Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΟΣ


ssifos

Recommended Posts

Καλημέρα. Έχω σε ισχύ άδεια οικοδομής σε νησί του Βορείου Αιγαίου και σκέφτομαι να ξεκινήσω την κατασκευή. Τη μελέτη για την έκδοση της οικοδομικής άδειας , εκπόνησε αρχιτεκτονικό γραφείο από την Αθήνα και ο αρχιτέκτονάς δηλώθηκε και ως γενικός επιβλέπων τότε. Μετά από συνεννόηση με το αρχιτεκτονικό γραφείο , με προέτρεψαν να ορίσω επιβλέπων μηχανικό από το νησί , για τον καλύτερο έλεγχο της κατασκευής και να γίνει παραίτηση από την επίβλεψη του αρχιτέκτονα - μελετητή. Η κατασκευή θα γίνει με μεμονωμένα συνεργεία της επιλογής μου. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα πρέπει να αναζητήσω Πολιτικό Μηχανικό ή Αρχιτέκτονα Μηχανικό για να αναλάβει την επίβλεψη ? Επίσης πέραν της αμοιβής της Επίβλεψης , θα μπορούσα να ζητήσω και υπηρεσίες αυτεπιστασίας με την ανάλογη αμοιβή ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Link to comment
Share on other sites

Όπως σε όλους τους κλάδους, έτσι και στους μηχανικούς, υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο ικανοί επαγγελματίες, αλλά αυτό είναι ανεξάρτητο από τον επιστημονικό τίτλο. Η επίβλεψη οικοδομικών έργων περιλαμβάνεται στο αντικείμενο τόσο των ΠΜ όσο και των ΑΜ.

4 ώρες πριν, ssifos said:

Επίσης πέραν της αμοιβής της Επίβλεψης , θα μπορούσα να ζητήσω και υπηρεσίες αυτεπιστασίας με την ανάλογη αμοιβή ?

Φυσικά μπορείς. Ο όρος αυτεπιστασία σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει το ρόλο του επιστάτη. Εσύ θέλεις να αναθέσεις (και πολύ καλά θα κάνεις) την επιστασία σε επαγγελματία.

Edited by Norjild
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.