Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γήπεδο ΠΑΟ - Ανάπλαση & Βωβός


zavi@tee.gr

Recommended Posts

καταρχην να πω κατι γενικό. Η ανταλλαγη συντελεστη ή η χορήγηση επιπλέον συντελεστή ή η χορήγηση ειδικών όρων δόμησης κατόπιν συγκεκριμένων συμφωνιών είναι κάτι που συμβαίνει σε όλο το κόσμο. Πουθενα δεν το λεν ανηθικο ή παρανομο.

 

Στη Νεα Υόρκη σε project που εχω δουλεψει, πηρε ο developer παραπάνω ύψος επειδή έδωσε κοινοχρηστη στοά στο διαμπερές του οικόπεδο στο ισόγειο του κτιρίου. Έχασε μετρα απο μαγαζιά αλλά κέρδισε στο ύψος. Η πόλη καλυτερευσε την περιοχη και την κυκλοφορια και όλοι ευχαριστημένοι. Η τυφλή υπακοή στο νόμο θα επετρεπε στον μεν developer να παρει τα λεφτακια του αλλα η πολη θα εχανε. Απλα για background. Δεν ειναι θεμα μη ισονομιας αν προκυπτει κατι θετικο για την κοινωνια.

 

Παρομοια περιπτωση στο Θων στο οποιο εχω προσωπικη πειρα. Δεν εξαντληθηκε ο συντελεστης, ο ακαλυπτος χωρος ειναι πολυ παραπανω του απαιτουμενου ελάχιστου και το εκκλησακι εμεινε στη θεση του. Θυμαται κανεις το αθλιο ερειπιο του Κωσταρα που ηταν εκει επι χρονια? Προκειμενου να ξεμπλεξει ο κυριος Μπαμπης εκανε τις υποχωρησεις του.

 

Θα μου πεις, να γινοταν πρασινο. Συμφωνω. Μονο που σε ιδιωτικη περιουσια να ερχεται το κρατος να λεει να γινει πρασινο γινεται μονο σε χουντα. Να αγορασει το κρατος τα μετρα που θελει για να τα κανει παρκο. Αν αυριο ερθει ο δημος και σου πει σου παιρνω το οικοπεδο σου στην αντικειμενικη ή και 1,5 φορα την αντικειμενικη και κοψε το λαιμο σου θα σκεφτεσαι για τα παρκα και την υποβαθμισμενη Αθηνα? Να πληρωσει το κρατος και να εφαρμοσει τα σχεδια (που δεν εχει) για μια καλυτερη πολη. Αν θελει ομως την ιδιωτικη πρωτοβουλια να βοηθησει, πρεπει να το κανει μεσω του ερεθισμου του συμφεροντος του ιδιωτη. Αλλος τροπος στη δημοκρατια και μαλιστα στην καπιταλιστικη δημοκρατια δεν υπαρχει. Δεν εχει να κανει με τον Βωβο. Και γω το ιδιο θα ζηταγα.

 

Παμε τωρα στην προκειμενη. Θελουν ολοι γηπεδο του Παναθηναικου. Εγω δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να γινεται ειδικη νομοθεσια για το γηπεδο μιας ιδιωτικης εταιρειας αλλα επειδη ειμαι Ολυμπιακος και εχουμε τη φωλια μας λερωμενη το ξεπερνω.

 

Ολοι θελουμε το γηπεδο εκει. Ο Δημος, το κρατος, 257 απο τους 300 στη Βουλη και το 90% των Ελληνων. Μονο που για να γινει γηπεδο απαιτουνται 10 μετρα και εμεις εχουμε 9. Και εδω παμε στην συνεννοηση που ανεφερα πιο πανω.

 

Προσεξε τι λενε οι πολιτικοι πολεμιοι του εμπορικου: στην αρχη δεν θελαν ουτε γηπεδο ουτε εμπορικο. Οταν ειδαν οτι θα εχουν σοβαρο θεμα στις εκλογες το γυρισαν και λενε οχι στο εμπορικο, ναι στο γηπεδο. Και οταν τους λενε "μα δεν χωραει το γηπεδο" τι απαντηση δινουν?

 

Τη μια λενε να απαλλοτριώσουμε το οικόπεδο.

Την αλλη λενε να το αγορασουμε στην αντικειμενικη.

Την αλλη λενε ειναι ήδη του κρατους (ενω ξερουν καλα πως νομικα τους εχει δεμενους ο Βωβος αφου ή ισχυει ενας νόμος ή οχι, μέρος του νομου οπως μας συμφέρει δεν γινεται να ισχυει).

 

Εγω λοιπον προσωπικα θεωρω τις παραπανω προτεινομενες λυσεις ως μη ηθικες και ως αυτες που καταπατουν την ισονομια.

 

Επισης δεν πρεπει να ξεχναμε σε ποια χωρα ζουμε. Τα προσφυγικα θα μεινουν ετσι μεχρι να πεσουν σε καμια 20αρια χρονια. Το Ελληνικο θα μεινει ετσι μεχρι που θα ξεφυτρωσουν αυθαιρετα και εκει μεσα. Ο Βοτανικος αν δεν γινει τιποτα θα παραμεινει ενα καταφυγιο για κορμορανους και εξωτικη χλωριδα. Δεν ειναι δηλαδη και πολυ ρεαλιστικο να λεμε, σωσαμε το παρκο του βοτανικου απο τα νυχια του Βωβου αφου παρκο δεν θα γινει ποτε απο μόνο του.

 

Δεν μπορουμε πια τιποτα να περιμενουμε κατα τη γνωμη μου απο το κρατος. Θελει συνεργασια με την ιδιωτικη πρωτοβουλια. Σε Βοτανικο, Ελληνικο, χωρισμα σε παρκα, κοινοχρηστους χωρους κλπ και οτι μενει φιλετακια για τους ιδιωτες. Και ρευμα για τα διαμερισματα με θεα θαλασσα θα παιρνουν οταν παραδιδουν κομματια του παρκου με δικα τους εξοδα φτιαγμενα. Ποδηλατοδρομους κλπ.

 

Απλα πραγματα. Αλλα ξέφυγα.

 

Ανακεφαλαιωνω:

Το να δινει το δημοσιο ειδικους ορους δομησης αν θεωρει οτι παιρνει σε ανταλλαγμα κατι ευνοικο για το δημοσιο συμφερον (οπως θεωρει στην προκειμενη) ΔΕΝ ειναι ανηθικο ουτε μπορει να θεωρηθει παρανομο κατα τη γνωμη μου, γιαυτο και γινεται ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

 

Το να λειτουργει σαν γκανγκστερ (και μαλιστα αναποφασιστος) το δημοσιο απεναντι σε μια εταιρεια, και μαλιστα εισηγμενη στο χρηματιστηριο με χιλιαδες μικρομετοχους, και τη μια να λεει εχεις αδεια, μετα δεν εχεις, μετα παλι εχεις αλλα τελικα δεν εχεις, το θεωρω παρανοικό και κατι που δεν συμβαινει ΠΟΥΘΕΝΑ.

 

Καποιος πονηρος θα αντιληφθει οτι ολη η ουσια ειναι στο πώς θεωρει το κρατος οτι ευνοειται το δημοσιο συμφερον. Εκει ηταν και η ουσια της αλλαγης της στασης του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν απολυτως λογικη η σταση τους στην αρχη που ελεγαν "οχι στην δομημενη αναπτυξη στο Βοτανικο - να γινει παρκο". Αυτο ηταν πραγματικα σωστο.

