Κώστας_τοπο Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 Ευχαριστώ Παύλο για τις συμβουλές σου. Δηλαδή το γκαράζ μπορεί μελλοντικά (αν θέλουν) να τακτοποιηθεί με μία δήλωση επί κοινοχρήστων(;) μόνο, μαζί με άλλες τυχόν αυθαιρεσίες στον κοινόχρηστο χώρο;
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 Στο σενάριο ότι το θέλουν να το κατέχουν όλοι και να έχουν σύγχρηση σε αυτό θα το ενσωματώσουν σε μελλοντική τροποποίηση της σύστασης και θα το περιγράφουν ως κοινόκτητο-κοινόχρηστο. Τότε θα γίνει μια δήλωση για τους Κ.Χ (και στην ΗΤΚ ξεχωριστή ιδιοκτησία για τους Κ.Χ). 1
freecat Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 Δεν ξέρω αν ανήκει το ερώτημά μου σε αυτή το topic. Αν όχι ας μεταφερθεί εκεί που πρέπει παρακαλώ. Αντιμετωπίζω το εξής: έχω σε κλειστό χώρο στάθμευσης οικογενειακής οικοδομής δυο θέσεις δυο διαφορετικών ιδιοκτητών με χιλιοστά στο οικόπεδο (τα ίδια μεταξύ τους). Η περιοχή αυτή (οι ορθογώνιες θέσεις και η γύρω περιοχή εννοώ) μετατράπηκε σε διαμέρισμα. Εντάχθηκε ως ένα αυθαίρετο στον 3843 και σήμερα διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα στο οικόπεδο, έγινε νέο τοπογραφικό το περίγραμμα έγινε στρεβλό οπότε πρέπει η δήλωση να ξαναγίνει στον 4495 και προφανώς να συμψηφιστεί το ποσο. Το μεγάλο θεμα δημιουργείται στο πως θα δηλωθεί ως μια ιδιοκτησία όταν η προηγούμενη κατάσταση είναι 2 θέσεις (δύο ΚΑΕΚ άρα θα πρεπει να γίνουν και δυο ταυτότητες). Η συμβολαιογράφος μου πε να κάνω μια δήλωση με 50-50 να δηλώσω διαμερισμάτωση και την αλλαγή χρήσης ωστόσο νομίζω οτι δεν ειναι σωστό σύμφωνα με τον 4495. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο;
Επιστάτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 Γιατί δεν είναι σωστό @freecat; Χρεώνεται μία παράβαση διαμερισμάτωσης και υπέρβαση δόμησης ίση με το εμβαδόν του διαμερίσματος.
freecat Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 1 ώρα πριν, Επιστάτης said: Γιατί δεν είναι σωστό @freecat; Χρεώνεται μία παράβαση διαμερισμάτωσης και υπέρβαση δόμησης ίση με το εμβαδόν του διαμερίσματος. Επιτρέπεται να έχω 2 διαφορετικές ιδιοκτησίες διαφορετικών ιδιοκτητών σε μια δήλωση οταν δεν πρόκειται για εξ 'αδιαιρέτου συνιδιοκτησία; Νομίζω πως όχι.
Επιστάτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 Εν προκειμένω @freecat δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Δεν γίνεται να ρυθμιστεί το διαμέρισμα εξ ημισείας σε δύο δηλώσεις. Άρθ.99, §α του Ν4495 αίτηση: μπορεί, κατ’ επιλογή των ιδιοκτητών, να γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας. Η πρώτη δυνατότητα είναι η υποβολή δήλωσης για όλη την οικοδομή. Εάν δεν γίνεται, προχωράς σε δήλωση διαμερισμάτωσης και υπέρβασης δόμησης για το διαμέρισμα.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 [μας λειπουν αρκετα στοιχεια στην αρχικη ερωτηση...οπως, εμβαδον καθε ΟΙ, εμβαδον επεκτασης καθε μιας, ετος κατασκευης, αν ανηκουν στον ν 1221... τί γραφουν στο Ε9 και ποιος...] Παντως, φαινεται οτι: Υπήρχαν δυο ΘΣΑ, με δικα της χιλιοστα καθε μια και το δικο της εμβαδον. Αρα, υπαρχουν δυο ΟΙ και δυο ΚΑΕΚ. Καθε μια -ή η μια- απο αυτες, επεκταθηκε προς τον υπολοιπο χωρο του ισογειου, κατα ενα τμημα ...αγνωστου εμβαδου... Επομενως, καθε μια ΟΙ πρεπει να τακτοποιησει την επεκταση/καταληψη επι κοινοχρηστων.... Το οτι εχουν συνενωθει αυθαιρετα, δεν αλλαζει το ιδιοκτησιακο. Παραμενουν δυο, μετα απο αυθαιρετη καθαιρεση της μεσοτοιχιας, η οποία πρεπει να τακτοποιηθει... Εχουμε και μια αλλαγη χρησης απο βοηθητικο σε κυριο χωρο, και -μαλλον- και ΥΔ [ και υπαρχει και η πιθανη αναγκη εξευρεσης/εξαγορας ΘΣΑ, ειτε λογω καταργησης δυο ΘΣΑ, εαν αυτες ανηκαν στις υποχρεωτικες... ειτε λογω δημιουργιας χωρου κυριας χρησης.] Οταν τακτοποιησουν τις αυθαιρεσιες, μπορουν να συνενωσουν τις ΟΙ και, αντι να εχει καθε ενας το 100% ξεχωριστα ανα μια ΟΙ, να εχουν απο 50% στην ενιαια ΟΙ, ή και διαφορετικα ποσοστα, αν πχ. η μια επεκταθηκε και μεγαλωσε κατα 10 τμ. ενω η αλλη εχει το αρχικο της εμβαδον... μπλεξ
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα