Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαστάσεις Εσωτερικού Κλιμακοστασίου


Recommended Posts

Καλησπέρα,θέλω να σχεδιάσω μία εσωτερική κυκλική σκάλα Ανόδου σε  ενιαία ιδιοκτησία που αναπτύσεται σε δύο επίπεδα(μεζονέτα σε πολυκατοικία πέμπτου ορόφου με  πατάρι),

ποιες είναι οι ελάχιστες προδιαγραφές?

Από τον κτιριοδομικό ισχύει πλάτος=0,60 μ  κάτι το οποίο δεν ισχύει από την πυρασφάλεια(0,70 ελάχιστο πλάτος όδευσης διαφυγής παρ 5.3.3)

Ποιό πλάτος (υπέρ)ισχύει?

Υψος και ρίχτια ως έχει από τους τύπους του κτιριοδομικου?(τύπος 1,τύπος 2 ,τύπος 3).

Αυτό του περίεργο για τις τύπου 2<<επιτρέπεται μόνο σε καμπύλες σκάλες που η ακτίνα....δεν είναι πουθενά μικρότερη από 7,5 μέτρα>>εννοεί φανάρι διαμέτρου 7,5 μ??

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Panagiotis Andrianopoulos said:

...

...

Από τον κτιριοδομικό ισχύει πλάτος=0,60 μ  κάτι το οποίο δεν ισχύει από την πυρασφάλεια(0,70 ελάχιστο πλάτος όδευσης διαφυγής παρ 5.3.3)

Ποιό πλάτος (υπέρ)ισχύει? Το δυσμενέστερο (0,70)

Υψος και ρίχτια ως έχει από τους τύπους του κτιριοδομικου?(τύπος 1,τύπος 2 ,τύπος 3). Προσοχή. Ρίχτι 20 εκ. είναι επικίνδυνο 

Αυτό του περίεργο για τις τύπου 2<<επιτρέπεται μόνο σε καμπύλες σκάλες που η ακτίνα....δεν είναι πουθενά μικρότερη από 7,5 μέτρα>>εννοεί φανάρι διαμέτρου 7,5 μ??  ακτίνας 7.50 μ

Γενικά, η σκάλα (ακόμη και σε σοφίτα κατοικίσιμη) θέλει προσοχή στο σχεδιασμό

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ενοείται ότι η σκάλα θέλει προσοχή στο σχεδιασμό, πρόσφατα σε παρόμοιο κτίριο ανέβηκα σκάλα που δεν πρέπει να ήταν πάνω από 0,65 όπως την είδα όταν ανέβηκα, ανέβηκα μεν και η κάθοδος εύκολη ήταν, ο σχεδιαστής όμως πρέπει να λαμβάνει υπόψη και πως ανεβαίνει ένα έπιπλο απάνω, όταν υπάρχει αέρας μεταξύ Α' ορόφου μεζονέτας και παταριού τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα, η σκάλα πρέπει να έχει όμως ικανοποιητικό πλάτος. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.