Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στο κεντρο της πλακας μπορει και να ειναι υποτριαξονικη καταπονηση. Αν το δαπεδο απο ΟΣ καλυψει και την εδραση, παλι μπορει να θεωρηθει υπο τριαξονικη θλιψη. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ πρωτα να μπει το κονιαμα και απο πανω να μπει η πλακα, ή να εχουμε διογκουμενο κονιαμα..

Δημοσιεύτηκε

Terry,

 

Δεν το καταλαβαινω αυτο που λες.

Το κονιαμα ειναι υπο μονοαξονικη θλίψη, αφου μπορει ανεμποδιστα να διογκωθει πλευρικα, οχι?

Δημοσιεύτηκε

Αυτο σου λεω..Οτι θεωρητικα στο κετντρο της πλακας μπορει να ΘΕΩΡΗΘΕΙ υπο τριαξονικη θλιψη...

 

2η περιπτωση: Να γεμισω με κονιαμα και μετα να ριξω το δαπεδο απο ΟΣ, το οποιο θα καλυψει και ολη τη συνδεση της εδρασης. Τοτε παλι μπορεις να το ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ υπο τριαξονικη καταπονηση...

 

 

Καλα πολυ θεωρητικα αυτα και μαλλον ασχετα με τη χρηση του κονιαματος...

Δημοσιεύτηκε

Terry,

 

Δεν ειμαι σιγουρος οτι μου λες το ιδιο πραγμα. Εκτος και ενα εχεις υποψιν ενα ιδεατο κυβο 1x1x1 mm ο οποιος, μπορει και να ειναι σε τριαξονικη θλιψη.

Στην πραγματικοτητα το κονιαμα ειναι σε μονοαξονικη θλιψη γι'αυτο και ενα μη συρρικνουμενο κονιαμα ειναι ιδανικο για να εχεις απολυτη μεταφορα θλιψης απο την μεταλλικη πλακα στο θεμελιο.

Δημοσιεύτηκε

Το παράρτημα L που αφορά τις πλάκες έδρασης δίνει μέσα για τον υπολογισμό του ενεργού πλάτους και την διεξαγωγή ελέγχων σκυροδέματος στους οποίους συνεκτιμά την τριαξονική ένταση.

 

Η θλίψη είναι τριαξονική όντως, και αυτό οφείλεται στον λόγο του Poisson. Επειδή η πλάκα έδρασης και η πλάκα από σκυρόδεμα εκατέρωθεν του τσιμεντοκονιάματος παρεμποδίζουν την πλευρική διόγκωση.

Το εάν το τσιμεντοκονίαμα θα είναι μη συρρικνούμενο είναι δευτερεύον, και για τα συνήθη έργα έως και αδιάφορο... Όταν η κατασκευή φορτιστεί το κονίαμα θα αναλάβει τα δέοντα φορτία, ακόμη και εάν έχει συρρικνωθεί κατά τι...

Δημοσιεύτηκε

Ακριβως αυτο ελεγα..Λογο της παρεμποδισης της πλευρικης διογκωσης μπορει ΕΣΤΩ και ολο να θεωρηθει υπο τριαξονικη ενταση

 

(Γιαυτο ειπα στο κεντρο, γτ στην ακρη οπως και να το κανεις θα διογκωθει)

Δημοσιεύτηκε

Παραθέτω σχόλιο του Χ.Μπανιωτόπουλου από το βιβλίο 'Συνδέσεις Μεταλλικών Κατασκευών' στην ερώτηση "Αντίσταση βάσης υποστυλώματος με χαμηλή ποιότητα κονιάματος" @ σελ. 86:

"Η επίδραση της χαμηλής ποιότητας του κονιάματος έχει μελετηθεί πειραματικά και αριθμητικά. Προέκυψε ότι το λεπτό στρώμα της τσιμεντοκονίας δεν επηρεάζει την αντίσταση του σκυροδέματος (της θεμελίωσης). Αναμένεται δε ότι το λεπτό στρώμα τσιμεντοκονίας σε τρισδιάστατη θλίψη μεταξύ σκυροδέματος και βάσης έδρασης, θα έχει συμπεριφορά παρόμοια με αυτή των υγρών."

Δημοσιεύτηκε

Να σημειώσω απλά ότι αν η διάτμηση είναι το κύριο πρόβλημα, τότε η "συμπεριφορά των υγρών" (τραβηγμένη διατύπωση αλλά δεν πειράζει) δεν βοηθάει. Στην περίπτωση αυτή απλά δεν πρέπει να περάσουμε το κριτήριο αστοχίας.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να μελετούμε κατά τον ΕΚ-3 και να κατασκευάζουμε κατά την μελέτη...

Δημοσιεύτηκε

Σε προσφατη κατασκευη μεταλλικου κτηριου χρησιμοποιησα το υλικο που ανεφερα και παραπανω. Sikagrout 212.

 

Το ειχα ξαναχρησιμοποιήσει σε μικρα παχη 3-5εκ.

Τωρα το εβαλα μεχρι και 10εκ με αναμιξη περιπου 20% λεπτοκοκκα αδρανη. Υπερρευστο. Ουτε μυστρι δεν ηθελε.

Σημερα ουτε μια ρωγμουλα, σε αντιθεση με το emaco.

To καλο ειναι οτι στο τελευταιο υποστυλωμα τα αδρανη τελειωσαν και το εβαλα σκετο, περιπου παλι 10εκ. Παλι καμια ρωγμη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.