Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Έχω κληρονομήσει το ισόγιο σε μια διοροφή κατοικία....οι εξωτερικοί χώροι είναι κοινόχρηστοι και επίσης  ο βόθρος και των δύο ξεχωριστών κατοικιών είναι ο ίδιος.....ο άλλος ιδιοκτήτης γκρινιάζει συνέχεια να μην χυνουμε νερα και γεμίσει ο βόθρος....σύντομα θα ξεκινήσω την διαδικασία για χωρισμό των κοινόχρηστων χώρων με ασφαλιστικά μέτρα...μπορώ να κρατήσω τον υπάρχον βόθρο που είναι στην νοητή δική μου μεριά και να απαίτησω να φτιάξει ο άλλος ιδιοκτήτης δικό του βόθρο για να μην ακούω την γκρίνια του;.....Εδω να σημειωσω οτι το οικοπεδο εχει μεγαλη εκταση με δυνατοτητα να φτιαξει δικο του βοθρο.Επίσης είναι νόμιμη η μετάγγιση ενός βόθρους σε άλλον Μέσα στο ίδιο οικοπεδο;

Edited by xrisaxrisaki
Δημοσιεύτηκε (edited)

1. Υπάρχει Συμβολαιογραφική Πράξη σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών? Αυτή ορίζει (νομικά) τα όρια ιδιοκτησίας του καθενός, ποιοί είναι κοινόχρηστοι χώροι και ποια είναι τα κοινόχρηστα πράγματα επί του ακινήτου (π.χ. βόθρος, περίφραξη κλπ).

2. Εφόσον το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης και ο βόθρος βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο ανήκει και στους δύο (εκτός αν ορίζει διαφορετικά η Συμβολαιογραφική Πράξη). Το ότι βρίσκεται "στην νοητή δική σας μεριά" δεν αναιρεί ότι είναι κοινόχρηστος.

3. Για οποιαδήποτε επέμβαση σε κοινόχρηστους χώρους και πράγματα του ακινήτου απαιτείται συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών.

4. Για οποιαδήποτε τροποποίηση των ορίων και των δικαιωμάτων των κοινοχρήστων χώρων απαιτείται τροποποίηση της αρχικής Συμβολαιογραφικής Πράξης σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών (εφόσον υπάρχει) ΚΑΙ συναίνεση από όλους τους συν-ιδιοκτήτες. Δεν είναι δυνατή μονομερής ενέργεια τροποποίησης.   

5. Η κατασκευή νέου βόθρου απαιτεί έκδοση οικοδομικής άδειας ΚΑΙ συναίνεση συνιδιοκτητών (εφόσον βρίσκεται εντός κοινοχρήστου χώρου). 

6. Τι εννοείτε με την "μετάγγιση ενός βόθρου σε άλλον"? 

Edited by CivilKald
Δημοσιεύτηκε

Εννοεί να πάρει το μερίδιό της από το περιεχόμενο του υφιστάμενου βόθρου και να το αδειάσει στον καινούριο!

Δεν έχω ακούσει να απαγορεύεται αλλά πιο λογικό και οικονομικό είναι να το πάρει όλο το περιεχόμενο ένα βυτίο (που λογικά αυτό θα κάνει και τη μετάγγιση, διότι αντλία λυμάτων πού αλλού θα βρείτε;) και να το απομακρύνει εντελώς!

Για να μην ανοίγετε όμως νέους βόθρους σας προτείνω και μια εναλλακτική στον τρόπο μοιρασιάς των εξόδων της εκκένωσης: να συγκρίνετε τις καταναλώσεις ύδρευσης και αναλόγως πόσα νερά ρίχνει ο καθένας, τότε να μοιράζεται ανάλογα και το κόστος των εκκενώσεων. Και αφού θα πληρώνετε, θα μπορείτε να ρίχνετε όσα νερά θέλετε και ο γείτονάς σας να απαλλαγεί από αυτό το άγχος που του προκαλεί τη γκρίνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.