neofermenoss Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2021 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2021 Καλησπέρα σας. Είμαι φοιτητής και έχω ένα πρόβλημα με την διπλωματική όσον αφορά την καταιγίδα σχεδιασμού ενός υδατορεύματος. Αφού βρήκα τις σημειακές εντάσεις από τις όμβριες και τις έκανα επιφανειακές με την βροχοβαθμίδα, πρέπει τώρα να διατάξω τα ύψη βροχής με την μέθοδο των εναλλασσόμενων υψών(χρονική κατανομή βροχόπτωσης). Αυτά τα ύψη πως θα αναχθούν επιφανειακά και θα κατανεμηθούν με την συγκεκριμένη μέθοδο αφού είναι με βάση τις όμβριες καμπύλες, δηλαδή σημειακά ύψη βροχής. Επίσης αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την διαφορά του δείκτη φ και της μεθόδου thiessen. Χρησιμοποιούνται για το ίδιο πράγμα (επιφανειακή ολοκλήρωση) ή το καθένα για κάτι διαφορετικό? Ευχαριστώ.
cvlengnr Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2021 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2021 Η ενδεδειγμενη μεθοδολογία είναι η παρακάτω : Για τους Ν σταθμους (σημειακούς) που έχεις κάνεις μια επιφανειακή ολοκλήρωση στην λεκάνη σου (με Thiessen ή IDW ή Kriging) Καταλήγεις σε 1 έκφραση όμβριας Πολλαπλασιάζεις με φ τις τιμές για επιφανειακή αναγωγή
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα