Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρανομη μεζονετα


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,,

Θα ήθελα παρακαλώ μία βοήθεια και ίσως μια λυση.Πρίν γράψω το πρόβλημα να σάς αναφέρω οτι έχω τα τελευταία χρόνια απευθυνθεί σε 2 μηχανικούς,1 δικηγόρο και σε 1 συμβολαιογράφο.Γράφω εδώ μήπως κάποιος έχει λύση...

Το πρόβλημα είναι ως εξής...Μένω σε πολυκατοικία "οικογενειακή".Ανήκει στήν γυναίκα μου ο μισός όροφος του 3 ορόφου(ρετιρέ) με επικαρπία απο την μητέρας της,Το 2007 εγινει αποπεράτατωση του διαμερίσματος ,επειδή έβγαινε όμως μικρό(55 τμ) αποφάσισε η πεθερά μου μαζί με τους ιδιοκτήτες των κάτω ορόφων (αδερφια) να ενώσουνε το δώμα της ταρώτσας μαζί με το διαμέρισμα και να βγεί μια μεζονέτα σύνολο 82 τμ.Το δώμα τής ταράτσας μεγάλωσε(με alfa-block και μεταλλική κεραμοσκεπή) και ενώθηκε με εσωτερικές σκάλες στό διαμέρισμα.Το 2008 μπήκαμε στο σπίτι καί όλα καλά.

Απο το 2015 προσπαθώ να το νομιποιήσω αλλά πέφτω σε άρνηση από τον ιδιοκήτη του ισογείου διότι στα συμβόλαια ,του δίνει το δικαίωμα ύψουν.Να σάς πώ  οτι συντελεστή δόμησης δέν υπάρχει,έχει εξαντληθεί.Ο συμβολαιογράφος που απευθύνθηκα μου ανάφερε ,οτι για να νομιποιηθεί η μεζονέτα θα πρέπει....

Ο ιδιοκτήτης τόυ ισογείου να το νομιποιήσει(δήλωση ε9,άνοιγμα χιλιοστών, κτλ) και μετά να μου το δώσει μέσω παραχώρησης δωρεάς,πώλησης κτλ..κάτι που φυσικά αρνείται....Προσφέρθηκα όλα τα έξοδα που θα βγούνε να τα πληρώσω εγώ ,αρνήθηκε.Τής πρόσφερα χρήματα επιπλέον πάλι αρνήθηκε

Έχοντας τελειώσει η παράταση για νομιποιήσεις δεν ξέρω τι να κάνω..Να το αφήσω έτσι;;; Να το γκρεμίσω;;;; Εχει πέσει πάνω μου αυτός ο βραχνάς για κάτι πού δέν έκανα εγώ..

Ευχαριστώ πολύ,είτε απαντήσει κανείς είτε όχι...

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Παναγιωτης21
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε ατυχήσατε

Ατυχήσατε διότι πρέπει να λουστείτε όλες αυτές τις μαλακίες που κανανε τα ωραια ΠΑΣΟΚΙΚΑ χρόνια όλοι οι ιδιώτες που χτίζαν σπίτια (εν προκειμένω η πεθερά και οι λοιποί συνιδιοκτήτες του ακινήτου).

Έχετε καταλάβει κοινόχρηστο χώρο (δώμα). Δυστυχώς, με τη νομοθεσία όπως είναι σήμερα, ΔΕΝ μπορειτε να υπαχθείτε σε νομο ρύθμισης αυθαιρέτων εφόσον δεν συναινούν οι υπόλοιποι (δεν είναι απαραίτητο να σας μεταβιβάσουν το δικαιωμα υψουν, θα μπορουσαν να συμφωνήσουν όλοι οι συνιδιοκτήτες ώστε να ρυθμίσετε το αυθαίρετο και στη συνέχεια να τροποποιήσετε την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας). Θεωρητικά λοιπόν το αυθαίρετο παραμένει κατεδαφιστέο όσο δεν υπάγεται σε κάποια τέτοια ρύθμιση και φυσικά δεν μπορείτε να το πουλήσετε ή να το μεταβιβάσετε στα παιδιά σας.

