Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

 

Στις εδράσεις πάκτωσης όπου έχουμε από κάτω θεμέλια συνήθως ύψους 90εκ και πάνω και επομένως μπόλικο σκυρόδεμα κάνετε τους ελέγχους αποκόλλησης αγκυρίων και αστοχίας κώνου σκυροδέματος ? Το ρωτάω γιατί το Robot τους κάνει και μάλιστα πολλές φορές δεν βγαίνουν και με ταλαιπωρούν αρκετά.

Δημοσιεύτηκε

H συγκεκριμένη σύνδεση στο Robot είναι προβληματική.

Πήγαινε στο job preferences και άλλαξε το κανονισμό για τις συνδέσεις.

Αν το λύνεις με την οδηγία του 2005 θα σου αστοχεί ότι και αν βάλεις.

Αν επιλέξεις την οδηγία του 1992 θα σου βγει ο έλεγχος.

Είναι ένα πρόβλημα του Robot....μεταξύ άλλων.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Το έκανα και όντως βγαινει σε ευχαριστώ.

 

Αλλά η μέθοδος του 1992 δεν έχει καμία σχέση! Μέρα με την νύχτα. Μία άλλη λύση είναι να αγνοήσω τους δύο ελέγχους για τον υπολογισμό της αντοχής της σύνδεσης. Βέβαια αυτό είναι λίγο ταλαιπωρία.

Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν είδα έναν υπολογισμό του NEXT από τον Acheleas και είδα την διάσταση των θεμελίων 615Χ615 για μένα είναι λάθος διότι πρέπει να εξασφαλιστεί η αγκύρωση του αγκυριου .Εννοώ ότι τραβώντας το αγκυριο από το μπετόν ο τελευταίος τράβα μαζί του και ένα κομμάτι μπετόν εμείς ξέρουμε ότι είναι πυραμίδα με γωνιά 45 μοιρών, αν το εφαρμόζεις σωστά τότε το θεμέλιο θα έχει διαστάσεις περίπου 805Χ805 σ’ αυτήν τη περίπτωση.

Τώρα ως προς κονίαμα. Εάν κάνεις μεγέθυνση της επιφανείας 10-20-30 χιλ φορές θα διαπιστώνομε ότι η επιφάνεια έχει μορφή πριονιού η κάτι άλλο ανάγλυφο αυτό το κονίαμα γεμίζει αυτούς τους πόρους και λιανή την επιφάνεια. Αγαπητή Συνάδελφοι ποιος έχει το Manual του Robot στα ελληνικά γιατί εγώ ξερό μονό ελληνικά και ποντιακά. Καλά στα ποντιακά μου είναι αδύνατο να το βρω

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Γεια σας και από μένα. Τελευταία με εχει απασχολήσει πολύ το θέμα αυτής της σύνδεσης. Καταρχήν το πρόβλημα ξεκινάει από τον κώδικα ο οποίος δεν έχει αποσαφηνίσει κάποια κομμάτια όπως τί γίνεται σε διαξονική καταπόνηση. Τώρα όσον αφορά το Robot, νομίζω ότι γενικά βγάζει πολύ δυσμενή αποτελέσματα σε σχέση με άλλα προγράμματα όπως το EC praxis για παράδειγμα. Τις περισσότερες φορές ο λόγος που καταλήγει σ'αυτές τις μικρές αντοχής σε ροπή είναι η αντοχή σε ζώνη εφελκυσμού και συγκεκριμένα στην αστοχία κώνου σκυροδέματος αφού το ενεργό μήκος αγκύρωσης δεν το παίρνει όσο το μήκος του αγκυρίου μέσα στο μπετόν αλλά με πολύ μικρότερο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αν μπορείτε να με βοηθήσετε πραγματικά θα ήταν πολύ χρήσιμο. Σας επισυνάπτω έναν έλεγχο στον οποίο έχω σημειώσει ακριβώς από πού ξεκινάει αυτό το πρόβλημα.

