Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμβαδόν σοφίτας


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλημέρα σε όλους!

Επιθυμώ να αγοράσω ένα διαμέρισμα 50 τ.μ., το οποίο έχει ως λειτουργικό παράρτημά του μία σοφίτα εμβ. 25 τ.μ.

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

1) Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη σοφίτα των 25 τ.μ. ως δωμάτιο με σηκωμένους και τους 4 τοίχους; (το ρωτάω γιατί μηχανικός μου ανέφερε ότι κανονικά η σοφίτα πρέπει να χωρίζεται μόνο με κάγκελο από τον υποκείμενό της όροφο και όχι με τοίχο, να βλέπει δηλαδή κάτω, σαν να είναι μπαλκόνι)

2) Στα υπόλοιπα 25 τ.μ., τα οποία στην ουσία είναι ένα κενό, από τον υποκείμενο όροφο δηλαδή αν κοιτάξεις προς τα επάνω σε εκείνο το σημείο βλέπεις τη σκεπή, μπορώ να τα κλείσω και αυτά με πάτωμα δημιουργώντας έτσι άλλο ένα δωμάτιο;

3) Και τέλος, σε περίπτωση που εγώ τα κάνω όλα αυτά, θα θεωρηθούν αυθαίρετα/πολεοδομικές παραβάσεις; Και αν ναι, θα μπορέσω με κάποιο τρόπο να τα δηλώσω/νομιμοποιήσω ή ισχύει αυτό που διαβάζω, ότι δηλαδή ό,τι αυθαιρεσία δημιουργηθεί μετά τον Ιούλιο του 2011 δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί με κανέναν τρόπο;

Ευχαριστώ!

Επίσης, να σημειώσω ότι ο χώρος της σοφίτας των 25 τ.μ. που είναι ήδη δημιουργημένος ως χώρος έχει το κανονικό ύψος ενός δωματίου, ενώ στο υπόλοιπο κενό των 25 τ.μ. που θέλω να φτιάξω δωμάτιο βρίσκεται το τμήμα της σκεπής που είναι επικλινές.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ’ όλα μη αγοράσεις κανένα Διαμέρισμα αν δεν δώσεις όλα τα σχέδια και ζητήσεις αυτοψία από Μηχανικό έμπειρο της δικής σου εμπιστοσύνης να το ελέγξει. (δεν αρκεί το μηχανικός μου ανέφερε κ.λπ.)

Αφού σε κάθε περίπτωση θα πρέπει στην αγορά να πληρωθεί Μηχανικός για να δώσει Βεβαίωση περί μη αυθαιρεσίας….. και συ θα ζητήσεις να είναι Μηχανικός δικής σου εμπιστοσύνης και όχι του πωλητή.

Διότι ότι κουσούρια έχει (το ακίνητο) εσύ θα τα κουβαλάς όλα τα επόμενα χρόνια.

 

Πάμε στο Δεύτερο

Δεν εχεις διευκρινίσει αν το κτήριο είναι με οικοδομική Άδεια μετά το 2012 (άρα έχει βγει με διατάξεις του Ν.Ο.Κ) ή προ του 2012 άρα είναι με διατάξεις του ΓΟΚ.

Ανάλογα το ένα ή το άλλο αλλάζει σημαντικά ο χαρακτηρισμός τι είναι αυτό που εσύ περιγράφεις ως σοφίτα (από καθαρά πολεοδομική άποψη)

Οπότε απάντηση με υποθέσεις δεν αξίζει καν το κοπο να γίνει.

Ο Γενικός κανόνας όμως είναι ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ περαιτέρω αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης μετά το 2011 διότι δεν θα μπορείς να το νομιμοποιήσεις και είναι ζήτημα χρόνου να χτυπήσει η καμπάνα των προστίμων αν το κάνεις.

 

Καλορίζικο σε κάθε περίπτωση

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, nancya said:

...

Η οικοδομή χτίζεται τώρα,η άδεια είναι του 2018.

...

υποθέτω το αναφέρεις για να μπορέσει να γίνει κάποια εκτίμηση της κατάστασης...

αν ναι θα πρέπει να ανεβάσεις σε καλή ανάλυση τα παρακάτω σχέδια απο την Οικοδομική Άδεια

  • Διάγραμμα Δόμησης
  • Κάτοψη του Ορόφου που είναι το διαμέρισμα
  • Μια τομή που να περιλαμβάνει το Διαμέρισμα κατά προτίμηση

Ακόμα και έτσι όμως εφόσον προχωρήσεις θα πρέπει να αναθέσεις σε Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου για το οριστικό και σίγουρο τσεκ.

 

Υ.Γ.

τα σχέδια σκαναρισμένα και όχι απλή φωτογράφιση με κινητό

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.