 

Αφου ομως ολοι τωρα το γυρισαν και συμφωνουν οτι πρεπει να γινει το γηπεδο (φυσικα για ψηφοθηρικους λογους), θα πληρωσουν τον ιδιωτη για να τους δωσει το κλειδι. Αυτο ειναι το σωστο. Τα αλλα μου βρωμανε λιγο αποφασιζουμε-και-διαταζουμε. Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 190
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρέπει -όμως- να πάψουμε να αδιαφορούμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από το ατομικό μας μικροσυμφέρον

 

Εδώ είναι η μεγάλη αλήθεια.........

 

Ποιός το κάνει?Ξέρετε κανένα?Οι ισχυροί μας έχουν κάνει να τους φοβόμαστε...κ άμα σηκώσουμε κεφάλι,δεν μας το ξαναπιέζουν προς τα κάτω,ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΒΟΥΝ.

 

Οι σημερινοί Νόμοι είναι αναχρονιστικοί.Πάνω σε αυτή την αναχρονιστικότητα βρίσκει εύφορο έδαφος ''το κακό''= η μίζα.Η μίζα στη σημερινή κοινωνία αυτό ακριβώς το ρόλο παίζει:τον εκσυγχρονισμό του Νόμου,ο οποίος περνάει στα χέρια των συναλασσόμενων πλέον.........

 

Στο τέλος όλοι κουραζόμαστε από αυτά κ αποφασίζουμε να κοιτάξουμε το μικροσυμφέρον μας.ΚΑΚΩΣ,αλλά το σύστημα είναι τέλεια φτιαγμένο έτσι ώστε να μας οδηγήσει σε αυτή την αδιαφορία.....

 

Οπότε η ''μπίζνα'' πάει σύννεφο..............

 

 

edit:

Τα προσφυγικα θα μεινουν ετσι μεχρι να πεσουν σε καμια 20αρια χρονια.

 

Όποιος καταφέρει να διώξει τον κόσμο από το πάρκο Εξαρχείων,αυτός θα είναι ο σωτήρας των προσφυγικών....:lol::lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Μονο που σε ιδιωτικη περιουσια να ερχεται το κρατος να λεει να γινει πρασινο γινεται μονο σε χουντα. Να αγορασει το κρατος τα μετρα που θελει για να τα κανει παρκο. Αν αυριο ερθει ο δημος και σου πει σου παιρνω το οικοπεδο σου στην αντικειμενικη ή και 1,5 φορα την αντικειμενικη και κοψε το λαιμο σου θα σκεφτεσαι για τα παρκα και την υποβαθμισμενη Αθηνα;

λοιπόν ενώ σε βρίσκω αρκετά ενημερωμένο για το τι συμβαίνει παγκοσμίως

που αμφιβάλλω αν γίνεται με τον τρόπο που συμβαίνει στην Ελλάδα

πχ η ωραία ιστορία για το πως κτίστηκε το Mall η πως θέλουν να κτιστεί το εμπορικό κέντρο στο Γαλάτσι

 

επίσης ενώ σε βρίσκω επίσης ενημερωμένο για τις διάφορες συμφωνίες-ανταλαγές Βωβού κράτους

 

δεν ακούω κανένα σχόλιο για τα δικαστήρια που αφορούν το πρωην δήμαρχο

και την πολιτική του δράση για την απαξίωση της γης ιδιωτών

με μεταφορές του χώρου πρασίνου ανά τα ΟΤ

που στη συνέχεια αγοράζονται από επιτυχημένους επιχειρηματίες

 

τέτοιες διαδικασίες όπως διαβάζω δεν τις χαρακτηρίζεις απλά παράνομες και ανήθικες τις κατονομάζεις ως χούντα

 

και στην τελική αν δεν μπορούν να κάνουν πάρκο να μην κάνουν τίποτα

Link to comment
Share on other sites

..... διότι το φαινόμενο στο Πέραμα δεν ξεκίνισε τα τελευταία 2 έτη

και δεν είναι όυτε το πρώτο ούτε το τελευταίο παράδειγμα

είναι ο ελληνικός τρόπος επέκτσης των πόλεων

 

Με την ισοπεδωτική αυτή περιγραφή, σχεδόν ωραιοποιείς το φαινόμενο "Πέραμα" και είναι σαν να λες, σε όσους δεν το ξέρουν, ότι όπως επεκτάθηκαν οι ελληνικές πόλεις στις δεκαετίες '60 και '70 έτσι κατοικήθηκε και το Πέραμα.

