Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση οικοπέδου αυτοτελές και με Σύσταση


Recommended Posts

Καλημέρα το έτος 1992 αγόρασα με την σύζυγό μου από κοινού 2 όμορα οικόπεδα που σύμφωνα με τους τίτλους του προκατόχου μου που τα απόκτησε το 1974 αποτελούσαν αυτοτελή ιδιοκτησία το κάθε ένα και ο μηχανικός τα αποτύπωσε ως ένα ενιαίο στο τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο έχει προσαρτηθεί στο συμβόλαιο ως ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση και ο δικηγόρος που παρίστατο στην αγορά και η συμβολαιογράφος τα συντάξανε σε ένα συμβόλαιο το οποίο μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο κανονικά και στο κτηματολόγιο απεικονίζετε με ένα Κ.Α.Ε.Κ. ως ενιαίο και αυτοτελές οικόπεδο. Ώμος το 1992 λίγες ημέρες αργότερα αγόρασε άλλος το άλλο όμορο οικόπεδο το οποίο είχε εντός και παλιά  ισόγειο οικία κατεδάφισε την παλιά οικία και με άδεια οικοδομής και το 1993 οικοδόμησε νέα οικία σε τμήμα οικοπέδου με πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο 4,30 δείχνοντας και το άλλο τμήμα του ενός εκ των 2 αρχικών οικοπέδων που εγώ δεν γνώριζα ότι το 1965 είχε υπαχθεί στις διατάξεις του 1002 και 1117 του Α.Κ. διότι ο μηχανικός που αποτύπωσε το τοπογραφικό που σας προαναφέρω πιο Πάνο αυτό το απεικονίζει ότι έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο 5.00 μετρά και ότι είναι οικοδομήσιμο με το άρθρο 25 του νόμου Τρίτση ενώ στην πραγματικότητα έχει 4,30 μέτρα πρόσωπο. Στο κτηματολόγιο είναι καταχωρημένο και αυτό με ένα Κ.Α.Ε.Κ. ως ένα ενιαίο και αυτοτελές. το 1965 που έγινε η σύσταση η  περιοχή που βρίσκεται το ως άνω ακίνητο ήταν έκτος ορίων οικισμού και το έτος 1988 η περιοχή εντάχθηκε στο Σχέδιο Πόλης με  Απόφαση ΦΕΚ του 1988. Το Όλο θέμα το γνώρισα εντελώς τυχαία το 2013 και όπου έχω απευθυνθεί δεν βρήκα λύση στο πρόβλημα ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε το ακίνητο. Σας παρακαλώ θερμά να μου γνωρίσετε πώς και με ποιον τρόπο θα δώσουμε την σωστή λύσει.  σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

ειχε ενας δυο οικοπεδα

τα μεταβιβασε σαν συνενωμενα σε ενα, εμβαδου....τμ. και ορια  .....με συμβολαιο.

Οπότε δεν ισχυει αυτο που λες "αγορασα με την σύζυγό μου από κοινού 2 όμορα οικόπεδα"

Τα μετεπειτα με τον ομορο και το αρθρο 25...δεν καταλαβα...

ουτε ποιό ειναι το προβλημα το δικο σου.

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου είχε δυο συμβόλαια δυο όμορα οικόπεδα το ένα 125 τμ αδιαίρετο, και το άλλο οικόπεδο 75 τμ τμήμα οικοπέδου (που δεν αναφέρονταν ως τμήμα) που το έτος 1965 το διαίρεσε ο τότε ιδιοκτήτης του το διαίρεσε και το μεταβίβασε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3741/29 και των άρθρων 1002 και 1117 του Α.Κ. και μετά αυτός το μεταβίβασε στον προκάτοχο μου το 1974 σαν αδιαίρετο οικόπεδο και δεν αναγράφηκαν η ανωτέρω διατάξεις, και τα μεταβίβασε σαν συνενωμένα ΝΑΙ σε ένα εμβαδό 200 τμ σε εμένα. το δε άλλο  τμήμα που αναφέρω στο προηγούμενο κείμενο 65τμ περίπου και πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο 4,30 από το  έτος 1966 όλες οι μεταβολές που έχουν γίνει σε αυτό το τμήμα αναφέρονται σε διατάξεις διηρημένης ιδιοκτησίας. ΣΗΜ σύμφωνα με τους όρους δόμησης στην περιοχή κατά παρέκκλιση πρόσωπο 6.00 εμβαδόν 100.00 Ενώ το τμήμα αυτό δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ο μηχανικός αποτύπωσε λανθασμένα στο τοπογραφικό το άρθρο 25.το πρόβλημά είναι τώρα και στους δυο μας γιατί δεν μπορώ να τακτοποιήσω εγώ το οικόπεδο μου σήμερα ως έχει σαν άρτιο και οικοδομήσιμο γιατί του γείτονα θα έχει πρόβλημα και έχει ήδη πρόβλημά με το Κ.Α.Ε.Κ.