και μια ερώτηση εκ του πονηρου : Μήπως δεν "αποφάσισαν" όλοι μαζί για το αυθαιρετάκι τοτενες ? 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ισα ισα ο ιδιοκτήτης του ισογείου,τότε βοήθησε παραπάνω(οχι οικονομικά  αλλά  ψυχολογικά)Το σπίτι είμαι επικαρπία ακόμα,μπορεί να γίνει μεταβίβαση;

Link to comment
Share on other sites

28 λεπτά πριν, cvlengnr said:

... τα ωραια ΠΑΣΟΚΙΚΑ χρόνια ....

 

https://www.kathimerini.gr/society/924136/ennea-nomoi-apo-to-1977-den-evalan-freno-stin-paranomi-domisi/

 

εννεα νομοι απο το 1977 συν ο 4495 ισον 10.

Ολοι επι ΠΑΣΟΚ εγιναν????

 

[συν ο ακατονομαστος 4759]🤬

 


 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Παναγιωτης21 said:

.... ίσως μια λυση.....

.....Απο το 2015 προσπαθώ να το νομιποιήσω αλλά πέφτω σε άρνηση από τον ιδιοκήτη του ισογείου διότι στα συμβόλαια ,του δίνει το δικαίωμα ύψουν....

Αν τα περιγράφεις σωστά πιθανά λύση υπάρχει και είναι η μοναδική δηλαδή.

Το μόνο ελάττωμα της λύσης είναι ότι εσένα δεν θα σου αρέσει με τίποτα να την μάθεις.

Link to comment
Share on other sites

9 λεπτά πριν, Didonis said:

Αν τα περιγράφεις σωστά πιθανά λύση υπάρχει και είναι η μοναδική δηλαδή.

Το μόνο ελάττωμα της λύσης είναι ότι εσένα δεν θα σου αρέσει με τίποτα να την μάθεις.

Ο συντελεστής δόμησης είναι εξαντλημένος.Αμα μπορείς

πές μου το ελάττωμα.

Edited by Παναγιωτης21
Link to comment
Share on other sites

δεν θα σου πω το ελάττωμα αλλά την λύση.... αφού το θες.

 

Η στάθμη που έχει δομηθεί (και είναι αδιάφορα ποιος το πλήρωσε ή το έκανε) ανήκει ιδιοκτησιακά όπως λες ότι γράφουν οι τίτλοι, στο ιδιοκτήτη του ισογείου.

Αρα είναι δικό του και ΕΣΥ έχεις κάνει κατάληψη κάνοντας του μια τρύπα για να εχεις άμεση πρόσβαση από την δική σου ιδιοκτησία.

Ο Ιδιοκτήτης λοιπόν αυτού του ακινήτου έχει δικαίωμα (και σιγά σιγά θα έχει και την υποχρέωση) να εγκατασταθεί σ αυτό, και την δυνατότητα να το εντάξει στις διαδικασίες του Ν.4495/2017 και να το νομιμοποιήσει – τακτοποιήσει.

 

Μετά την τακτοποίηση της ιδιοκτησίας του μπορεί να το κάνει ότι θέλει. Να κλείσει και την παράνομη ιδιοκτησιακά οπή πρόσβασης από το διαμέρισμα σου, να μένει εκεί ή το πουλήσει όπου θέλει ή σε όποιον θέλει.

Κανείς άλλος δεν έχει την δυνατότητα ούτε να το πουλήσει ούτε να κάνει τίποτα άλλο.

Και συντελεστή Δόμησης να είχε το ακίνητο υπόλοιπο και να μη ήταν εξαντλημένος πάλι δεν θα σου ανήκει η στάθμη αυτή. (πάντα αν περιγράφεις ορθά τους τίτλους)

 

(σου τόνισα το ότι δεν θα σου αρέσει να μάθεις την λύση, διότι όπως την διαβάζεις εσυ έτσι μπορεί να την διαβάσει και οποιοσδήποτε άλλος όπως ο ιδιοκτήτης του ισογείου, αφού είμαστε σε δημόσιο φόρουμ)

Επικουρικά, σύντομα (όχι άμεσα ακόμα) θα χτυπήσουν τα καμπανάκια από τους λογιστές σας με την διασύνδεση των ιδιοκτησιών στο κομφλιτ που θα υπάρχει στα Ε9 τα δικά σου και τα τα δικά του. Αυτός θα γράφει «αέρας δικαίωμα υψούν» και συ θα γράφεις « διαμέρισμα» …. Ίδιο δρόμο ίδιο σπίτι ίδια στάθμη….

Edited by Didonis
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.