Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπερα σας

Προσφατα, μπηκε εντος σχεδιου ενα οικοπεδο 1 στρεμματος του πεθερου μου. Ειναι αρτιο κ οικοδομησιμο. Η μηχανικος μου ειπε οτι χτιζει μεχρι 400τμ. Εμεις αυτη τη στιγμη δεν θελουμε παραπανω απο 100. Εχω τις εξης ερωτησεις, διοτι ειμαι ασχετη κ θα δω πρωτη φορα τη μηχανικο σε 1 μηνα κ θα ηθελα να ξερω τι να τη ρωτησω.

1)Να βγαλω αδεια κ για τα 400τμ?

2)Για να το κληροδοτησω στα παιδια μου οταν ερθει η ωρα, ειναι 3, υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω απο τωρα?

3)Γενικα ποιες ερωτησεις θα θετατε στη μηχανικο,οι εμπειροι, που εχετε περασει μια τετοια διαδικασια χτισιματος? Ο,τι μου επισημανετε, ευπροσδεκτο.

Σας ευχαριστω πολυ.

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

με δεδομένα,

- οτι, η ενταξη στο σχεδιο ειναι προσφατη,

- οτι υπαρχει καθορισμενος σδ. και δεν προκειται -κατα την πρακτικη και την λογικη- να μειωθει  στο μελλον,

 - οτι 100 τμ. αποτελούν μια "σωστη" κατοικια

Μπορεις να συστησεις 4 καθετες, να βγαλεις αδεια για την μία και να δωρισεις/μεταβιβασεις  απο τωρα

ή να αφησεις με διαθηκη σε καθε εναν απο τους τρεις απο μια καθετη.

 

Δημοσιεύτηκε (edited)

@ελμαχρο

Στα πολύ σωστά που αναφέρει ο Δημήτρης (με τις καλησπέρες μου) να προσθέσω ότι ο σχεδιασμός του σπιτιού σε ότι αφορά επιφάνειες και χώρους θα πρέπει να καλύπτει τόσο τις υπάρχουσες ανάγκες, όσο και να μπορεί να καλύψει και μελλοντικές (πχ μέσω προσθήκης κατ επέκταση ή καθ ύψος). 

Ένα άλλο που έχουμε παρατηρήσει συχνά σε οικογένειες είναι οι γονείς να ετοιμάζουν σε οικογενειακή οικοδομή οροφοδιαμερίσματα με σκοπό να κατοικήσουν τα παιδιά τους όταν μεγαλώσουν και παντρευτούν, αλλά τελικά τα παιδιά τους , είτε λόγω συνθηκών ζωής, είτε λόγω επιλογών τους να μην μένουν σε αυτά και να έχει δαπανηθεί ένα τεράστιο κεφάλαιο που δεν απέδωσε. Με απλά λόγια δεν κατασκευάζετε ένα μεγαθήριο αν δεν το χρειάζεστε. Κατασκευάζετε αυτό που χρειάζεστε, με τον σχεδιασμό του από τον μηχανικό να μπορεί να προβλέψει μελλοντικές ανάγκες όπως προανέφερα.

ΥΓ Να προσθέσω ότι αν καταλήξετε σε διώροφο μην τσιγκουνευτείτε τον ανελκυστήρα. Πάνε οι εποχές που οι άνθρωποι θεωρούσαν πολυτέλεια το ότι είχαν απλώς ένα αστικό διαμέρισμα. Τα μυοσκελετικά προβλήματα όλων μας (λόγω και του σύγχρονου τρόπου ζωής) ξεκινούν από μικρές σχετικά ηλικίες και πέραν αυτού ένας ανελκυστήρας βοηθάει στις καθημερινές δουλειές (κουβαλήματα, ψώνια κλπ).

Edited by Pavlos33

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.