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι εντόπισα γιατί το Robot δίνει δυσμενέστερα αποτελέσματα. Στον έλεγχο του πίνακα 6.2 για τρόπο αστοχίας mode 3, το συγκεκριμένο πρόβλημα προκειμένου να υπολογίσει την δύναμη παραλαβής του κάθε αγκυρίου Ft,Rd κάνει 4 ελέγχους και από τους παίρνει ως δύναμη αντίστασης τη μικρότερη τιμή. Αυτοί οι έλεγχοι είναι οι: αστοχία αγκυρίου, αστοχία λόγω εξόλκευσης , αστοχία κώνου σκυροδέματος και αστοχία σε διάσπαση σκυροδέματος (split). Αυτοί οι έλεγχοι γίνονται σύμφωνα με τον CEB ή τους κανονισμούς που υπάρχουν για αγκύρια. Στον έλεγχο αστοχίας κώνου σκυροδέματος, δεν μπαίνει όλο το ενεργό μήκος αγκύρωσης hef αλλά το h'ef σύμφωνα με τους παραπάνω κανονισμούς, μέγεθος που στις κοινές περιπτώσεις είναι κατά πολύ μικρότερο από το hef και έτσι η αντοχή του αγκυρίου μικραίνει πολύ, με αποτέλεσμα να μικραίνει και η αντίσταση σε ροπή σύμφωνα με τον πίνακα 6.7 του ευρωκώδικα ΕΝ1993-1-8. Μάλλον τα άλλα προγράμματα παίρνουν σαν δύναμη Ft,rd μόνο την αστοχία του αγκυρίου που σαν μέγεθος είναι κατά πολύ μεγαλύτερο συνήθως από την αστοχία κώνου σκυροδέματος εκτός και αν η μπετονένια κολώνα της θεμελίωσης που πατάει η μεταλλική είναι αρκετά μεγάλη, πράγμα που δεν συνηθίζεται

Δημοσιεύτηκε

Mάλλον έχεις το σπασμένο και σου βγάζει προβλήματα.

Καταρχάς , εμπειρικά Μ20 σε κολόνα ΗΕΒ 300 δε θα έβαζα.Επίσης δε θα έβαζα αγκύρια μόνο 650mm.

Προσοχή με τα σπασμένα προγράμματα. Έχεις μικρά φορτία για να έχεις κολόνα HEB300.

Πήρα τα φορτία σου , έβαλα αγκύρια 8.8 Μ24 , 1000mm , πήρα την πλάκα σου 600x600x25 και πήρα υποστύλωμα (λαιμό πεδίλου 700x700 , < 1000x1000 που πήρες εσύ).

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω όπως τα λέει ο tsofa είναι. Στον έλεγχο κώνου σκυροδέματος δεν παίρνει όλο το μήκος αγκυρίου αλλά το hef το οποίο είναι πολύ μικρό. Και εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί το κάνει αυτό.

Δημοσιεύτηκε

Η σύνδεση αυτή είναι προβληματική από την εποχή του Robot Μιllenium.

Ποτέ δεν μου έχει περάσει και γι΄αυτό χρησιμοποιώ την οδηγία του 1992.

Στην περίπτωση του tsofa τα φορτία είναι πολύ μικρά και περνάει .

Με την οδηγία του 1992 , ή τον Πολωνικό κανονισμό PN-B-03215:1998 ή τον Γαλλικό περνάει.

( Στην έκδοση 2009 έχει 4 κανονισμούς για τις συνδέσεις)

Στην οδηγία του 2005 , τρώει κάποιο κόλλημα , ή θεωρεί το μεταλλικό υποστύλωμα πακτωμένο κατευθείαν στη θεμελίωση ή δε λαμβάνει καθόλου υπόψη τον οπλισμό του σκυροδέματος.

Έχεις το SP3 του 2010 ;

Δημοσιεύτηκε

Μία απορία από έναν "μαζόχα": Αφού το πρόγραμμα δεν δουλεύει σωστά, γιατί δεν κάνετε το έλεγχο με το χέρι; Εγώ πάντα τους κόμβους και τις πλάκες έδρασης τα κάνω με το χέρι (καλά, δεν κάνω και τα αμέτρητα σιδηρά... όταν κάνω).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.