Link to comment
Share on other sites

υποθετω οτι

ειχε γινει συσταση καθετης και "χωρισθηκε" ενα οικοπεδο  σε "δυο"

Στη συνεχεια ενα διπλανο, ανεξαρτητο, θεωρηθηκε σαν ενιαιο με μια απο τις δυο καθετες και πωληθηκε σαν ενα ενιαιο.

Μετα ταυτα,  προφανως και επηρεαζεται και η δευτερη καθετη, η οποια φαινεται σαν ανεξαρτητο τμημα

καθως και η δικη σου, η οποια επίσης αποτελει συνιδιοκτησια εξ αδιαιρετου και, ενω   δεν ειναι ανεξαρτητο τμημα,

 εμφανιζεται σαν συνενωμενη με το μικρο.

Με δυο λογια, συνενωθηκε μια καθετη με ενα ανεξαρτητο οικοπεδο.

Πολλα "λαθη" μαζεμενα.

Θα πατε με τον γειτονα στον συμβ/φο.

καλημερα και καλο μηνα...

 

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ΝΑΙ μάλιστα πολλά λάθη συνενώθηκε μια κάθετη με ένα ανεξάρτητο οικόπεδό. ενώ θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά συμβόλαια και να οικοδομούνται όλα. το έτος 1965 που έγινε η σύσταση δεν υφίσταται καν η έννοια κάθετη ιδιοκτησία μόνο οριζόντια μετά με το Νομοθετικό διάταγμα 1024/71 πιες σύστασης καθέτου θεραπεύτηκαν? όσες είχαν γίνει και με το Ν.1024/71 βρίσκονταν ήδη στο Σχέδιο πόλης? όλες?. η περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το1988.

Συστάσεις διηρημένων ιδιοκτησιών σε οικόπεδα, που βρίσκονται μέσα τους

ανωτέρω οικισμούς, που έγιναν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος

νόμου, είναι έγκυρες, εκτός αν κηρύχθηκαν άκυρες με αμετάκλητη

δικαστική απόφαση".

έχω πάει επανειλημμένα σε συμβολαιογράφο και σε δικηγόρο και σε μηχανικό ο ένας με παραπέμπει στον άλλο χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. πως μπορεί να διορθωθεί αυτή η περίπτωση και προσπαθώ μόνος μου να βρω κάποια λύση.

Link to comment
Share on other sites

On 1/6/2021 at 9:12 ΠΜ, Σπυράκος said:

σε συμβολαιογράφο και σε δικηγόρο και σε μηχανικό ο ένας με παραπέμπει στον άλλο χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. πως μπορεί να διορθωθεί αυτή η περίπτωση και προσπαθώ μόνος μου να βρω κάποια λύση.

Το μόνο σιγουρο είναι ότι δεν θα λυθεί απο το φόρουμ.

Βρες άλλο συμβολαιογράφο και μηχανικό

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα και πάλη σε όλους  

θα ήθελα την άποψη σας σχετικά περί συστάσεις για τα εκτός σχεδίου τεμάχια 

σας γνωρίζω ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε κτήση ισόγειο οικία στο δυτικό τμήμα ατού και το έτος 1965 το διαίρεσε από μεγαλύτερο τμήμα αγρού σε δύο τμήματα ανατολικό και δυτικό και μεταβίβασε το πρώτο ανατολικό τμήμα αγρού το έτος 1965 με τις διατάξεις του Ν,3741/29 και τον άρθρων 1002 και 1117 του Α.Κ. και το έτος 1966 μεταβίβασε και το δεύτερο δυτικό τμήμα αγρού με την ισόγεια οικία με τις ιδίες διατάξεις

η περιοχή εντάχθηκε στο Σχέδιο πόλης με Φ.Ε.Κ. το έτος 1971 

το ερώτημα μου είναι εάν οι οποίες πράξεις σύστασης  που έγιναν σε εκτός σχεδίου (σε αγρούς) μετά το Ν.Δ.1024/71 και την τροποποιήσει με το Ν.2052/1992 όπως ισχύει η όποιες πράξεις που έγιναν στα εκτός σχεδίου είναι έγκυρες 

η με βάση τα παραπάνω είναι άκυρες οι όποιες πράξεις 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.