Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα στα μέλη! 
Βλέπωντας εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε διάφορα θέματα είπα να δοκιμάσω να βρω απάντηση για την απορία μου σε θέματα επισκευής. Είμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε πολυκατοικία, οπότε ζητώ κατανόηση αν εκφράζομαι με μη-δόκιμους όρους. 

Το πρόβλημα:
Έχει παρουσιαστεί (εδώ και χρόνια) πρόβλημα υγρασίας μεταξύ μπετό δαπέδου (70τμ) πυλωτής (πρόβλημά με υδρορροή εντος μπετό + όμβρια ύδατα + εκτεθειμένο σε νερά από πότισμα) και την οροφή του υπογείου (ακριβώς απο κάτω απο την πυλωτή).  Για την ιστορία είχαν γίνει διάφορες τοπικές παρεμβάσεις στο σημείο της υδρορροής από "υδραυλικούς" αλλά το νερο επι χρόνια συνέχιζε να διαφεύγει στο υπόγειο μετατρέποντας το σε "σπήλαιο" (σταλαγμίτες - σταλακτίτες). Πλεον σοβάς ξεφλουδιζει και οι οπλισμοί να αποκαλύπτονται. Η επιφάνεια που έχει παρουσιάση υγρασία και διαστολή στην οροφή του υπογείου καλύπτει 100τμ.
Πλέον καθώς μεγάλωσα και επανήλθα στο κτήριο έφερα μηχανικούς και εταιρίες μονώσεων να δω τι προτείνουν.

Προτεινόμενη λύση :
όλοι συμφωνούν στις γενικές εργασίες
Α) στεγανοποίηση οροφής υπογείου , Β) αποκάλυψη υδρορροής και στεγανοποίηση τοπικά καθώς γίνεται αποκατάσταση αυτής, Γ) στεγανοποίηση επιφάνειας δαπέδου πυλωτής

  • Για οροφή υπογείου
    • αποκάλυψη οπλισμών και καθαρισμό
    • εφαρμογή αναστολέα διάβρωσης,
    • αποκατάσταση/ αναπλαση μπετό
    • εφαρμογή Στεγάνωτικού
    • Πιθανότατα Ενίσχυση οπλισμών
  • Για δάπεδο πυλωτής (επιφάνεια)
    • αποκάλυψη και αποκατάσταση υδρορροής (με ασφαλτόπανω γύρω-γύρω)
    • απομάκρυνση σαθρών τμημάτων και γέμισμα επιφάνειας μπετο
    • επάληψη Τσιμεντοειδούς Επαλειφόμενου Κονιάματος  
    • εφαρμογή στεγανωτικού



Απορία
Η διαφορά στις προσφορές που έχω λάβει τελικά είναι στον άνθρωπο αλλά και στα υλικά που προκρίνει πως θα χρησιμοποιηθούν.

Ο 1ος λεει SIKA MONOTOP-910 για οροφή υπογείου + Penetron στο δάπεδο πυλωτής
Ο 2ος αναφέρει απλά υλικά της εταιρείας SIKA
Ο 3ος MuCis Steel Protection bi.copm. της SINTECNO
Ο 4ος PENECRETE MORTAR για επισκευαστικό κονίαμα + Penetron για στεγάνωση.

  1. Υπάρχει κάτι στις εργασίες που πρέπει να προσέξω?
  2. Τελικά τα υλικά παίζουν ρόλο, ποιο προτείνετε εσείς?
  3. Ένας μόνο στη προσφορά του εχει συμπεριλάβει την αποκατάσταση των οπλισμών με ηλεκτροκόλληση. όλοι λένε πως πιστεύουν πως δεν χρειάζεται.
    Τελικά ειναι λογικό να μπορεί να ξέρει αν πρέπει χωρίς να τα δει όλα? Η ακόμα να μπορεί να κοστολογήσει πόσο χρειάζεται? Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας έχουν πανικοβληθεί για θέματα στατικότητας και θεωρούν πως πρέπει να πάρουμε αυτόν γιατι θα τα "κάνει όλα".
Edited by Pavlos33
αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς-βλ. κανόνες συμμετοχής
Δημοσιεύτηκε

Εχεις κάνει πολλαπλή ανάρτηση του θέματος.

