψος με τη ραντιέ, ΕΙΝΑΙ ενισχυμένες ζώνες! Συνεπώς εγώ θα αγνοούσα το μήνυμα.... Αφού δεν έχεις πεπερασμένα, ακολούθησε τη γενική αρχή (προσεγγιστική, το τονίζω) που ακολουθούσαμε προ FEM, ότι το πάχος μιας γενικής κοιτόστρωσης θα πρέπει να είναι τόσο όσο περίπου το ύψος των πεδιλοδοκών ΕΑΝ κάποιος επέλεγε να επιλύσει την ίδια θεμελίωση με μία εσχάρα πεδιλοδοκών. Θεωρώ όμως από την εμπειρία μου [ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ - δεν ξέρω την περίπτωσή σου] πως μία ραντιέ 60 cm για ένα διώροφο γενικά αρκεί και αν βάλεις και ΕΖ 50/50 (αυτές που λες εσύ πεδολοδοκούς) όπλισέ τες με 5Φ16 ΑΝΩ-ΚΑΤΩ και Φ10/15 και νομίζω θα είσαι καλά. Edited Monday at 09:03 μμ by ilias 1
Kilo Newton Δημοσιεύτηκε Monday at 08:48 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 08:48 μμ 26 minutes ago, ilias said: Fespa χωρίς πεπερασμένα (βλέπε Fepla) και γενική κοιτόστρωση είναι δύο έννοιες που...........απλά θέλουν παραπάνω ψάξιμο για να το πω κομψά! Ακόμα και στο FAQ του Fespa αναφέρεται ρητά πως ο τρόπος προσομοίωσης που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα για τις πλάκες ραντιέ είναι προσεγγιστικός και παρέχει περιορισμένη πληροφορία στο μελετητή !!! Αυτοί το λένε όχι εγώ....... Στην προσομοίωση που αναφέρεις καταρχάς αυτά που ονοματίζεις ως "πεδιλοδοκούς" φυσικά και στην πραγματικότητα δεν είναι πεδιλοδοκοί, ΔΕΝ είναι καν δοκάρια καθώς έχουν ίδιο ύψος με τη ραντιέ, ΕΙΝΑΙ ενισχυμένες ζώνες! Συνεπώς εγώ θα αγνοούσα το μήνυμα.... Αφού δεν έχεις πεπερασμένα, ακολούθησε τη γενική αρχή (προσεγγιστική, το τονίζω) που ακολουθούσαμε προ FEM, ότι το πάχος μιας γενικής κοιτόστρωσης θα πρέπει να είναι τόσο όσο περίπου το ύψος των πεδιλοδοκών ΕΑΝ κάποιος επέλεγε να επιλύσει την ίδια θεμελίωση με μία εσχάρα πεδιλοδοκών. Θεωρώ όμως από την εμπειρία μου [ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ - δεν ξέρω την περίπτωσή σου] πως μία ραντιέ 60 cm για ένα διώροφο γενικά αρκεί και αν βάλεις και ΕΖ 50/50 (αυτές που λες εσύ πεδολοδοκούς) όπλισέ τες με 5Φ16 ΑΝΩ-ΚΑΤΩ και Φ10/15 και νομίζω θα είσαι καλά. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πεδιλοδοκούς τις ονομάζει και το πρόγραμμα
ilias Δημοσιεύτηκε Monday at 09:00 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 09:00 μμ (edited) 13 λεπτά πριν, Kilo Newton said: Πεδιλοδοκούς τις ονομάζει και το πρόγραμμα Τις ονομάζει πεδιλοδοκούς όχι γιατί στατικά είναι πεδιλοδοκοί, αλλά γιατί απλά και μόνο ο τρόπος προσομοίωσης της ραντιέ στο Fespa γίνεται με τη χρήση πεδιλοδοκών. Είναι μία σύμβαση που χρησιμοποιεί. Δεν μπορεί να το κάνει αλλιώς.......Χρησιμοποιεί πεδιλοδοκούς για να προσομοιώσει γενική κοιτόστρωση! Δες FAQ Fespa θέμα Νο37. Edited Monday at 09:02 μμ by ilias 1 1
kfil Δημοσιεύτηκε yesterday at 09:15 πμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 09:15 πμ 12 ώρες πριν, Kilo Newton said: Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πεδιλοδοκούς τις ονομάζει και το πρόγραμμα Αν σε παίρνει από λειτουργικής άποψης (π.χ η γενική σου κοιτόστρωση να μην είναι και δάπεδο υπογείου ή να μην μπορείς να πας σε κάποιο βάθος την εκσκαφή σου) συνδύασε την γενική κοιτόστρωση με πραγματικους πεδικοδοκους (π.χ 30/100) . Αν δεν μπορείς τότε έχεις μια γενική κοιτόστρωση με ενισχυμένες ζώνες (το Fespa έχει επιλογή ενισχυμένης ζώνης) αλλά θέλει και έλεγχο διατρήσεων. Πάντως τα 9Φ20 ( φαντάζομαι εννοείς άνω+κάτω) είναι πάρα πολλά .
Kilo Newton Δημοσιεύτηκε yesterday at 12:36 μμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 12:36 μμ 3 hours ago, kfil said: Αν σε παίρνει από λειτουργικής άποψης (π.χ η γενική σου κοιτόστρωση να μην είναι και δάπεδο υπογείου ή να μην μπορείς να πας σε κάποιο βάθος την εκσκαφή σου) συνδύασε την γενική κοιτόστρωση με πραγματικους πεδικοδοκους (π.χ 30/100) . Αν δεν μπορείς τότε έχεις μια γενική κοιτόστρωση με ενισχυμένες ζώνες (το Fespa έχει επιλογή ενισχυμένης ζώνης) αλλά θέλει και έλεγχο διατρήσεων. Πάντως τα 9Φ20 ( φαντάζομαι εννοείς άνω+κάτω) είναι πάρα πολλά . 9φ20 άνω. Κάτω είναι πιο λογική η κατάσταση.
kfil Δημοσιεύτηκε yesterday at 12:46 μμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 12:46 μμ Λάθος υπάρχει.Δώσε το 50/50 σαν ενισχυμένη ζώνη αλλά υπολόγισε και την διάτρηση. Κατά 99% για το 50/50 ενισχυμένη ζώνη φτάνουν άνετα τα 5Φ16 άνω+κάτω. Πάντως δεν σου συνιστώ ΕΖ .Βάλε κανονική πεδιλοδοκό με την κοιτόστρωση .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα