Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολύτεκνοι - αυθαίρετα


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Αγαπητά μέλη του forum

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την υπαγωγή στο νόμο αυθαίρετων 4495/17...ως πολύτεκνος  διάβασα για κάποιες ευεργετικές διατάξεις ως προς τη μείωση των προστίμων...

γνωρίζει κανείς αν υπάρχει περιορισμός στα τετραγωνικά για την υπαγωγή στο νόμο?

Συγκεκριμένα αν ισχύουν οι περιορισμοί του ορισμού  της πρώτης κατοικίας ? Δηλ. μέχρι 130 τετραγωνικά?

ή είναι ανεξαρτήτως τετραγωνικών όπως ισχύει για τους ΑΜΕΑ? Στο άρθρο 103 για τις ευπαθείς ομάδες δεν το ξεκαθαρίζει... ενώ στο άρθρο 100 ορίζει την πρώτη κατοικία σε σχέση με τα τετραγωνικά τα οποία προσαυξάνονται με τον αριθμό των  τέκνων  ανάλογα...

 

Σας ευχαριστώ 

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

πολυ σωστη ερωτηση

το αρθρο 100, αρχικα οριζε τα εξης:

12. Για κύρια και μοναδική κατοικία, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή ο σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα ανήλικα τέκνα αυτού δεν έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ή σε ιδανικό μερίδιο αυτής που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε οικόπεδο οικοδομήσιμο ή σε ιδανικό μερίδιο οικοπέδου στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες και βρίσκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000), καταβάλλεται ποσοστό 40% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται με τις διατάξεις του παρόντος. Θεωρείται ότι πληρούνται οι στεγαστικές ανάγκες εφόσον το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί δεν υπερβαίνει τα εβδομήντα (70) τ.μ.. Η επιφάνεια αυτή προσαυξάνεται κατά τριάντα (30) τ.μ. για μέχρι δύο τέκνα και κατά είκοσι (20) τ.μ. για πάνω από δύο τέκνα, τα οποία βαρύνουν τον υπόχρεο ή τον άλλο σύζυγο. Η προϋπόθεση της κύριας κατοικίας για την εφαρμογή

του παρόντος άρθρου [!!!!;;;;;;]

πληρούται εφόσον για τις στεγαστικές ανάγκες των ανωτέρω προσώπων το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί δεν υπερβαίνει τα εβδομήντα (70) τ.μ.. Η επιφάνεια αυτή προσαυξάνεται κατά δεκαπέντε (15) τ.μ. για κάθε τέκνο.

στη συνεχεια τροποποιηθηε ως εξης:

Για κύρια και μοναδική κατοικία, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή ο σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα ανήλικα τέκνα αυτού δεν έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ή σε ιδανικό μερίδιο αυτής που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογέ-νειάς του ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε οικόπεδο οικοδομήσιμο ή σε ιδανικό μερίδιο οικοπέδου, στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες και βρίσκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000), καταβάλλεται ποσοστό 40% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται με τις διατάξεις του παρόντος. Για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών, λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις της παρ. 13 του άρθρου του ν. 1078/1980 (Α` 238).

 

Επομενως, με το αρθρο 100 οριζεται πλαφον για την κυρια και μοναδικη κατοικία, με βαση τον ν 1078/80.

Στο αρθρο 103 παρ. 1, γραφει "ανεξαρτητως περιορισμου κυριας κατοικιας"

στις δε επομενες παραγραφους   μιλαει για κυρια κατοικια μονον και δεν οριζει πουθενα κανενα πλαφον στα τμ.

Η μονη "αναφορα" σε τμ. γινεται  στην εγκ. 2. την 2-6-2019 οτι "οι διαταξεις του αρθρου 100 περι τμ. ισχυουν και για το 103, πλην κατι τετοιο δεν προκυπτει απο τον ίδιο τον νομο.

Προκειται για απαγορευομενη τροποποίηση/συμπληρωση νομου με εγκυκλιο, η οποια δεν εχει καμμια νομικη ισχυ.

Και αν το ηθελε ο νομοθετης θα το "συμπληρωνε" με την τελευταια τροποποιηση του 4759.

Edited by Pavlos33
αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... ωστόσο το ερώτημα παραμένει...ο μηχανικός μπορεί να το περάσει ως ευπαθής ομάδα μόνο με το άρθρο 103, ή θα πρέπει να υπολογίσει τα τετραγωνικά μέχρι τα 130 με υπαγωγή στο 20% και τα υπόλοιπα κανονικά χωρίς την έκπτωση των ευπαθών ομάδων?

Σας ευχαριστώ και πάλι...

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.