θα πρέπει να ερθει μηχανικός που δεν εχει σχέση με το εμποριο υλικών και να κάνει μια αυτοψία. Επειτα θα σας κατευθύνει αυτός για την ορθή αντιμετώπιση του προβλήματός σας. 

Δημοσιεύτηκε

@Bill22 ευχαριστώ αλλα δεν καταλαβαίνω πως αυτό θα βοηθήσει. όλοι μηχανικοί είναι, μάλιστα κάποιοι μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιριών Μόνωσης. Θεωρητικά όλοι για την αντιμετώπιση λενε, δεν κάνουν εμπόριο υλικού, αλλα καταλήγουν να προτείνουν κάτι.

Λογικό μου φαίνεται να επιλέγουν τα υλικά τους, το ζήτημα για μένα ειναι αν ειναι τα ορθά.  Οπότε αν κάποιος μπορεί να μου δώσει έστω καποιες πληροφορίες για 
- το πως να κρίνω τα υλικά 
- και αν μπορώ να εμπιστευτώ κάποιον που λεει "θελεις ενίσχυση οπλισμών, κοστίζει τόσο"

θα το εκτιμούσα

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ο γιατρός βλέπει τον ασθενή και με βάση την παθολογία, τα συμπτώματα και την εμπειρία του συστήνει εξετάσεις. Στέλνει λοιπόν τον ασθενή στον μικροβιολόγο και έχει συνταγογραφήσει τις κάτωθι α,β,γ κλπ εξετάσεις. Αυτή είναι η ορθή πορεία. Στην περίπτωση σας, απ'ότι κατάλαβα υπάρχει υγρασία σε κάποιο δομικό στοιχείο (μια πλάκα? υποστυλώματα?τοιχεία? ή ότι άλλο) . Πρέπει λοιπόν να εξεταστεί το σκυρόδεμα τί βλάβες έχει πάθει (είναι συγκεκριμένοι οι έλεγχοι που γίνονται) και τί ποσοστό παραμένουσας υγρασίας έχει και να εξεταστεί και ο χάλυβας αν έχει πτώση της αντοχής του και ψαθυροποίηση. Αν τα αποτελέσματα είναι άσχημα τότε θα χρειαστεί ενίσχυση το δομικό στοιχείο που θα γίνει κατόπιν μελέτης. Αν δεν είναι άσχημα τα αποτελέσματα,είμαστε πιο light και χαρούμενοι και θα χρειαστεί να στεγνώσουμε το/τα δομικά μας στοιχεία και ακολούθως να αποκαταστήσουμε την γεωμετρία τους, να επουλώσουμε-επιμεληθούμε τους οπλισμούς τους, να τα σοβατίσουμε, να τα βάψουμε, να τα υγρομονώσουμε ενδεχομένως. Προφανώς θα χρειαστεί και να βρούμε ποιο είναι το αίτιο που προκάλεσε την ύπαρξη νερού και να το άρουμε,διαφορετικά θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό κυριολεκτικά. Τέλος, και οι τρεις εταιρείες που αναφέρετε είναι πολύ δυνατές. Δεν θα πρέπει να σας απασχολεί τόσο η ονοματολογία εταιρειών-υλικών όσο η πορεία των εργασιών και η συλλογιστική που ανέπτυξα. 

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
2 λεπτά πριν, pirsogiannis said:

Ο γιατρός βλέπει τον ασθενή και με βάση την παθολογία, τα συμπτώματα και την εμπειρία του συστήνει εξετάσεις. Στέλνει λοιπόν τον ασθενή στον μικροβιολόγο και έχει συνταγογραφήσει τις κάτωθι α,β,γ κλπ εξετάσεις. Αυτή είναι η ορθή πορεία. 

