Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν μας τα λέει καλά ο Καρπετόπουλος...

κατ'αρχήν η οικοδομική άδεια έχει ήδη εκδοθεί απο τις 18 Σεπτεμβρίου.

Δεύτερον η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα. Ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τι γράφει...

  • Απαντήσεις 190
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Άκουσα τον Άρη Βωβό στην ΕΡΑ την ημέρα που έβγαλε την ανακοίνωση. Ο άνθρωπος το είπε ξεκάθαρα ότι η κατασκευή του γηπέδου είναι αλληλένδετη με το εμπορικό του κέντρο. Αλλιώς η δωρεά της έκτασης του γηπέδου στον Δήμο δεν υφίσταται! Θα πρέπει να τονισθεί δε, ότι εκτός από την δωρεά αυτή υπάρχουν και 500 θέσεις στάθμευσης για το γήπεδο οι οποίες συνυπολογίσθηκαν στην περιβαλλοντική μελέτη για να πάρει έγκριση. Οι θέσεις αυτές ανήκουν στο εμπορικό και θα δανείζονται στο γήπεδο τις μέρες των αγώνων.

Από την άλλη ο Βωβός και να θέλει να κάνει πια πίσω δεν μπορεί γιατί μετά θα βρεθεί κατηγορούμενος για απιστία (κακούργημα) από τους θεσμικούς επενδυτές αλλά και οποιονδήποτε άλλο μέτοχο.

Δημοσιεύτηκε

Στο θεμα γενικά υπάρχουν πολλές ανακρίβειες, λαθη και αναπαντητα ψεματα...

Επειδη δεν εχω αρκετο χρονο βρηκα ΤΥΧΑΙΑ τα παρακάτω και απαντησα προς μερικη αποκατάσταση της αλήθειας (Μην το παρετε προσωπικα)

 

Και για να πω και την αποψη μου σχετικά με το θέμα αναφερω το εξής¨

συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που τρεμουν στην ιδεα ταυτοχρονης δημιουργίας γηπεδου του ΠΑΟ και ενος μεγαλου εμπορικου κεντρου χρησιμοποιησαν συγκεκριμένη πολιτικη παράταξη που μονο στο συγκεκριμένο εργο αποδειχθηκαν "οικολόγοι" κι εκαναν προσφυγη αφου σε ολα τα αλλα αντιστοιχα εργα δεν προλαβαν ή το ξεχασαν (ετσι δηλωσαν οι ιδιοι :P LOL ακομα γελαω!)

Βεβαια το αποτελεσμα ολων αυτων θα το πληρωσουμε ολοι εμεις οι πραγματικοι κατοικοι του Δημου Αθηναιων (κι οχι τα φαντάσματα που κανουν προσφυγές) στο λογαριασμό της ΔΕΗ (δημοτικά τελη)!

 

Επίσης ολα τα μεγαλα εργα στην Ελλαδα βρισκουν πάντα αντιδρασεις απο μια χουφτα ανθρωπους που ειτε δεν θελουν να γινει ενα εργο πνοής επειδη πλητονται τα στενα προσωπικά τους συμφέροντα (μου περνει ο δρομος το χωραφι θειο:P), ειτε ειναι καθοδηγουμενοι απο αλλα ισχυροτερα συμφέροντα (οπως στο θεμα μας), ειτε απλα θελουμε να κανουμε αντιπολιτευση για να μην καυχιεται το κομμα που εκανε το εργο.

Ατρατνταχτο παραδειγμα η Αττικη Οδος που εξυπηρετει εκατομμυρια ανθρωπους καθε μερα κι ομως καποιοι την ειχαν σταματησει.

Ισως σε αυτους αξιζει η διαδρομη Ηλιουπολη-Ασπροπυργος να γινεται σε 2 ωρες κι οχι σε 30 λεπτά προς γνωση και συμμορφωση!!

