Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλημέρα. Εχω έναν μεταλλικό φορέα ανοίγματος 20m με πλαίσια ανα 5μ χωρίς μετωπικά υποστυλώματα. Η θεμελίωση γίνεται κανονικά με πέδιλα και συνδ.δοκάρια. Η ερώτηση μου είναι οτι αφού συνδετήρια δοκαρια δεν μπορώ να έχω πάνω απο 20μ πως να το θεμελιώσω κατά την διεύθυνση του κύριου πλαισίου??

Δημοσιεύτηκε

εννοείς για το μπάζωμα έτσι? Σίγουρα σκέφτομαι να κάνω. Να έχω δηλαδή ένα δοκάρι 25*100 μήκους 20μ. Μήπως χρειάζεται τίποτα κρυφοκολόνες ενδιάμεσα ή κάποια άλλου είδους ενίσχυση?

Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα έκανα 20/10 το περιμετρικό τοίχωμα με πέλμα 30/80 χωρίς στύλους.

Τους στύλους γιατί να τους κάνει και πώς, μέχρι τη στάθμη του εδάφους;

Δημοσιεύτηκε

Με στύλους όχι σκεφτόμουν να βάλω πέδιλα απλά για να μειώσω το "μήκος λυγισμού" του συνδ. δοκαριού.

Δημοσιεύτηκε

Χάρη τι εννοέις 20/10 το τοίχωμα?

Δημοσιεύτηκε

όχι ακριβώς λυγισμό αλλά απο αξονικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν λόγω σεισμού ή λόγω ανέμου και απο άλλες τυχαίες φορτίσεις. Όχι δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Στο κτίριο θα λειτουργούν βέβαια και 2 γερανογέφυρες αλλά και πάλι δεν είναι κάτι το σημαντικό.

Δημοσιεύτηκε

Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα.

Τα πέδιλα σου τα υπολογίζεις ότι αναλαμβάνουν όλη τη ροπή ή ότι μέρος αυτής (συνήθως λέμε το 1/3) την αναλαμβάνει το συνδετήριο;

Στην πρώτη περίπτωση δεν τίθεται θέμα, στη δεύτερη είναι τέτοιες οι διαστάσεις που και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα ανάληψης της ροπής.

Νομίζω ότι μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η θερμοκρασιακή παρά οτιδήποτε άλλο αν και εφόσον το τοίχωμα είναι θαμμένο στη γη προστατεύεται από έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.