Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική έκθεση ζημιών


Recommended Posts

(Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis)

Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
Η ερώτηση που θα κάνω είναι καθαρά από τη πλευρά του "πελάτη"
Χρειάζομαι οπωσδήποτε μια πλήρη τεχνική έκθεση φθορών που να περιλαμβάνει εκτός του φέροντα οργανισμού και την επίπλωση και τις μικροσυσκευές καθώς επίσης και γνωμάτευση σχετικά με τη βλάβη που οδήγησε στην καταστροφή και εκτίμηση του κόστους επιδιόρθωσης. Η έκθεση θα σταλεί ως αναφορά και αίτηση στον Δήμο αλλά υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί και σε δικαστήριο.
Το ερώτημα μου είναι το εξής: Θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθώ σε κάποιον πολιτικό μηχανικό ή να ψάξω για έναν  μηχανικό από γραφείο εμπειρογνωμόνων; Υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά πιστεύετε;;; 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Είναι ένα πολύ μικρό χωριό με πολύ μεγάλη κλήση εδάφους (ένας κύριος δρόμος με μερικά σπίτια παραπλεύρως, εκ των οποίων το τελευταίο είναι το δικό μου). Έφραξε το δίκτυο αποχέτευσης σε μερικά σημεία όπως είπε ο υδραυλικός του δήμου και άγνωστο σε εμένα πως γέμισε λύματα η εξοχική μου κατοικία στο ύψος του πάγκου της κουζίνας. Ήταν κλειστό για μήνες δεδομένου ότι δεν ήταν η κύρια κατοικία μου και είχα να το επισκεφτώ από τον Οκτώβριο και εχθές ανακάλυψα ότι η μούχλα κάλυψε τα πάντα και η υγρασία (υποθέτω) ήταν αρκετή για να ρίξει τους σοβάδες σε πολλα σημεία. 

Link to comment
Share on other sites

εε! τότε χρειάζεστε σίγουρα Πολιτικό Μηχανικό και μάλιστα έμπειρο σε τεχνικές εκθέσεις αυτού του είδους (δικαστικής χρήσης) για να μπορέσετε να αποζημιωθείτε από το Δήμο σας. Μάλιστα πρέπει να είναι πρόθυμος να καταθέσει και ενόρκως -Έτσι γίνεται

Το κύριο πάντως είναι να αποδειχθεί αν από αμέλεια ή κακοτεχνία του, συνέβηκε ότι συνέβηκε στην οικία σας και όχι τόσο το πόσο κοστίζουν οι οικοσυσκευές σας που έτσι και αλλιώς οι τιμές παίζουν και λόγω παλαιότητας κλπ! Είναι σίγουρο ότι  άλλες θα επικαλείστε  εσείς και άλλες ο Δήμος σας και ο δικαστικής θα "κόψει" την τελική αποζημίωσή σας

Η ίδια η οικοδομή έπαθε κάποια τοπική καθίζηση Αυτές "φαίνονται" αν έχετε λοξές ρωγμές σε ορισμένους τοίχους ειδικά αν η οικοδομή είναι λιθόκτιστη ή οπτοπλινθόκτιστη  

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Lazia Tho said:

......Έφραξε το δίκτυο αποχέτευσης σε μερικά σημεία όπως είπε ο υδραυλικός του δήμου και άγνωστο σε εμένα πως γέμισε λύματα η εξοχική μου κατοικία .....

πρώτα απ όλα μιλάς με τον υδραυλικό που γνωρίζει το ακίνητο σου ή αν δεν το γνωρίζει κανένας ζητάς απο υδραυλικό να τσεκάρει με προσοχή αν στην σύνδεση που έχεις εσυ με το δίκτυο λυμάτων του Δήμου έχεις τοποθετήσει ανεπίστρεπτο.

Αν ναι, έχεις ελπίδες να ζητήσεις και να πετύχεις αποζημίωση αν όχι δ'υσκολα τα πράγματα διότι είχες εκ του νόμου υποχρέωση να βάλεις και καταα κανόνα κερδίζουν τις δικαστικές διαμάχες οι "άλλοι".

οπότε για την ευθύνη ή μη της υπερχείλισης αν δική σου ή του δήμου αν και εφόσον πας σε δικαστήρια η πιο αρμόδια ειδικότητα για να σας κάνει Τεχνική έκθεση είναι οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί.

Για την εκτίμηση της αξίας των ζημιών που προκλήθηκαν σχεδόν όλες οι ειδικότητες Μηχανικών με σχετική εμπειρία σας επαρκεί.

 

Ξεκίνησε όμως απο το Α πρώτα. 

Έχεις ανεπίστρεπτο..... 

(αν έχεις αγχώνεσαι πως θα λάβεις αποζημίωση αν όχι μη αγχώνεσαι πολύ παρά μόνο αν ο Δήμαρχος, αφού ειναι μικρές περιοχές, σου πει έστω προφορικά οτι ¨κάτι θα κάνει")

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Αν με το "ανεπίστρεπτο" εννοούμε το "κλαπέ" είχαμε και βρέθηκε από τον υδραυλικό του δήμου ότι ήταν σφραγισμένο αλλά παρόλα αυτά έσπασε. Απευθυνθήκαμε σε μηχανολόγο μηχανικό τελικά πρόθυμο να καταθέσει αν και φαίνεται πως θα υπάρξει σωστός συμβιβασμός και από τις δύο πλευρές. Καθίζηση δεν δείχνει να  υπάρχει ευτυχώς! Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.