 

 

Παρακατω εχω καποια λαθη που εχουν γραφτει εδω μέσα

 

οπουδήποτε και αν γίνει ένα γήπεδο υποβαθμίζεται το περιβάλλον

Λαθος Νο1: Παγκοσμιος υπαρχουν ΑΠΕΙΡΑ παραδειγματα που η δημιουργια αθλητικων εγκαταστασεων και γηπεδων εχουν αναβαθμίσει μια περιοχή τοσο οικονομικά οσο και αισθητικά.

Και ειδικα υποβαθμισμένες περιοχες οπως η βιομηχανικη ζωνη στη Αγ. Αννης και στην Ορφεως επιλέγονται συνεχεια τα τελευταια 10 χρονια για να χτίζονται γηπεδα απο μεγαλους συλλογους της Ευρωπης.

Με μια βολτα στο google μπορεις να ενημερωθεις σχετικά.

 

πόσο μάλλον όταν γίνεται μέσα στην πόλη

Λαθος Νο2: Το γηπεδο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΔΕΝ γινεται μεσα στον αστικο ιστο της πόλης αλλα σε υποβαθμισμενη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ (υποτιθεται εδω μεσα ειστε και μηχανικοί κλπ οποτε ξερετε απο χρησης γης κλπ κλπ)

 

Φυσικα και η δημιουργια του εργου αναβαθμιζει την κορεσμένη περιοχή αισθητικά και οικονομικά!

Αφου φευγουν τα πρακτορια με τα φορτηγα, ανοιγονται νεοι δρόμοι, φυτευεται πολυ πρασινο, δημιουργειται ενας σταθερος πολος ελξης επισκεπτων που θα τονωσει την τοπικη οικονομία, ανεβαινουν οι αντικειμενικες αξιες κλπ.

Οπως επισης το γκρεμισμα της Λεωφορου θα προσφερει 20 στρεματα πρασινου σε μια τσιμεντοποιημένη περιοχη που το εχει απολυτη αναγκη, τους Αμπελόκηπους! Μιλαμε για ενα τεραστειο εργο που καποιοι "οικολογοι συμφεροντων" το καθυστερουν 2 χρονια τωρα.

 

 

Γιατί η -έχουσα περιβαλλοντικές ευαισθησίες- ομάδα των κατοίκων, εναντιώθηκε μόνο στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου ενώ αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα την κατασκευή του γηπέδου;

Λαθος Νο3 Η ομαδα που εκανε προσφυγη εκανε εναντια σε ολο το εργο με προφανη στοχο να σταματησει και την ανεγερση του γηπέδου κι οχι μονο το εμπορικο οπως λες. (Αλλα βεβαια δεν της βγήκε οπως ηθελε γιατι ξεσυκωθηκε ολος ο κοσμος του Παναθηναικου κι επισης πεσανε καποια ποσοστα σε κατι εκλογες...;) ) Επισης να υπενθιμιζω πως η ματαιωση του εργου στερει και 20 στρεμματα πρασινο απο τους Αμπελοκηπους.

 

Λαθος Νο4: Η συγκεκριμένη ομάδα δεν ειναι "των κατοικων" και δεν εχει καμμια σχεση με την τριγυρω περιοχή.

Αντιθετα ειναι σχεδον ολοι τους μέλη συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης και οι περισοτεροι μενουν σε μακρινες περιοχες οπως Κυψελη, Παγκράτι κλπ.

Ενω αρκετοι απο αυτους μένουν εξω απο τα ορια του δημου Αθηναιων οπως Πετρουπολη, Λιοσια κλπ. Ασχετοι τελιως δηλαδη.

Οι πραγματικοι κατοικοι του Βοτανικου (σημειωση τα πρωτα σπιτια ειναι σε αποσταση τουλαχιστον 500 μετρα απο το μερος που γινεται το γήπεδο) με τους οποιους εχω συνομιλήσει αρκετές φορές, θελουν να γίνει το εργο γιατι θα αναβαθμιστει η περιοχη!

