Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη θερμομόνωσης θέρμανσης γυμναστηρίου


ssamart

Recommended Posts

Συνάδερφοι καλησπέρα,

 

είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και προ 2 ημερών ανέλαβα την μελέτη για τα μηχανολογικά ενός γυμναστηριού. Η μελέτη προορίζεται για την λήψη άδειας από την πολεοδομία και θα περιλαμβάνει:

1. Ύδρευση - Αποχέτευση

2. Ηλεκτρολογικά (Ισχυρά- Ασθενή)

3. Θέρμανση - Θεμομόνωση

4. Πυρασφράλεια (Ενεργητική - Παθητική)

 

Το γυμναστήριο είναι δύο επιπέδων (Ισόγειο - Υπόγειο), έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 530 τ.μ., ενώ πλην των άλλων χώρων στο υπόγειο θα υπάρχει και σάουνα-χαμάμ.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν έχει αναλάβει κάποιος συνάδερφος κάτι αντίστοιχο και αν υπάρχουν σχετικές με το θέμα πληροφορίες (κάποια sites, κάποια πρότυπη μελέτη κτλ).

Το τμήμα το οποίο με προβληματίζει περισσότερο είναι εκείνο της Θέρμανσης - Θερμομόνωσης...

Οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι χρήσιμη.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

ssamart, όσο πιο συγκεκριμένη είναι η ερώτηση, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να πάρεις βοήθεια.

 

Το να πάρεις μία πρότυπη μελέτη και να την κόψεις-ράψεις στα μέτρα του έργου σου μπορεί να φαίνεται σαν μία πιθανή λύση. Δεν θα την συνιστούσα διότι η επιτυχία ή η αποτυχία ενός συστήματος θέρμανσης κρύβεται (όπως συνήθως για σχεδόν όλα τα τεχνικά έργα) τόσο στις αρχικές επιλογές σχεδιασμού όσο και στην τελική εφαρμογή.

Αν αντιγράψεις μία πρότυπη μελέτη, δεν θα καταφέρεις ούτε να κάνεις τις σωστές αρχικές επιλογές σχεδιασμού, ούτε θα μπορείς να κάνεις την τελική εφαρμογή που χρειάζεται το συγκεκριμένο έργο σου.

 

Ωστόσο καλά κάνεις και ρωτάς. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου πώ είναι, δούλεψε την δουλειά με έναν άλλο έμπειρο συνάδελφο, αξιοποιώντας αφενός μεν τον χρόνο σου ως χρόνο εκπαίδευσης, και αφετέρου την εμπειρία του για να μειώσεις τον χρόνο εκπαίδευσής σου. Δεν είναι καθόλου εύκολο να πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους εκπαίδευση μέσω του φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

@CostasV

 

εννοείται ότι θα απευθυνθώ και σε κάποιον παλαιότερο συνάδερφο εκτός περιοχής για βοήθεια, αποβλέποντας ακριβώς σε αυτήν την εκπαίδευση που επισημαίνεις.

Προφανώς δεν γίνεται να μου ετοιμάσετε τη μελέτη μέσω του φόρουμ...απλά το θεωρώ χρήσιμο να έχω στα χέρια μου καποια αντίστοιχη δουλειά, αφενός για να δω πως κινήθηκε κάποιος άλλος συνάδερφος και αφετέρου για να έχω και ένα πρότυπο-μέτρο σύγκρισης με τη δική μου.

 

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω, αν έχετε να προτείνετε και κάποια καλα βιβλία σχετικά με το θέμα (ηλεκτρολογικά, θερμανση κτλ), τα οποία όμως να μπορούν να μελετηθούν από όχι τόσο έμπειρους μηχανικούς.

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Σε αλλαγή χρήσης από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων σε γυμναστήριο, ποιές μελέτες ημ απαιτούνται;

Διάβασα το ΠΔ 219/ ΦΕΚ 221 /13-10-2006 και αναφέρει πυρασφάλεια και μία υπεύθυνη δήλωση για ηλεκτρολογικά/εξαερισμό.

Στην πολεοδομία υπάρχει ένας τελείως ελλιπής φάκελος που περιέχει μόνο αρχιτεκτονικά.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που λέει το ΠΔ (ηλεκτρικα + αερισμό/εξαερισμό) είναι κάποια τα απαιτουμενα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσεις στη δνση για να πάρεις άδεια λειτουργίας

 

Αν και έκανα πριν 2 χρόνια τέτοια υποθεση (αλλαγή χρήσης απο κατάστημα σε συμναστήριο) δεν θυμάμαι τι μελέτες είχαν απαιτηθεί (!!!) ...

νομίζω ύδρευση - αποχέτευση, εξαερισμού και πυρασφάλιεα (παθητική-ενεργητική)

 

Αλλα που είσαι ... Ελλάδα είμαστε και όλα μεταφράζονται κατα το δοκούν ...

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον αυτό που λες είναι,πρέπει να χρειάζεται όλες τις μελέτες από την αρχή (και θέρμανσης-κλιματισμού+θερμομόνωσης+ηλεκτρικά)!

Link to comment
Share on other sites

Μελέτη θέρμανσης + κλιματισμού δεν μου ζήτησαν στη πολεοδομία (το δικό μου ήταν 130τμ <300τμ και 429 κμ <1300 κμ, σύμφωνα με το άρθρο 25, αν και εθεωρείτο και θεωρείται ακόμα ειδικό κτήριο) , μόνο Υδ. - Αποχ. - Εξαερ. - Ενεργητική

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ κάτω από 300 είμαι,αλλά στον αρχιτέκτονα είπαν και για ψύξη-θέρμανση από πολεοδομία.Ωραίοι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.