Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή καγκέλων σε μπαλκόνι με διαφορετικό σχέδιο.


mich2021

Recommended Posts

Γεια σε όλους.

Θέλω να αλλάξω τα κάγκελα στο μπαλκόνι μου με διαφορετικό σχέδιο από ότι είναι τώρα (αυτή τη στιγμή είναι με τζάμια και θέλω να βάλω "απλά" κάγκελα).

Μένω σε τριώροφη πολυκατοικία 40 χρόνων, στον τρίτο όροφο. Κάθε όροφος έχει τρία διαμερίσματα και τα κάγκελα του ορόφου είναι ενωμένα μεταξύ τους.

Μπορώ, λοιπόν, να τα αλλάξω, παρόλο που οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δεν θα αλλάξουν τα δικά τους;

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ ΙΑΣΟΝΑ για την απάντηση.

Μπορώ να τα αλλάξω μόνος μου κρατώντας το ίδιο σχέδιο;

Εάν συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες, μπορούμε να αλλάξουμε τα κάγκελα με διαφορετικό σχέδιο ή χρεαιζόμαστε άδεια από την πολεοδομία για αυτό;

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Επ ευκαιρία μπορείς να μας πεις τους λόγους που θες να αλλάξεις σχέδιο;

Είναι πρακτικοί ή αισθητικοί; Θεωρείς ότι το στυλ αυτό ξεπεράστηκε;

Από καθαρά αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ρωτάω, χωρίς καμία διάθεση κριτικής.

 

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, mich2021 said:

...

Εάν συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες, μπορούμε να αλλάξουμε τα κάγκελα με διαφορετικό σχέδιο ...

μπορείται.

Αν θα απαιτηθεί άδεια για τις εργασίες θα εξαρτηθεί κι απο άλλους παράγοντες (πχ ανάγκη για ικριώματα κλπ) που θα σας κατατοπίσει ο Μηχανικός αν είναι αναγκαίο εάν έχετε πάρει απόφαση ως σύνολο.

 

Για περιπτώσεις πολεοδομικού ελέγχου για αποδοχή τυπολογίας κικλιδωμάτων υπάρχει αν το ακίνητο σας έχει υποχρέωση να περάσει απο αρχιτεκτονική επιτροπή ως ειδικό κτήριο (αν είναι) ή ειδική θέση προστασίας κλπ... Τα οποία πάλι θα σας ενημερώσει ο Αρχιτέκτονας Μηχανικός σας αν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Θέλω να αλλάξω το σχέδιο για να απαλλαγώ από τα τζάμια, γιατί πριν λίγο καιρό λόγω δυνατού ανέμου ένα αντικέίμενο έσπασε μέρος ενός τζαμιού το οποίο έπεσε στο δρόμο (χωρίς κάποια άσχημη εξέλιξη ευτυχώς).

Δυστυχώς η συνεννόηση με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες είναι πολύ δύσκολη...

Εναλλακτικά σκέφτομαι την αντικατάσταη των τζαμιών με κάποιο άλλο υλικό (πλεξιγκλάς ίσως;). Έχει κάποιος εμπειρία πάνω σε αυτό;

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, mich2021 said:

Μπορώ να τα αλλάξω μόνος μου κρατώντας το ίδιο σχέδιο;

Όχι.

5 ώρες πριν, mich2021 said:

Εάν συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες, μπορούμε να αλλάξουμε τα κάγκελα με διαφορετικό σχέδιο;

Ναι.

5 ώρες πριν, mich2021 said:

ή χρεαιζόμαστε άδεια από την πολεοδομία για αυτό;

Ναι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Προβήκαμε  σε αλλαγή ρολών με Εξοικονομώ (από ξύλινα σε λευκά αλουμίνια  )το 2017 και αλλαγή κιγκλιδωμάτων του μπαλκονιού μόνο στην  θέση των τζαμιών τοποθέτηση αλουμίνιων το 2019 λογο  πτώσεων και επικινδυνότητας , και οι δυο παρεμβάσεις έγιναν με συμφωνεί προφορική γνώμη των συνιδιοκτητών  αλλά και σήμερα το 75% των συνιδιοκτητών συναινεί και εγγραφως. Σημειωτέον καμία ιδιοκτησία δεν έχει τα κάγκελα που έχει η κατατεθειμένη όψη της πολεοδομίας 2 όροφοι από τους 5 είχαν επίσης αλουμίνια από το 1998 και σε έλεγχο το 2005 η πολεοδομία δεν έβαλε κάποιο πρόστιμο και οι άλλοι 2 έχουν τζαμιά αλλά χωρίς πλαίσιο απροστάτευτα δηλαδή σε αντίθεση με το πολεοδομικό σχέδιο του 1978.

  Θα ήθελα να ενημερωθώ μπορεί η ΥΔΟΜ σε αυτοψία να μου βεβαίωση πρόστιμο για αλλαγή όψης τώρα έτσι γενικά Και όταν ζητάω  με βάση ποιο νόμο ή εγκύκλιο επιφέρουν πολεοδομικές παραβάσεις και μπορούν να βεβαιωθούν πρόστιμα όταν δεν έγινε  χρήση ικριωμάτων (δηλαδή σκαλωσιάς)και  να μου αναφέρουν εγγραφως τι εννοεί αλλαγή όψης δηλ τι ακριβώς εκανα και άλλαξα την όψη γιατί πχ αν είχα  κλείσει ένα παράθυρο τότε δεν ισχύει ο εν λογο νομός να αρνείται ,(μάλιστα δεν ξέρω αν θεωρήσαν παράβαση και τα παιδικά κάγκελα γιατί μου τα ανάφεραν προφορικά ). Αφού σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν.4495/17, δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για τις εργασίες, αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων χωρίς χρήση ικριωμάτων (δηλαδή σκαλωσιάς) καθώς και αντικατάσταση εσωτερικών ή εξωτερικών κουφωμάτων και υαλοπινάκων στο ίδιο άνοιγμα. Αλλά ούτε καν συναίνεση συνιδιοκτητών αλλά ακόμα και αν ζητούσε συναίνεση αυτή θα ήταν με πλειοψηφία( Το ποσοστό της συναίνεσης  σύμφωνα με το αστικό δίκαιο, το ποσοστό που απαιτείται είναι η απλή πλειοψηφία των συνιδιοκτητών (51%) ή το ποσοστό που προβλέπει ο Κανονισμός της οικοδομής, εφόσον υπάρχει) και  και στην τακτοποίηση ή στην έκδοση αδείας μικρής κλίμακας Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461 ( Δήλωση συναίνεσης με πλειοψηφία 67% του συνόλου των Συνιδιοκτητών)  Με βάση την  Εγκύκλιος Δ' Τμήματος ν. 4495/2017 Α.Π.: ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/49581/2075 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2 «Εργασίες ή κατασκευές του άρθρου 30 του ν.4495/2017, για τις οποίες δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, δεν αποτελούν αυθαίρετες κατασκευές και δεν δηλώνονται.

1.       Θα ήθελα λοιπόν τι γνώμη σας υποχρεούται η ΥΔΟΜ να μου αιτιολόγηση τη εννοεί με την αλλαγή όψης.

2.       Να μου διευκρινίσει εγγραφως ποιες πολεοδομικές διατάξεις παραβιαστήκαν          Α) για την αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων όταν δεν έγινε  χρήση ικριωμάτων και       Β) για την αντικατάσταση εσωτερικών ή εξωτερικών κουφωμάτων και υαλοπινάκων στο ίδιο άνοιγμα μέσω μάλιστα Εξοικονομώ το 2017.

3.        Με βάση την  Εγκύκλιος Δ' Τμήματος ν. 4495/2017 Α.Π.: ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/49581/2075 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2 «Εργασίες ή κατασκευές του άρθρου 30 του ν.4495/2017, για τις οποίες δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, δεν αποτελούν αυθαίρετες κατασκευές και δεν δηλώνονται. Μπορούν όμως η ΥΔΟΜ να βεβαιώνουν αυθαίρετα πρόστιμα χωρίς αναλυτική αιτιολόγηση  και τι κάνουμε ?

4.       Η όψη της πολυκατοικίας αν είναι υποχρεωτικό να είναι  ιδιά ή βάση ποιου νομού αποτελεί πολεοδομική παράβαση  (σε χρωματισμό και κάγκελα ) ή αν  θέλουμε σταδιακά να προβούμε σε ανακαίνιση όλοι  οι συνιδιοκτήτες (αλλά ο καθένας την κάνει στο χρόνο που μπορεί οικονομικά ) και μάλιστα με εγγραφή την συμφωνεί  γνώμη σήμερα περίπου του 78% αυτό είναι πολεοδομική παράβαση και επιφέρει πολεοδομικά πρόστιμα με ποιον νόμο .

5.       Σημείωση όλα έγιναν με αποδείξεις στεγασμένων επαγγελμάτων (2019)και εξοικονομώ (2017)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.