 

Μπορείς να βρεις και να μας πεις ένα ακόμη παράδειγμα αυθαίρετης καταπάτησης ιδιοκτησίας και δημιουργίας μιας καινούργιας αυθαίρετης πόλης?

Link to comment
Share on other sites

MAKAP με συγχωρείς μπορείς να μου εξηγήσεις πόσο σχετικό είναι αυτό με το θέμα;

 

εφόσον έισαι γνώστης και το θεωρείς πολύ σηματικό θα σου προτεινα να ανοίξεις ένα καινούργιο και να παραθέσεις τις σκέψεις σου

 

βρίσκω απαράδεκτο το ερώτημα "γιατί εκει δεν υπήρχε αντίδραση και υπάρχει εδώ"

κακώς και εκέι που δεν υπήρχε, και επίσης κακώς εδώ αν δεν υπάρχει

 

και στη τελική κακώς που μια αντίδραση πρέπει να συνδεθεί με κομματικές πολιτικές

Link to comment
Share on other sites

myri μου δεν σε καταλαβα ομολογώ.

 

το mall ειναι οντως ενα σκανδαλωδες θεμα. καθε θεμα ομως εχει τα στοιχεια του - τι νοημα εχει να τα τσουβαλιαζουμε? Μιλαμε για κτιριο που δεν εχει οικοδομικη αδεια και που φυτρωσε οπως φυτρωσε, ειναι γεγονος. Τι σχεση εχει με το Βοτανικο?

 

λες για τον Τζανικο. Εχει φαει τις καταδικες του, κι αυτο γεγονος ειναι. Τι σχεση εχει?

 

Εχω κι εγω κι αλλες ιστοριες στα νοτια προαστια που εκβιαζε η δημοτικη αρχη πολλες οικογενεις λεγοντας τους να τα πουλησουν τα οικοπεδα τους γιατι ειναι μη οικοδομησιμα και ως δια μαγειας βρεθηκαν στα χερια συγγενων των μελων του δημοτικου συμβουλιου και μετα απο 2 χρονια με θετικη εισηγηση του δημου το ΥΠΕΧΩΔΕ επετρεψε την δομηση. Και? Εχω και πιο χοντρα. Τι σημασια εχει στην κουβεντα μας? Την ιστορια της παρανομιας εν Ελλαδι θα πιασουμε?

 

Εγω λεω κατι απλο. Οτι στη συγκεκριμενη ο Βωβος ειχε αδεια και τωρα εχει δικαιωμα να ζητησει την αποζημιωσή του. Αν για σενα το δημοσιο, ο δημος Αθηναιων και οποιος αλλος, εχει ευθυνη που υπογραψαν μια συμφωνια αντιθετη με τα συμφεροντά σου σαν πολιτη, μαυρισε τους. Εγω μαζι σου ειμαι. Αφου σου ειπα κι εγω, τι δουλεια εχει το δημοσιο να λεει ΟΧΙ ΠΑΡΚΟ γιατι θα κανω ΓΗΠΕΔΟ. Συμφωνουμε. Το ειπαν ομως....

 

Και προφανως αφου αποφαινεται το ΣτΕ οτι ο νομος πρεπει να μαζευτει, να μαζευτει. Παλι μαζι σου ειμαι, και υπερ της νομιμοτητας βεβαιως. Αλλα εντός αυτης της νομιμοτητας ο Βωβος δικαιουται αποζημιωση. Και θα δικαιωθει στα ευρωπαικα δικαστηρια, και εδω ειμαστε να τα συζηταμε σε μερικα χρονακια.

