Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας, ενδοδαπέδια και Ζ.Ν.Χ μαζί με ηλιακό βεβιασμένης


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα,

Γραφω για ένα πρόβλημα που έχω στο σύστημα μου, και θα ήθελα τη γνώμη κάποιου ειδικού.

Δεν ζητάω για να το φτιάξω προφανώς μόνος μου, αλλά κυρίως για να γνωρίζω. 

Θα προσπαθήσω να τα γράψω όσο πιο σωστά μπορώ με τις λιγοστές γνώσεις μου.

Έχω αντλία θερμότητας lg therma v monoblock r32, τρίοδη Βάνα που πάει από αντλία σε ενδοδαπεδια θερμανση- δροσισμο, και σε ζεστά νερά χρήσης. Έχω ηλιοπλακες στη σκεπή και το μποιλερ στο λεβητοστάσιο. 

Η εγκατάσταση όλη έγινε από υδραυλικό που μου πρότεινε το σύστημα. Στη ζέστη τον χειμώνα λειτουργούσαν όλα μια καλά, με 2 ζώνες και θερμοστάτες χώρου ξεχωριστά. Τώρα που καλοκαιριαζει έπρεπε να γυρίσουμε την αντλία στην ψύξη. Δεν είχε γίνει ενεργοποίηση από τον υδραυλικό για ψύξη (μέσα από την αντλία deep switch 4) δεν γνώριζε κι ο ίδιος πως ενεργοποιείται (δεν θυμόταν). Κάλεσα την LG και μου είπαν πως να το ενεργοποιήσω. Δεν μου έλεγαν όταν είπα ότι είμαι ιδιώτης, κι έτσι τους ξανακαλεσα και είπα ότι είμαι ο υδραυλικός. Ήρθε ο υδραυλικός την άλλη μέρα και καλέσαμε μαζί την LG να δούμε γιατί δεν κατέβαζε κάτω από 16 βαθμούς τη θερμοκρασια. Με τον έλεγχο όλων των ρυθμίσεων σε ένα ήταν λάθος, και ήταν ο τύπος της ψύξης που έλεγε αέρας, ενώ έπρεπε να το είχαμε στο νερό (αέρας για fan coils).

Ρυθμίστηκε στον δροσισμο και όλα καλά με αυτό. 

Τα ζεστά νερά χρήσης δεν είχαν ενεργοποιηθεί στην αντλία σαν επιλογή, ωστόσο όλο τον χειμώνα είχα ζεστό νερό! Δεν γνωρίζω αν γυρναγε η αντλία στο ζεστο  νερο χρήσης ή αν ήταν τόσο καλές οι ηλιοπλακες και κράταγε το μποιλερ ζεστό το νερό.

 

Στα ζεστά νερά χρήσης έχω θερμοστάτη χώρου νεστ όπου δίνει στην αντλία εντολή να γυρίσει στα ζνχ έτσι ώστε να ζεστάνει το νερό ανάλογα με τις ανάγκες μου. 

Δεν θυμάμαι εάν το είχα ενεργό όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα, ωστόσο το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι στα νερά του μπόιλερ, οπου στις ηλιοπλακες τώρα που έχει πολύ ζέστη, έχει πετάξει 3 φορές την βαλβίδα ασφαλείας. Μπορεί και τέσσερις.

Επειδή έχει γίνει 4 φορές και ο υδραυλικός δεν ξέρω αν μπορεί να το λύσει, κάλεσα από Αθήνα από εκεί που τα αγόρασα τεχνικό και περιμένω να έρθει.

Βρίσκομαι επαρχία.

Ο υδραυλικός λέει ότι σταματάει να λειτουργεί ο κυκλοφορητής και δεν γυρνάει τα ζεστά νερά από τις ηλιοπλακες που φτάνουν 100 βαθμούς+.

Δεν ξέρω αν μπορεί να φτιάξει κάτι που μου πρότεινε αυτός. 

