BP_NTUA Δημοσιεύτηκε March 10, 2008 at 06:35 μμ Δημοσιεύτηκε March 10, 2008 at 06:35 μμ Σε ένα κατάστημα 2 ορόφων (ισόγειο και 1ος) σκέφτομαι να προτείνω στο μηχανικό να μου βγάλει ανεστραμμένα δοκάρια στον πρώτο για να κερδίσω σε ύψος εσωτερικά(να μη φαίνονται δηλαδη οι κρεμάσεις των δοκαριών). Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή έχω περιορισμό ως προς το ύψος του κτηρίου. Το τελικό ύψος μετριέται μέχρι τη στάθμη της τελευταίας πλάκας ή μέχρι το τελείωμα του ανεστραμμένου μου δοκαριού.
ALEXP Δημοσιεύτηκε March 11, 2008 at 08:55 πμ Δημοσιεύτηκε March 11, 2008 at 08:55 πμ Δύο λύσεις (ανάλογα με το που θα πέσεις!!) α. Το ύψος μετράει μέχρι την πλάκα αφού μέχρι εκεί είναι το οφέλιμο ύψος του ορόφου. Αν σου δημιουργήσουν πρόβλημα πας στο β. β. Βγάλε την άδεια με κανονικά δοκάρια και μετά κάντα όπως θέλεις (άρε Ελλαδάρα)
nikoskourtis Δημοσιεύτηκε March 11, 2008 at 10:47 πμ Δημοσιεύτηκε March 11, 2008 at 10:47 πμ (άρε Ελλαδάρα) Μερικοι ιδιοκτητες "μεγαλα μυαλα" δεν τα βαζουν καθολου ή τα γκρεμιζουν μετα την κατασκευη (ποσες φορες εχω δει να γκρεμιζουν δοκαρια και κολωνες για να μεγαλωνουν τα ανοιγματα...). Μετα στο σεισμο τους φταιει ο μηχανικος. Δεν το ειπα για να το κανεις. Σε καμια περιπτωση δεν κανεις κατι τετοιο. Στην περιπτωση που στην αδεια δεν τα βαλεις ανεστραμενα και μετα στην κατασκευη τα φτιαξεις ανεστραμενα φανταζομαι οτι πρεπει να γινει και η αναλογη αναπροσαρμογη στους υπολογισμους γιατι αλλαζει η θεση τους.
BP_NTUA Δημοσιεύτηκε March 11, 2008 at 01:37 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε March 11, 2008 at 01:37 μμ Σίγουρα αλλαγές πρεπει να γίνουν αν μπουν ανεστραμμένα δοκάρια. Εξάλλου αλλάζει και η διατομή που μελετάμε που σημαίνει διαφορετικός οπλισμός για τα δοκάρια μου. Απλώς ήθελα να σιγουρευτώ αν θα έχω πρόβλημα από την πολεοδομία λόγω περιορισμού του ύψους.
chronism Δημοσιεύτηκε March 11, 2008 at 02:06 μμ Δημοσιεύτηκε March 11, 2008 at 02:06 μμ Άλλη μια λύση είναι να γίνουν "κρυφοδοκάρια" - (όχι ενισχυμένες ζώνες) .. Παράδειγμα Ύψος =20εκ - πλάτος = 50εκ => πλάκα 15 εκ + 5 εκ φελιζόλ Έτσι και θα υπολογιστούν από την αρχή σωστά και θα είναι εντάξει με την πολεοδομία Αρκεί βέβαια να γίνει σωστή κατανομή του σεισμού (διαμέσω των κατάλληλων θέσεων των τοιχείων) και να παίρνουν τα εν λόγο δοκάρια όσο το δυνατό λιγότερη σεισμική δύναμη Παράδειγμα... δεν θα βάλεις στην διεύθυνση των δοκών αυτών τοιχείο Όποια άλλη νομιμοπαράνομη λύση δημιουργεί προβλήματα... Φαντάζεστε να συμβεί κάτι και να λογοδοτήσει ο μηχανικός ??? Γιατί δεν έκανες σωστή Επίβλεψη ???
Highlander Δημοσιεύτηκε June 29, 2008 at 04:48 μμ Δημοσιεύτηκε June 29, 2008 at 04:48 μμ και βέβαια μπορείς να βάλεις ανεστραμένα τα δοκάρια σου. Το μέγιστο ύψος μετριέται ώς την στάθμη του δαπέδου της οροφής, ΜΌΝΩΣΗΣ ή πλάκας απο εκεί και πάνω θα μπορείς να έχεις έως 1 μέτρο συμπαγή στηθαία πχ το δοκάρι όσο θα είναι το ύψος και το συμπληρώνεις ή όχι. Σημείωση το ύψος της δοκού άνω της πλάκας δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα μέτρο
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα