Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δώμα με παράθυρο σε γειτονική αυλή


Recommended Posts

Στη παλιά χώρα Σκοπέλου, ανακαινίσθηκε μονοκατοικία με αυλή περίπου 2m2, περιμετρικά η αυλή περιορίζεται από τους τοίχους των διπλανών σπιτιών και ειναι σας φωταγωγός. Επισκευάστηκαν οι περιμετρικοί τοίχοι γιατί φαινόντουσαν τα τουβλα με τα οποία χτίστηκαν και κατέβαζαν χώμα σε κάθε βροχόπτωση. Ο ένας τοίχος φαινόταν ότι είναι από το διπλανό εγκαταλλελημένο σπίτι, με παράθυρο στην αυλή.  Ο δήμος έχει ασφαλίσει παράθυρα και είσοδο του εγραταλλελημένου σπιτιού με τσίγκο. Κατά την ανακαίνηση του πρώτου κτιρίου με την αυλή, χτίστηκε το παράθυρο καθώς υπήρχε ήδη πρόβλημα με ποντίκια από το διπλανό ακατοίκητο, με τη σκέψη ότι είναι μέρος του. Ο ιδιοκτήτης από το δώμα λείπει στο εξωτερικό το χειμώνα με αποτέλεσμα να μην έχει γνώση ο κύριος που έκανε την ανακαίνηση στο σπιτι του ότι πρόκειται για άλλη ιδιοκτησία.

Ξαφνικά εμφανίστηκε ιδιοκτήτης του παραθύρου, το οποίο τελικά ήταν από κάποιο αυτόνομο δώμα, πίσω από το εγκαταλλελημένο σπίτι και απαιτεί να ανοιχθεί εκ νέου (είναι το μοναδικό παράθυρο του).

Κατά πόσο είναι νόμιμο να έχει παράθυρο ένα σπίτι μέσα ακριβώς στην αυλή του γείτονα; Ο τοίχος του είναι ο ένας και μοναδικός που ορίζει και την αυλή. Κατασκευαστικά και τα δύο κτίρια είναι περίπου της δεκαετίας του 70.

 

Link to comment
Share on other sites

ολη η σχετικη συζητηση, εδω

https://www.michanikos.gr/search/?q=δουλεια παραΘΥΡΟΥ&fromCSE=1

 

 κατα τα λοιπα

υπηρχε ενα παραθυρο, το κλεισατε

Ο ιδιοκτητης του δικαιουται να ζητησει την επαναδιανοιξη με δικαστικη αποφαση

και εκει θα κριθει εάν δικαιουται να το εχει.

Συζητας με τον δικηγορο σου.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.