Επίσης η αντλία μου έβγαλε σφάλμα error 14 (ελπίζω να μην είναι σημαντικό και να "βλέπει" ότι υπάρχει διαρροή στο κύκλωμα του νερού). 

Καταλαβαίνω ότι είναι πολύπλοκο. Γι'αυτό κάλεσα και ειδικευμένο στις αντλίες θερμότητας LG να κάνει την έναυση. Και υδραυλικό από γνωστό κατάστημα- αντιπρόσωπο από την  Αθήνα να λύσει το πρόβλημα μου. 

Οποιοδήποτε πληροφορία μπορεί να έχετε, η αν έχετε συναντήσει και παρόμοιο είναι ευπρόσδεκτη.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, George_gr8 said:

.....να δούμε γιατί δεν κατέβαζε κάτω από 16 βαθμούς τη θερμοκρασια. 

Ρυθμίστηκε στον δροσισμο και όλα καλά με αυτό. 

16οC είναι ήδη πολύ χαμηλή θερμοκρασία για δροσισμό με ενδοδαπέδιο. Κάνατε λάθος να κατεβάσετε την θερμοκρασία αυτή, καθώς μόλις λειτουργήσει η Α.Θ. για κάποια ώρα, το σπίτι σας θα μετατραπεί σε "πισίνα"!

Κακώς επίσης δεν συμβουλευτήκατε μηχανολόγο μηχανικό (έμπειρο σε τέτοια συστήματα) πριν την εγκατάσταση και θα πρέπει να το κάνετε άμεσα, για να διορθώσει ότι διορθώνεται, και να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Edited by antloukidis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχει μπει ειδικό σύστημα (σωληνώσεις)  έτσι ώστε να αντέχει να κατέβει και πιο κάτω. 4 μέρες την είχα στους 12 βαθμούς, όταν έκλεισα τις πετσετοκρεμαστρες (δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό ή στο ότι την είχα συνεχόμενα αναμμένη στους 12) την 5η μέρα σε 2 σημεία του σπιτιου μου έβγαλε υγρασία. Λίγο, αλλά έβγαλε. Ελπίζω να μην σταματάει το κύκλωμα με το κλείσιμο των πετσετοκρεμαστρων

Edited by George_gr8
Link to comment
Share on other sites

η πολυ χαμηλη θερμοκρασία προσαγωγής θα σου κάνει υγροποιήσεις λόγω της υγρασίας του χώρου. Αν θές ψύξη βάζεις κλιματιστικά ή fancoil. Επίσης απ ότι ξέρω υπάρχουν ειδικού αιτοματισμοί που μετράνε το σημείο δρόσου και αυτόματα ρυθμίζουν την θερμοκρασία των νερών.

Edited by georges81
Link to comment
Share on other sites

On 19/5/2021 at 12:08 ΜΜ, George_gr8 said:

Έχει μπει ειδικό σύστημα (σωληνώσεις)  έτσι ώστε να αντέχει να κατέβει και πιο κάτω....

Το πρόβλημα δεν είναι η αντοχή των σωλήνων!

Το πρόβλημα είναι το φυσικό φαινόμενο, που κάνει την υγρασία να συμπυκνώνεται μόλις έλθη σε επαφή με οποιαδήποτε ψυχρή επιφάνεια, όπως π.χ. η εξωτερική πλευρά ενός ποτηριού γεμάτου με κρύο νερό! .... ή το κρύο πάτωμα!

Edited by antloukidis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα μπει φαν κοιλ τελικά. Ευτυχώς υπάρχει αναμονη. Ξαφνικά ωστόσο μου έβγαλε σφάλμα 14 που στο μανιουαλ λέει ακριβώς "Low flow detection during pump operation".

 

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να αυξηθεί η παροχή νερού και να ρυθμιστεί σύμφωνα με την τιμή που προδιαγράφει ο κατασκευαστής.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.