Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο με ρέμα(;;;;)


Recommended Posts

Καλησπέρα, 

έχω μια περίπλοκη υπόθεση τοπογραφικών διαγράμματων για συμβόλαιο. Τα δυο οικόπεδα βρίσκονται εντός οικισμού κάτω των 2000 και συνορεύουν με δρόμο του πρωτεύοντος και δευτερεύοντος εθνικού δικτύου. Στην κατοχή μου έχω τα τελευταία συμβόλαια δεκαετίας του 80' που δεν αναφέρουν πως τα οικόπεδα συνορεύουν με ρέμα. Εντός των οικοπέδων έχουν εκδοθεί Ο.Α. χωρίς στα τοπογραφικά τους να φαίνεται κάποιο ρέμα. Επίσης, έχω τις πρώτες απαλλοτριώσεις του 1970 που δείχνουν πως από το όριο των οικοπέδων μου περνούσε ρέμα. Ύστερα από την κατασκευή των οδών πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον ρέμα. Σε νεότερα σχέδια απαλλοτριώσεων που έχουν εκδοθεί με τις αντίστοιχες αποφάσεις δεν φαίνεται το ρέμα. Εγώ πως το δείχνω; Προχωρώ κανονικά με την τωρινή κατάσταση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το οποιοδήποτε ενδιαφέρον. 

Link to comment
Share on other sites

Είναι σπάνιο, σε τίτλους χωρίς τοπογραφικό, να αναφέρεται ρέμα. 

Αν ο δρόμος εχει κατασκευαστεί στην κοίτη του ρέματος, θα έχει γίνει κάποια διευθέτηση.

Συνεννοήσου με την αρμόδια υπηρεσία της π.ε., και πάρε βεβαίωση.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

80μ. δυτικά κάτω από το δρόμο σε διαμορφωμένο "αγωγό" περνάει μεγάλο ρέμα. Έχουν χτιστεί μεγάλα τοιχία ΩΣ και από πάνω γέφυρα για να περνάει ο δρόμος

Link to comment
Share on other sites

ν 4495

Αρθρο 143Τροποποίηση διατάξεων του ν.4258/2014

Στο άρθρο 5 του ν.4258/2014 (Α94) προστίθεται παράγραφος 3α ως εξής :«3α. Στις περιπτώσεις υδατορεμάτων που απεικονίζονται σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια παλαιότερα του ν.880/1979 (Α58) και τα οποία έχουν διευθετηθεί με τεχνικά έργα κλειστής διατομής, η δόμηση επιτρέπεται στο οικοδομήσιμο τμήμα των όμορων οικοδομικών τετραγώνων με τους όρους δόμησης της περιοχής, εφόσον τα τεχνικά έργα βρίσκονται κάτω από εγκεκριμένους και διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους του ρυμοτομικού σχεδίου και έχουν κατασκευαστεί βάσει μελέτης αρμόδιας υπηρεσίας ή φορέα, όπως πιστοποιείται από την υπηρεσία ή το φορέα αυτόν ή από την διάδοχη υπηρεσία ή από τον διάδοχο φορέαπου διατηρεί το σχετικό αρχείο»

υγ

αλλα, αφου εισαι 80 μετρα μακρυα

γιατι ψαχνεις ενα ρεμα, που δεν φαινεται...να συνορευεις....;

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, tetris said:

γιατί φαίνεται στον 5ρη (ΓΥΣ 1:5000), οπότε...

Φαίνεται στον 5αρη της ΓΥΣ, αλλά σύμφωνα με το υπόμνημα συμβολισμών που δείχνει η ΓΥΣ μπορεί να είναι "Καρροποιητή οδός αμφιβόλου βατότητας κατά τον χειμώνα" ή "τεχνητοί χανδακες ή διώρυγες πλόιμοι ξηροί ή εγκαταλελλημένοι". Επειδή ακόμα δεν έχω τα τοπογραφικά έγχρωμα. Από την διεύθυνση υδάτων μου είπαν να ακολουθήσω ό,τι λένε τα τοπογραφικά της ΓΥΣ και παλιές αεροφωτογραφίες. 

