Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος ανέγερσης ορόφου


Kuriakiv

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω μια μονοκατοικία 50 τμ και θέλω κάποια στιγμή μελλοντικά να χτίσω έναν ακόμα όροφο από πάνω. Ο "αέρας" του πάνω ορόφου μου ανήκει ήδη αλλά τώρα είναι απλά ταράτσα. Θα ήθελα να αποφύγω τα δάνεια οπότε αναρωτιομουν τι ποσό θα ήταν καλό να έχω στην άκρη πριν ξεκινήσω να ρωτάω για προσφορές. Γενικά στο ίντερνετ έχω δει να λένε γύρω στα 1000 ευρώ ανά τετραγωνικό, είναι αντιπροσωπευτικό κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites

Η προσφορά πάει χέρι χέρι με τις προδιαγραφές και όχι με το κιλό (ήτο τετραγωνικό)

Εαν δεν έχετε υποψη σας τις προδιαγραφές της κατασκευής που θέλετε, οποιαδήποτε τιμή δεν στέκει. πχ η ίδια ακριβώς κατασκευή κοστίζει αρκετά περισσότερο σε ένα νησί σε σχέση με το κέντρο μιας μεγάλης πόλης. 

Διαθεσιμότητα υλικών και εργατών, προσβασιμότητα, τύπος κατασκευής και άλλα πολλά καθορίζουν το κόστος. Πριν απο όλα αυτά όμως υπάρχει το κομμάτι των μελετών (αρχιτεκτονική - στατική - ηλεκτρομηχανολογική) που εν πολλοις θα καθορίσουν το εαν καταρχήν μπορείτε να χτίσετε και στη συνέχεια θα σας δώσουν τα δεδομένα για να πάτε σε κατασκευαστές και να αρχίσετε να ρωτάτε τιμές.

Αν ξεκινάτε με το πόσο πάει το μέτρο είστε σε λάθος δρόμο

Πλήρως μπακάλικα το 1000 είναι οριακή τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση να μην μπορείτε λόγω πολεοδομικών περιορισμών (εξαντλημένη δόμηση, μη αρτιότητα, αυθαίρετο κτίσμα κλπ) ή να είναι ασύμφορο οικονομικά λόγω απαιτούμενων ενισχύσεων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.