 

Κακώς κατά την γνώμη μου αν θέλεις. Εγώ είμαι κατά και του γηπέδου. Και αναρωτιέμαι κατά πόσον είναι βιώσιμα 3 και μελλοντικά 4 μεγάλα στάδια στην Αθήνα. (ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη, Βοτανικός, ΑΕΚ) Μήπως πάει για εγκατάλειψη το ΟΑΚΑ το οποίο στοίχισε εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό;

Η Αττική παντα ειχε μεγαλα σταδια.

Ο Βοτανικός αντικαθιστά τη Λεωφορο και της ΑΕΚ την γκρεμισμένη Φιλαδελφεια.

Στις περισσότερες χωρες τα "ολυμπιακα σταδια" δεν χρησιμοποιουνται απο συλλογους αλλα απο τις εθνικές ομάδες ενω γίνονται διαφορες εκδηλωσεις, συναυλίες κλπ.

Ο ισχυρισμός σου δεν στεκει γιατι σε αυτη την περίπτωση θα επρεπε να τηρουμε ισα μετρα και σταθμα προς ολους κι οχι να ευνοειται συγκεκριμενη ομάδα.

Επιπλέον υπαρχουν κι αλλα ανεκμεταλευτα ολυμπιακα αθλητικά κέντρα διασπαρτα σε ολη την Ελλαδαας μην ειναι ολη η εννοια μας το γηπεδο ποδοσφαιρου στο ΟΑΚΑ?

Κι επισης για οποιον δεν ξερει το ΟΑΚΑ δεν ειναι μονο το γηπεδο ποδοσφαιρου-στιβου και το κλειστο μπασκετ αλλα εχει ακόμα 1 κλειστο κολυμβητηριο, 1 ανοιχτο κολυμβητηριο, 1 ποδηλατοδρομιο, 1 σταδιο αντσφαιρισης και 10αδες αλλα γηπεδα, προπονητηρια και βοηθητικές εγκαταστάσεις αυτα ποιοι τα συντηρουν?

Και το συμαντικοτερο απο ολα, Εαν το κρατος ειναι ανικανο να συντηρησει την ιδιοκτησια του αυτο δεν του δεινει κανενα δικαιωμα να βαζει παρασκηνιακα εμποδια σε αθλητικα σωματεια που θελουν δικους τους χωρους και γηπεδα για να ειναι ανταγωνιστικα και βιωσιμα και να τηρειται η ισονομια στον Ελληνικο χωρο.

 

Επισης για το υπολοιπο σχολιο σου σε παραπέμπω στο Λαθος Νο3 που εχω ηδη γραψει παραπάνω. Η προσφυγη βλαπτει ολο το προτζεκτ κι οχι μονο το εμπορικό.

 

 

-----------------

 

Κλεινω με μια ευχη, το εργο να ολοκληρωθει το συντομότερο ωστε τοσο μια ιστορικη και μεγαλη ομαδα της Ελλαδας να αποκτησει εδρα αλλα και η Αθηνα μας να γινει πιο ομορφη και λειτουργικη σε 2 περιοχές και να σταματησουμε σαν δημοτες της Αθηνας να πληρωνουμε επιπλεον εκατομυρια για απαλωτριωσεις κλπ κλπ εξαιτίας μιας χουφτας εντεταλμενων φαντασματων.

Και φυσικα να δημιουργηθουν νεες θεσεις εργασιας στον κλαδο της οικοδομης και μετεπειτα στα καταστηματα, που ειδικα τωρα με την κρίση εχουμε αναγκη.

 

Ελπιζω η προσφατη δημοσιευση της αποφασης του Σ.Τ.Ε. (αλλο μυστηριο κι αυτο, να εχει βγει απο τον Ιουνιο η αποφαση και να θελει 4 μηνες να δημοσιευτει... χμμμμ ) να ανοιγει το δρομο για την ολοκληρωση του εργου και με αμοιβαιες υποχωρήσεις να βρεθει η χρυση τομή.

Ελπιζω οι πασης φυσεως καλοθελητες, κορμορανοι και "οικολογοι των πρακτορειων της Ορφεως" να μην ξανατολμησουν να αναβαλουν κι αλλο το εργο καθως ηδη εχουν ξεμπροστιαστει στο Πανελληνιο για τις αγνες και τιμιες προθεσεις τους.

Δημοσιεύτηκε

Tο ότι είναι κατευθυνόμενοι οι προσφεύγοντες κορμοράνοι , είναι προφανές σε όποιον έχει τον κοινό νού . Το ότι όλοι χρησιμοποιούν το περιβάλλον γιά να κρύψουν τα ιδιοτελή συμφέροντα τους είναι επίσης προφανές . Η περιοχή του Βοτανικού έχει βιομηχανίες , βιοτεχνίες , πολλές εγκαταλελειμμένες και κυρίως τα πρακτορεία των φορτηγών . Ολα αυτά σε ένα άναρχα δομημένο χώρο , με στενούς δρόμους που εξ' αιτίας τους μπλοκάρει και η Κηφισσού . Εχουμε λοιπόν προσφυγές από κάποιους , όπως προσέφυγαν και κατά της περιφερειακής Υμηττού και καθυστέρησαν 6 χρόνια το έργο , αλλά και κατά του 4πλού σιδηροδρομικού διαδρόμου μe ανάλογη καθυστέρηση και κινδυνεύουμε αν δεν τελειώσει όπως-όπως η ηλεκτροκίνηση μέχρι 31-12-09, να πρέπει να επιστρέψουμε όλο το ποσό γιά την ηλεκτροκίνηση όλου του δικτύου στην ΕΕ . Εχουμε ακόμα και την λογική των δημάρχων πέριξ του Ελληνικού , που ζητάνε ένα τεράστιο πάρκο , από μιά χώρα που ούτε το πεδίο του Αρεως δεν μπορεί να φυλάξει . Ζητάνε ένα πάρκο δίπλα στην θάλασσα , αντί να βρούν τρόπο να συγκεράσουν σε αυτή την τεράστια έκταση όλες τις χρήσεις , δηλαδή και πάρκο και αθλητικές εγκαταστάσεις , αλλά και κάποια δόμηση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υπό μορφή διπλών αναπλάσεων , δηλαδή με το γκρέμισμα οικοδομικών τετραγώνων στις οικιστικά επιβαρυμένες περιοχές της πόλης , με αστικές και διοικητικές χρήσεις και αντικατάσταση τους από χώρους υπόγειας στάθμευσης και πρασίνου . Δυστυχώς στην Ελλάδα το ΣτΕ έχει ξεφύγει του ρόλου του και παράγει πολιτική και μάλιστα σε εξωφρενικά αργούς ρυθμούς , ενώ έχει καταφέρει με διάφορες αποφάσεις του επί προσφυγών , να κάνει τον ΓΟΚ/85 ένα κουρελόχαρτο , ένα νόμο που ψηφίστηκε με πλειψηφία άνω των 250 βουλευτών . Πρέπει να καταλάβουμε κάποτε στην Ελλάδα ότι πολιτική ασκούν ΜΟΝΟ τα εκλεγμένα από τον ΛΑΟ κόμματα . Οχι οι δημόσιοι υπάλληλοι ακόμα και αν αυτοί είναι δικαστές . Αλλιώς οδηγούμεθα μετά βεβαιότητας σε κράτος δικαστών που είναι η άλλη όψη του κράτους των στρατιωτικών . Μην ξεχνάμε δε ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία , ούτε κάν με ομοφωνία , δηλαδή η τυχαία πλειοψηφία των δικαστών ακυρώνει την εκλεγμένη πλειοψηφία των βουλευτών . Γιά μένα λοιπόν όλα αυτά θα έπρεπε να λύνονται με δημοψηφίσματα και όχι δικαστικές αποφάσεις . Οσο γιά την αντισυνταγματικότητα των νόμων , υπάρχει και το νομικό συμβούλιο της Βουλής που παίζει αυτό τον ρόλο .