Έτσι απλώς διότι, "η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως"...

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

@pirsogiannis ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κατανοώ πλήρως πως πρέπει να γίνει μια συγκεκριμένη διαδικασία, και νόμιζα πως το πέτυχα φέρνοντας 3 εταιρίες μονώσεων (όπου όλες έστειλαν τον μηχανικό) να εκφράσουν την γνώμη τους, και βλέπωντας πως συμφωνούν στη πορία των εργασιών. Ίσως να μην έχει γίνει τίποτα γιατι κανένας δεν ανέφερε τα πράγματα που είπατε (έλεγχος σκυροδέματος και ποσοστό παραμένουσας υγρασίας). Για τους οπλισμούς, οι περισσότεροι είπαν πως πρέπει πρώτα να αποκαλυφθούν και μετά θα έβλεπαν αν πρέπει να γίνει ο έλεγχος που αναφέρετε κ εσείς.

Τώρα είτε ειναι τόσο στανταρ η περίπτωση μου, που δεν θέλουν μετρήσεις, και γνωρίζουν πως τα υλικά θα καλύψουν την ανάγκη, ή όλοι κάνουν εκτπώσεις (κοροιδεύουν).

Το αίτιο μάλλον είναι μια υδρορροή ομβριων που μπαίνει μέσα στο μπετό της πυλωτής, χρόνια τώρα εκεί γύρω εντοπίζεται η εστία. Αν και υπάρχει κήπος παραδίπλα (3-4 μέτρα μακρια), δεν έχει παρουσιαστεί υγρασία απο κάτω ή τριγύρω από τα φυτά. Η λογική λεει πως με τόσες ρίζες κάποιο σύμπτωμα θα παρουσιαζόταν. 
Εχει συζητηθεί η αποκάλυψη της υδρορροής και επιδιόρθωση, κάτι που θα επιτρέψει να φανεί μέρος του μπετό.

Το κύριο πρόβλημα είναι στην πλάκα της οικοδομής (οροφή υπογείου) καθώς εκεί υπάρχουν σημάδια της οξείδωσης.
Τα δομικά στοιχεία είναι α) μπετό πυλωτής, β) μπάζα ενδιάμεσα, γ) η πλάκα της οικοδομής (ταβάνι υπογείου), περίπου 70εκ- 1μμ κάτω από την πυλωτή.

Τώρα που μπορώ να απευθυνθώ για τους ελέγχους που λέτε?

Δημοσιεύτηκε

Κάθε μηχανικός που ασχολείται με επισκευές και ενισχύσεις και έχει τον εξοπλισμό μπορεί να κάνει τις μετρήσεις. Αν χρειάζονται και δοκίμια (καρότα, δείγμα σκόνης του σκυροδέματος κλπ) τα στέλνει σε ιδιωτικό εργαστήριο. Μπορεί όντως το πρόβλημα σας να έχει τόσο εμφανή λύση, όπως σας είπαν. Από απόσταση εμείς τί να πούμε?

  • Like 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, pirsogiannis said:

Κάθε μηχανικός που ασχολείται με επισκευές και ενισχύσεις και έχει τον εξοπλισμό μπορεί να κάνει τις μετρήσεις. Αν χρειάζονται και δοκίμια (καρότα, δείγμα σκόνης του σκυροδέματος κλπ) τα στέλνει σε ιδιωτικό εργαστήριο. Μπορεί όντως το πρόβλημα σας να έχει τόσο εμφανή λύση, όπως σας είπαν. Από απόσταση εμείς τί να πούμε?

Οκ. Αν πάντως υπάρχει κάποια εταιρεία/ υλικό που να ενδείκνυται για στεγανοποίηση με επάλειψη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.