Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμμετοχή ισογείου καταστήματος σε δαπάνες επισκευής κοινόχρηστης σκάλας οικοδομής


Recommended Posts

Καλησπέρα, σας παρακαλώ τα φώτα σας! Έχω ένα ισόγειο κατάστημα σε οικοδομή το οποίο έχει ξεχωριστή είσοδο και ξεχωριστές σκάλες. Οι κεντρικές εξωτερικές σκάλες της οικοδομής θέλουν φτιαξιμο απ'την αρχή καθότι έχουν σπάσει και κουνιούνται. Η ερώτηση μου είναι εάν πρέπει και το μαγαζί να πληρώσει γι'αυτες, εφόσον έχει δική του είσοδο και σκάλες. Ευχαριστώ πολύ

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος
Link to comment
Share on other sites

Οτι λέει η σύσταση και ο κανονισμός πολυκατοικίας.

Εαν οι παραπάνω σκάλες είναι κοινόχρηστες τότε πρέπει να πληρώσει και το κατάστημα.

Βεβαια επειδη ζούμε σε μπανανία μπορείς και να μην πληρώσεις και να πεις "μολών λαβε και τα λέμε στα δικαστήρια μετα απο 15 χρόνια...."

Edited by cvlengnr
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει καταστατικό, και οι σκάλες χρησιμοποιούνται μόνο απο το μαγαζί. Το θέμα δεν είναι να μην πληρώσω,αν πρέπει δεν φέρνω αντίρρηση, απλά κορόιδο δεν θέλω να πιαστώ.

Link to comment
Share on other sites

Για σίγουρη απάντηση θεωρώ ότι θα πρέπει να απευθυνθείς σε δικηγόρο. Από το διαδίκτυο αλίευσα το παρακάτω

https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/808-i-ypohreosi-symmetohis-stis-koinohristes-dapanes-tis-polykatoikias

Μπορεί να απαλλαγεί κάποιος συνιδιοκτήτης από τη συμμετοχή στις δαπάνες συντήρησης των κοινοχρήστων χώρων;

Με τον κανονισμό της πολυκατοικίας μπορεί να γίνεται πρόβλεψη απαλλαγής ορισμένης οριζόντιας ιδιοκτησίας από την υποχρέωση καταβολής κοινοχρήστων δαπανών, όπως λόγου χάρη α) η απαλλαγή ενός καταστήματος από τις δαπάνες συντήρησης του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, στην οποία ανήκει, β) η μειωμένη συμμετοχή ενός διαμερίσματος, το οποίο δεν διαθέτει αποκλειστική χρήση σε κάποια από τις θέσεις στάθμευσης της οικοδομής, στη δαπάνη κοινόχρηστου ηλεκτρικού ρεύματος, γ) η πλήρης απαλλαγή ενός διαμερίσματος με ξεχωριστή αποκλειστική είσοδο από τον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής από τις δαπάνες καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων. Η απαλλαγή από την υποχρέωση συμμετοχής στις κοινόχρηστες δαπάνες μπορεί να γίνει μόνο με τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Σε περίπτωση απουσίας κανονισμού δεν μπορεί να χωρέσει τέτοια απαλλαγή, παρά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπολοίπων συνιδιοκτητών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.