Δημοσιεύτηκε

@Georgis

 

Το τί χρειάζεται μία περιοχή για να αναβαθμιστεί δεν το μελετάει ούτε ο επιχειρηματίας (Βωβός ή άλλος), ούτε ο δήμαρχος (Κακλαμάνης ή άλλος), ούτε οι βουλευτές (της Ν.Δ. ή άλλου κόμματος)! Επιστήμονες άνθρωποι το εξετάζουν και οι μελέτες τους ερμηνεύουν πληθώρα παραγόντων σε μεγαλύτερη κλίμακα από την εκάστοτε περιοχή. Η ''αναβάθμιση'' λοιπόν του Βοτανικού δεν είναι αποδεδειγμένη επιστημονικά για αυτό και η προσπάθεια υπεράσπισής της σε αυτό το φόρουμ δεν ''πιάνει τόπο'' έτσι. Αν με το καλό γίνει κάποιο άλλο Ρυθμιστικό (χρειάζεται κιόλας) που συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία του Λεκανοπεδίου αποδείξει ότι τέτοιες χρήσεις είναι αναπτυξιακές τότε όλοι θα το υποστηρίξουμε.

 

Και αν τρώτε τόσο εύκολα τα παραμύθια με την Κοκκινοσκουφ...ωχ, Ανάπτυξη ήθελα να πω φαντάζομαι θα είστε και υπερήφανοι για τη συνοικία Ψυρρή.

 

@ BAS

 

Αν και θα' θελα να σε διαβάσω δεν το κάνω. Τα κατεβατά κουράζουν απίστευτα....

Δημοσιεύτηκε

@ BAS

Αν και θα' θελα να σε διαβάσω δεν το κάνω. Τα κατεβατά κουράζουν απίστευτα....

 

Εδώ, διαπιστώνω 2 μέτρα και 2 σταθμά. Διάβασες το σχόλιο του Georgis και το σχολίασες, αν και είναι 4 φορές μεγαλύτερο από του BAS, το οποίο λες ότι δεν διάβασες γιατί το θεώρησες ... "κατεβατό".

 

 

 

Με αφορμή το σχόλιο του BAS θέλω να προσθέσω μερικές σκέψεις για το ΣτΕ. Είναι γεγονός ότι, από στη δεκαετία του '60 άρχισε να αναπτύσσεται στο ΣτΕ, σταδιακά, μια λογική προστασίας του περιβάλλοντος (ΠΠ) από ένα συγκεκριμένο δικαστή. Την εποχή εκείνη η έννοια της ΠΠ ήταν ανύπαρκτη και οι θεωρίες αυτές προκαλούσαν αρχικά το γέλιο και στη συνέχεια την αντίδραση. Με τα χρόνια, το μεταδοτικό μικρόβιο μπόλιασε και άλλους δικαστές και έτσι άρχισαν περισσότεροι να ασπάζονται τις θέσεις του ενός και να εισηγούνται την έκδοση αποφάσεων που στηρίζονταν στη λογική της ΠΠ.

 

Τις τελευταίες, όμως, δεκαετίες και ενώ δημιουργήθηκε πλέον ένα "κίνημα" αρκετών δικαστών με αυτές τις αρχές και ιδέες, οι στόχοι τους δεν περιορίστηκαν απλά στην αρχική ιδέα της ΠΠ αλλά επεκτάθηκαν και σε άλλους τομείς, όπως η "παραγωγή αρχών και κανόνων" που επηρέαζαν, πλέον, ευθέως όχι μόνον την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία και τις εκφάνσεις της αλλά γενικότερα το σύνολο της νομοθεσίας της χώρας και, επομένως, τη ζωή των πολιτών.

 

Δεν θα σταθώ στο συλλογισμό του BAS ότι, ο ΓΟΚ (και άλλοι νόμοι όπως πχ η ΜΣΔ, προσθέτω εγώ) έχουν ξετιναχτεί από το ΣτΕ, αν και τους ψήφισε ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών, γιατί μπορεί, κάλλιστα, αυτός ή άλλος νόμος να αποδειχθεί ότι δεν είναι σωστός για ένα σωρό λόγους, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού συντάσσονται από νομικούς, οι οποίοι, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουν τελείως διαφορετική γνώμη και, κυρίως, προβάλουν επιχειρήματα για το ίδιο ακριβώς κείμενο.

 

Συμπερασματικά, νομίζω ότι το θέμα του ΣτΕ είναι πολύ σοβαρό και πρέπει κάποτε οι κυβερνώντες και οι 300 να το αντιμετωπίσουν σοβαρά και να περιορίσουν τις αρμοδιότητές του στο συγκεκριμένο πλαίσιο του "ακυρωτικού" δικαστηρίου. Γνωρίζω, βέβαια, ότι αυτό απαιτεί αναθεώρηση του Συντάγματος που σημαίνει ...ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι :D

Δημοσιεύτηκε
Εδώ, διαπιστώνω 2 μέτρα και 2 σταθμά. Διάβασες το σχόλιο του Georgis και το σχολίασες, αν και είναι 4 φορές μεγαλύτερο από του BAS, το οποίο λες ότι δεν διάβασες γιατί το θεώρησες ... "κατεβατό"...

 

Επειδή ενδέχεται να παρερμηνευθεί και από τον BAS να το ξεκαθαρίσω: παράγραφοι!!!

 

...επηρέαζαν, πλέον, ευθέως όχι μόνον την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία και τις εκφάνσεις της αλλά γενικότερα το σύνολο της νομοθεσίας της χώρας και, επομένως, τη ζωή των πολιτών...

 

Επειδή το ΄χω ξανασυναντήσει αυτό το σχόλιο και αλλού, παλαιότερα (δεν υπονοώ ότι είστε τα ίδια άτομα), να ''απαντήσω'': το ΣτΕ, όπως όλα τα δικαστήρια, δε νομοθετεί. Εκδικάζει με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Προφανώς όταν νεώτεροι νόμοι αντιβαίνουν τους παλαιότερους (όχι αντικαθιστούν) ακυρώνονται. Δε βλέπω καμία μα καμία απολύτως ευθύνη του ΣτΕ επ' αυτού - οι πολιτευτές (νομοθετική εξουσία) οφείλουν να γνωρίζουν τους Νόμους του κράτους και να συμπληρώνουν αυτούς με ορθό τρόπο (και αν δεν τους γουστάρουν να τους αλλάζουν).

 

Μια χαρά την κάνει τη δουλειά του το ΣτΕ. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση: όποιος δεν μπορεί να δείρει το γάιδαρο, δέρνει το σαμάρι.

Δημοσιεύτηκε

θα μπορούσε καποιος να συμφωνήσει μαζί σου ΜΑΚΑΡ εάν στην Ελλάδα οι νόμοι είχαν την πρεπουσα σοβαρότητα

Δημοσιεύτηκε

Η Αττική παντα ειχε μεγαλα σταδια.

Ο Βοτανικός αντικαθιστά τη Λεωφορο και της ΑΕΚ την γκρεμισμένη Φιλαδελφεια.

Στις περισσότερες χωρες τα "ολυμπιακα σταδια" δεν χρησιμοποιουνται απο συλλογους αλλα απο τις εθνικές ομάδες ενω γίνονται διαφορες εκδηλωσεις, συναυλίες κλπ.

Ο ισχυρισμός σου δεν στεκει γιατι σε αυτη την περίπτωση θα επρεπε να τηρουμε ισα μετρα και σταθμα προς ολους κι οχι να ευνοειται συγκεκριμενη ομάδα.

Επιπλέον υπαρχουν κι αλλα ανεκμεταλευτα ολυμπιακα αθλητικά κέντρα διασπαρτα σε ολη την Ελλαδαας μην ειναι ολη η εννοια μας το γηπεδο ποδοσφαιρου στο ΟΑΚΑ?

