Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση pilotis


Sta77

Recommended Posts

Καλησπέρα

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ σας και θα ήθελα τη βοήθειά σας γιατί έχω πελαγώσει...

Θέλω να τοποθετήσω εξωτερική θερμομόνωση σε πλάκα pilotis (δηλαδή στο ταβάνι του ισογείου/πάρκινγκ). Το κτίριο είναι ανοιχτό από τρεις πλευρές με βεράντα γύρω-γύρω στον πρώτο όροφο, ενώ η προς μόνωση πλάκα είναι τελείως γυμνή στην κάτω πλευρά της, δηλ. δεν έχει σοβά ούτε χρώμα. 

Απο όσο έχω καταλάβει οι επιλογές που έχω είναι βασικά δύο: α) μόνωση με πλάκες εξηλασμενης ή διογκωμένης πολυστερίνης, με υαλοπλεγμα και σοβά β) ψεκασμός αφρού πολυουρεθάνης, με ή χωρίς σοβά, και στο τέλος βάψιμο.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποια μέθοδος είναι προτιμότερη από άποψη αντοχής στον χρόνο ή αν έχει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα ή μειονέκτημα που πρέπει να γνωρίζω. 

Επίσης θα ήθελα τη γνώμη σας μέχρι ποιο σημείο πρέπει να φτάσει η μόνωση, δηλαδή να καλύψει πλήρως την πλάκα ή να τραβηχτεί πιο μέσα και να μην καλύψει (πλήρως) το τμήμα της πλάκας που βρίσκεται κάτω από τις βεράντες. Το ρωτάω αυτό γιατί οι βεράντες καλύπτονται μεν από μη απορροφητικό μάρμαρο αλλά κάποια υγρασία βγαίνει στο κάτω μέρος της πλάκας, κοντά στα εξωτερικά της όρια. Πολύ περιορισμένη μεν αλλά υπαρκτή. Επίσης η πρόσοψη της βεράντας είναι καλυμμένη από πορόλιθο, αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.

Το πρόβλημα είναι ότι κάθε επαγγελματίας του χώρου μου λέει τα δικά του. Πχ ο ένας πολιτικός μηχανικός, που επισκέφτηκε τον χώρο και μου έδωσε προσφορά, μου πρότεινε μόνωση με πλάκες σε όλη την επιφάνεια (και στις κολώνες). 

Ένας άλλος τεχνικός μονώσεων μου πρότεινε να καλύψω όλη την πλάκα με αφρό πολυουρεθάνης (και εκνευρίστηκε όταν τον ρώτησα αν είναι σκόπιμο να καλύψουμε μόνο το τμήμα της πλάκας που βρίσκεται κάτω από το διαμέρισμα του 1ου προκειμένου να μην εμποδίζεται η διαπνοή της πλάκας κάτω από τις βεράντες, ειδικά αν χρησιμοποιηθεί αφρός πολυουρεθάνης που από ό,τι καταλαβαίνω σφραγίζει ερμητικά το τσιμέντο).

Τέλος, άλλος τεχνικός (που δουλεύει και τις δυο μεθόδους) μου προτείνε και τις δύο! Επίσης μου είπε ότι όποιο τύπο μόνωσης και να βάλω, καλό θα είναι να μην να φτάσει στα εξωτερικά όρια της πλάκας γιατί α) μακροπροθεσμα η υγρασία από τις βεράντες αλλά και η έκθεση στη βροχή μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και β) η θερμογέφυρα που δημιουργούν οι βεράντες παραμένει ακόμη κι αν βάλεις μόνωση από κάτω.

Κάθε πρόταση/υπόδειξη είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το "σεντόνι".

*Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, προφανώς δεν είμαι μηχανικός... 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.