 

Εδω ομως myri παιζονται αλλα κολπα - το θεμα ΔΕΝ ειναι το παρκο. Και ούτε οι ενστασεις του συριζα ειναι ειλικρινείς, ούτε το σκανδαλωδες των αποφασεων του ΣτΕ που τις ξερει ολη η Ελλαδα 2 μερες πριν ανακοινωθουν ειναι φυσιολογικό και καποιοι στο χρηματιστηριο βγαλαν μερικα εκατομμυρια σε 2 μερες. Αλλα αυτα ειναι αλλη κουβεντα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,αντί να τσακώνεστε κ να διαφωνείτε,ας το πάρουμε γραφειοκρατικά κ με το ''πρωτόκολλο'' το θέμα:

 

ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑΣ για την εν λόγω περιοχή?

 

:lol::lol::lol::lol:ρουχουμουχουχου!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

myri Κατ' αρχάς είναι, σχεδόν, κανόνας η συζήτηση να ξεφεύγει λίγο από το βασικό θέμα δεδομένου ότι αυτό, άλλωστε, γίνεται και στη συζήτηση σε μια παρέα. Επομένως, η επίπληξη και η πρότασή σου θεωρώ ότι είναι, μάλλον, άκομψες. Ανεξάρτητα από αυτό, δεν έγραψα εγώ τη φράση που μου αποδίδεις, αν και, εκ των υστέρων, την υιοθετώ.

 

Επίσης, δεν υποστήριξα ότι μία αντίδραση πρέπει ντε και καλά να συνδεθεί με πολιτικές σκοπιμότητες αλλά, δυστυχώς, στην Ελλάδα που ζούμε, μας έχουν μάθει με πλύση εγκεφάλου, τις τελευταίες δεκαετίες, να ταυτίζουμε τα πάντα και τους πάντες με τις βασικές γραμμές που ακολουθεί κάθε κόμμα.

 

Edit

Φαίνεται ότι έγραφα ταυτόχρονα με τους howard_roark και zavi και δεν είχα διαβάσει τα κείμενά τους

Link to comment
Share on other sites

Ωραία,howard,συμφωνούμε ότι ο Βωβός θα αποζημιωθεί.

 

Εσύ πιστεύεις ότι αυτός δεν φέρει καμία ευθύνη-ή ότι δεν πήγε να κάνει μπίζνα,με εξασφαλισμένο κέρδος είτε κέρδιζε είτε έχανε?Εγώ αυτά δεν τα χάφτω.

 

Επανέρχομαι ουσιαστικά μερικές σελίδες πίσω......δηλαδή τον κάθε κονεδάκια νταβατζή κουμπάρο πονηρίδη πρέπει να τον πληρώνει ο λαός είτε χάνει είτε κερδίζει?

 

Ή μήπως η ήττα του Βωβού θεωρείται απάτη,αντί ''απλή'' ήττα? (το απλή σε εισαγωγικά γιατί παίζει όντως λαμογιά εις βάρος του........)

 

Απάντησέ μου σε παρακαλώ.............για να αποκαταστήσεις κ την ηθική,πέρα από την τάξη που ήδη αποκατέστησες............

 

Να πληρώνουμε δηλαδή τον κάθε μεγαλοεργολάβο,χωρίς αυτός να παίρνει ρίσκα,επειδή έχουμε ανίκανους πολιτικούς.Παρακαλώ να διαψευστώ.

Link to comment
Share on other sites

howard_roark

οπότε συμφωνούμε πως στην Ελλάδα οι "ανταλλαγές" δεν γίνονται ούτε με νόμιμους ούτε με ηθικούς τρόπους

ούτε για το κοινο συμφέρον

 

MAKAP

το σχόλιό μου δεν είχε σκοπό την επίπληξη, λυπάμαι αν σου έδωσα αυτήν την εντύπωση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.