Επίσης, στην περιοχή υπάρχει προτεινόμενο ρυμοτομικό σχέδιο στο οποίο δεν φαίνεται αυτό το "υδατόρεμα", "Χάνδακας" ή "καρροποιητή οδός". 

Επίσης, 3 μέτρα μακριά από το οικόπεδο κοντά στο σημείο που περνάει το υποτεθέμενο ρέμα σύμφωνα με το σχέδιο απαλλοτριώσεων το παλιό υπάρχει αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία που στέλνω. 

Ο συνάδελφος μου είπε πως "αυτό μάλλον είναι αγωγός απορροής ομβρίων για την ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου που περνάει από πάνω. Εσύ δείξε την τωρινή κατάσταση που βλέπεις και δείξε και αυτό τον αγωγό ομβρίων και αν μπορέσεις και βρεις πάρε κάποιο σχέδιο απορροής ομβρίων ή αποχέτευσης της εθνικής οδού για να βεβαιωθείς". 

 

186564184_317085276571396_6740174700044075445_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το ρέμα φαίνεται από τις πτυχώσεις των ισοϋψών. 

συμπλ.

αν έχεις τον 5ρη, βάλε απόσπασμα να το δούμε

στα σχέδια της ΝΕΟ μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις, αρκεί να τα βρεις...

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

image.thumb.png.ab6674eac5452d8c3b00909b554013b0.png
 

4 ώρες πριν, tetris said:

αν έχεις τον 5ρη, βάλε απόσπασμα να το δούμε

στα σχέδια της ΝΕΟ μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις, αρκεί να τα βρεις...

Σύμφωνα με τον πατέρα του τωρινού ιδιοκτήτη που αγόρασε το ακίνητο στην περιοχή περνούσε ένα αυλάκι (όχι με συνεχή ροή) τελικά. Όταν δεκαετία του 1980 φτιάχτηκαν επεκτάσεις της ΠΕΟ και η ΝΕΟ που απαλλοτρίωναν το οικόπεδο δημιουργήθηκαν υπόγειοι αγωγοί όπου αποκαθιστούσαν την ροή και απο πάνω χτίστηκε ο δρόμος. Από ό,τι κατάλαβα η απόληξη ήταν στην προηγούμενη φώτο που έστειλα η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά του βορινού οικοπέδου, όπου εκεί έβγαζε κάτι νερά. 

Το 2017 έγιναν εργασίες στην ΝΕΟ σηκώθηκε όλος ο δρόμος, έβγαλε και νέες απαλλοτριώσεις, έγιναν βαθιές εκσκαφές και η ροή του αυλακιού εξετράπη και καταλήγει υπόγεια στο μεγάλο ποταμό το Σέλεμνο που είναι ανατολικά όπως φαίνεται και στο απόσπασμα. Το τμήμα του Σέλεμνου στο ύψος του δρόμου είναι διευθετημένο με μεγάλα τοιχία σκυροδέματος. Πλέον στο τμήμα που συνορεύει με την ιδιοκτησία μου δεν περνάει νερό με την βοήθεια βεβαίως και διάφορων χεριών που με το που έγινε η εκτροπή έκλεισαν τον παλιό υπόγειο σωλήνα. 

Άποψη μου είναι, να κάνω σχετική αναφορά στο τοπογραφικό για την εκτροπή του ρέματος με τις εργασίες στην ΝΕΟ. Τώρα όσων αφορά την απεικόνιση δεν υπάρχει πλέον κάτι υπέργεια οπότε δεν δείχνω κάτι. Αρτιότητα λαμβάνω κανονικά με βάση τις ισχύουσες διατάξεις; Πλέον όπως είπε και ο @dimitris GM έχω ως δεδομένο ένα υπόγειο ρέμα. 

Τα σχέδια τα βρίσκω από την Υπηρεσία που ασχολείται με τον δρόμο ή από την εταιρία που τον κατασκεύασε;

Link to comment
Share on other sites

Τα σχέδια (πρέπει να) υπάρχουν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου. Επίσης, υπάρχουν και στην κτηματ. υπηρεσία του νομού (ως προς τις απαλλοτριώσεις)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.