Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΘΕΜΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡ. 1 & ΠΑΡ. 7, ΑΡΘΡΟ 98, Ν. 4495/17


NK1964

Recommended Posts

Καλημέρα θα ήθελα την γνώμη σας στο παρακάτω θέμα.

Σε εκτός σχεδίου το 2003 έγινε σύσταση  διηρημένης(οριζόντια) ιδιοκτησίας με Μονοκατοικία Α που ανήκει στον ΑΛΦΑ, Μονοκατοικία Β και συνδετικό υπόγειο(Υ) , για να χαρακτηριστούν επί ενιαίου σκελετού που ανήκουν στον ΒΗΤΑ, κατασκευής 2003. Το  "συνδετικό" ενδιάμεσο υπόγειο Υ δεν κατασκευάστηκε ποτέ και η όλη κατάσταση παραμένει  ως έχει επί 17 χρόνια και χωρίς να έχει κηρυχθεί η σύσταση άκυρη από κάποια αρχή.

Ερώτηση 1η  Η περίπτωση υπόκειται ή όχι στην Παρ. 1, άρθρο 98, ν. 4495/17, δηλαδή .....Υπό τις ίδιες ανωτέρω προϋποθέσεις, θεωρούνται εξ υπαρχής έγκυρες και ισχυρές συστάσεις διαιρεμένων ιδιοκτησιών, οι οποίες έχουν συσταθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος και δεν έχουν κηρυχθεί άκυρες με αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Η ανέγερση των οικοδομών μέχρι τις 28.7.2011 αποδεικνύεται από αεροφωτογραφίες που έχουν ληφθεί μέχρι την ημερομηνία αυτήν βεβαιώνεται από τον μηχανικό, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος...., συμπεριλαμβάνει και τις οριζόντιες καθώς αναφἐρει "διαιρεμένες"?

Ερώτηση 2η   Με βάση την Παρ.7, άρθρο 98, ν. 4495/17 μπορεί να θεωρηθεί αυθαίρετη απομείωση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή κτιρίων εν σειρά που αποτελούν οριζόντιες ιδιοκτησί,ες εντός αγροτεμαχίου, η οποία υφίσταται εκ κατασκευής(δηλαδή δεν χτίστηκε μαζί με τα υπόλοιπα 2003) και να γίνει μονομερώς συμβολαιογραφική πράξη τροποποίησης της πράξης σύστασης οριζόντιας από τον ΒΗΤΑ προκειμένου να εξαιρέσει  τον χώρο από την οριζόντια ιδιοκτησία του?

Στέκει ώστε να μπορεί ο ΒΗΤΑ να πουλήσει απροβλημάτιστα την ιδιοκτησία του?

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων. 

Νίκος

 

Παρατήρηση.

Μη αναρτήσεις ξανά το ίδιο θέμα2 φορές για να μη διαγραφούν όλα την επόμενη φορά.

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, NK1964 said:

1 - ....η όλη κατάσταση παραμένει  ως έχει επί 17 χρόνια και χωρίς να έχει κηρυχθεί η σύσταση άκυρη από κάποια αρχή.

....

....

2 - Στέκει ώστε να μπορεί ο ΒΗΤΑ να πουλήσει απροβλημάτιστα την ιδιοκτησία του?

...

1 - Πως να το καταλάβει "κάποια αρχή" τι είχατε κάνει έως, τώρα αν δεν είχατε κάποια πράξη. Συνήθως οι αρχές δεν μυρίζουν τα νύχια τους αλλά περιμένουν πότε θα σκάσει μόνο του το ζήτημα.

 

2 - Χμ.... τώρα σιγά σιγά σκάει το ζήτημα.... ή με βεβαίωση Μηχανικού για αυθαιρεσίες ή μη ή με Ηλεκτρονική Ταυτότητα ακινήτου και ανάλογα τι ανακόλουθα θα προκύψουν με τίτλους, σχέδια, ΚΑΕΚ κλπ ..... (άρα το απροβλημάτιστα πάει με έντονο προβληματισμό) Και λέω έντονο μόνο και οχι 100% δεδομένο διότι περιμένουμε αρκετές διευκρινίσεις ακόμα με την Η.Τ.Α. και οι συμβολαιογράφοι με ανάλογα προβλήματα.

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Το απροβλημάτιστα είναι σχήμα λόγου..., υπάρχουν δύο πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που δεν απαντάς, το τι έχουμε κάνει το ξέρουμε πολύ καλά.

Σαφέστατα και οι αρχές δεν μυρίζουν τα νύχια τους αντίθετα κάποιοι ξύνουν τα νύχια τους, αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει η ενότητα με θέματα ιδιωτών, ίσως για να εξυπηρετεί το εγώ όσων το έχουν ανάγκη. Δεν αναφέρομαι στην περίπτωση μου, έχω παρακολουθήσει και άλλες τόσο ευγενικές προσεγγίσεις σε θέματα άλλων ιδιωτών.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

16 λεπτά πριν, NK1964 said:

...υπάρχουν δύο πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που δεν απαντάς, ..

 

Δεν γνωρίζω την απάντηση στα 2 δικά σου συγκεκριμένα ερωτήματα και δεν έχω όλα τα δεδομένα (σχέδια, τίτλους και υφιστάμενη κατάσταση τελική) για να έχει αξία η όποια απάντηση μου.

Το δεδομένο που γνωρίζω είναι ότι με την Η.Τ.Κ. όλα μαζί με ίδιο ID που θα έχουν ανακατεύει την όλη διαδικασία η οποίο χρήζει ακόμα διευκρινήσεις.

Μπορείς να μιλήσεις και με δικηγόρο ή και μηχανικό της εμπιστοσύνης σου για να γλυτώνεις από τα "εγώ που το έχουμε ανάγκη."

Καλή επιτυχία που σίγουρα θα υπάρξει κι ας υπάρχουν ιδιαιτερότητες ακόμα.

 

 

Υ.Γ.

Φυσικά αν προσβάλεις και επόμενο συνομιλητή που προσπαθήσει να σου δώσει μια απάντηση η οποία δεν θα σου αρέσει, το θέμα θα κλειδώσει

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Έθεσα το ερώτημα στο forum για να συλλέξω απόψεις πολλών όχι ενός, το να μιλήσω με δικηγόρο και μηχανικό το έχω ήδη  κάνει πληρώνοντας τις επισκέψεις για τις υπηρεσίες τους, μα δυστυχώς υπάρχει διχογνωμία και στον τόπο που βρίσκομαι δεν υπάρχει ευρεία γνώση τέτοιων περιστατικών . Ευχαριστώ για την ευχή σου για το αίσιο τέλος αυτής της υπόθεσης.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.