Κι επισης για οποιον δεν ξερει το ΟΑΚΑ δεν ειναι μονο το γηπεδο ποδοσφαιρου-στιβου και το κλειστο μπασκετ αλλα εχει ακόμα 1 κλειστο κολυμβητηριο, 1 ανοιχτο κολυμβητηριο, 1 ποδηλατοδρομιο, 1 σταδιο αντσφαιρισης και 10αδες αλλα γηπεδα, προπονητηρια και βοηθητικές εγκαταστάσεις αυτα ποιοι τα συντηρουν?

Και το συμαντικοτερο απο ολα, Εαν το κρατος ειναι ανικανο να συντηρησει την ιδιοκτησια του αυτο δεν του δεινει κανενα δικαιωμα να βαζει παρασκηνιακα εμποδια σε αθλητικα σωματεια που θελουν δικους τους χωρους και γηπεδα για να ειναι ανταγωνιστικα και βιωσιμα και να τηρειται η ισονομια στον Ελληνικο χωρο.

 

Επισης για το υπολοιπο σχολιο σου σε παραπέμπω στο Λαθος Νο3 που εχω ηδη γραψει παραπάνω. Η προσφυγη βλαπτει ολο το προτζεκτ κι οχι μονο το εμπορικό.

 

Ο Βοτανικός αντικαθιστά την Λεωφόρο; Τότε τι χρειάζονται τα εμπορικά κέντρα;

Ομοίως και η Φιλαδέλεφεια...

Όσο για το ίδια μέτρα και σταθμά, εδώ όντως υπάρχει ένα θέμα... Γιατί αν πρέπει όλες οι ομάδες να έχουν ένα στάδιο το οποίο θα χτιστεί σε οικόπεδο δωρέα του ελληνικού δημοσίου, που θα χτιστεί με δάνειο το οποίο αποπληρώνει το ελληνικό δημόσιο και θα το εκμεταλλέυεται για 49 χρόνια ο πρόεδρος... τότε ζήτω που καήκαμε!

 

Το παράδειγμα του ΟΑΚΑ το αναφέρω γιατί:

α) είναι στην Αθήνα όπου εδρεύουν οι δύο "άστεγες" ομάδες

β) είναι σύγχρονο, πληροί όλες τις προδιαγραφές UEFA κλπ

και γ)έχει στοιχήσει εκατομύρια στους έλληνες φορολογούμενους.

 

Το κράτος όπως λες μόνο εμπόδια δεν βάζει στους συλλόγους. Μια χαρά τους βοηθάει, και όχι παρασκηνιακά, αλλά φόρα-παρτίδα... (οπαδοί=ψήφοι). Κανονικά έπρεπε να πεί, στάδιο υπάρχει χρησιμοποιήστε το. Δέν σας κάνει; Άγοράστε γή, πάρτε εγκρίσεις-καταλληλότητες κλπ, πάρτε δάνειο και χτίστε το. Τότε να δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος.

Δημοσιεύτηκε

Στην δημοσίευση #133 παρερμηνεύθηκε απόσπασμα τοποθέτησής μου. Συγκεκριμένα, το ερώτημα:

Γιατί η -έχουσα περιβαλλοντικές ευαισθησίες- ομάδα των κατοίκων, εναντιώθηκε μόνο στην κατασκευή του

εμπορικού κέντρου ενώ αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα την κατασκευή του γηπέδου;

Πρώτον· δεν είπα ότι η -περί ης ο λόγος- ομάδα είχε προστατευτικές, για το περιβάλλον, προθέσεις (το εντελώς αντίθετο

έχω υποστηρίξει στα σχόλιά μου), ούτε μίλησα για κάποια προσφυγή αλλά για αποδοχή της κατασκευής του γηπέδου.

 

Δεύτερον · προφανέστατα θεωρώ ότι δεν πρόκειται περί κατοίκων.

Γι' αυτό -άλλωστε- τους αναφέρω ως "κατοίκους" στις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.