Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 Καλησπέρα. Η εξουσιοδότηση χρειάζεται σαν εντολή για να προβείς στην σύνταξη της ΗΤΚ και την έκδοση ΠΠΗΤΚ σύμφωνα με το νόμο. Ο ιδιοκτήτης θα σου υπογράψει την ΥΔ ότι σε εξουσιοδτεί και εσύ μετά θα προχωρήσεις στη σύνταξή της.
NEFELI GERDPL Δημοσιεύτηκε Friday at 09:08 πμ Δημοσιεύτηκε Friday at 09:08 πμ (edited) καλημέρα σας, η πραγματική μου απορία είναι αν η η ίδια υπ.δήλωση/εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη επισυνάπτεται στα παρακάτω πεδία που ζητάει το σύστημα (βλ. επισυναπτόμενα αρχεία). ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας Edited Friday at 09:14 πμ by Pavlos33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Friday at 09:16 πμ Δημοσιεύτηκε Friday at 09:16 πμ Ναι το ίδιο έγγραφο είναι. Από τη στιγμή που ανέβασες στο πρώτο στάδιο την εξουσιοδότηση (αν δεν την ανεβάσεις δεν σε αφήνει να καταχωρήσεις οικόπεδο) είσαι καλυμμένη.
NEFELI GERDPL Δημοσιεύτηκε Friday at 09:23 πμ Δημοσιεύτηκε Friday at 09:23 πμ (edited) ευχαριστω πολυ!! Edited Friday at 09:27 πμ by Pavlos33
xatzimi Δημοσιεύτηκε Sunday at 09:15 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 09:15 μμ Καλησπέρα. θα ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω: Είμαι συνιδιοκτήτης ακινήτου σε ποσοστό 50% μαζί με έναν ακόμη συνιδιοκτήτη. Μπορώ να υποβάλλω τη δήλωση για ΗΤΚ της ιδιοκτησίας μόνος μου, δηλώνοντας παράλληλα τον εαυτό μου ως εξουσιοδοτημένο μηχανικό, ή πρέπει να εξασφαλίσω πρώτα απαραίτητα και τη συναίνεση + την εξουσιοδότηση του άλλου συνιδιοκτήτη.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Sunday at 09:24 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 09:24 μμ Μπορείς χωρίς καμία συναίνεση. Στον πίνακα υπόχρεων βάζεις στη μια σειρά τα στοιχεία σου με το 50% και σε δεύτερη σειρά, αναγράφεις λοιποί συνιδιοκτήτες με το υπόλοιπο ποσοστό μέχρι το 100%. Η εξουσιοδότηση είναι αυτοεξουσιοδότηση (απλά για να προχωρήσει συστημικά η ταυτότητα).
xatzimi Δημοσιεύτηκε Monday at 06:40 πμ Δημοσιεύτηκε Monday at 06:40 πμ Ευχαριστώ για την απάντηση! Άρα καταλαβαίνω ότι πολύ σημαντικό κριτήριο είναι στον πίνακα υπόχρεων να μην αναγραφούν τα στοιχεία του άλλου συνιδιοκτήτη. Αν αναγραφούν τα στοιχεία του ως υπόχρεου τότε πρέπει να υπάρχει εξουσιοδότηση του άλλου συνιδιοκτήτη η οποία και πρέπει να ανέβει στο σύστημα. Αν δεν αναγραφούν τα στοιχεία του άλλου συνιδιοκτήτη και βάλουμε "λοιποί συνιδιοκτήτες" τότε μπορούμε να προχωρήσουμε τη δήλωση ως αυτοεξουσιοδοτούμενοι. Καταλαβαίνω σωστά;
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Monday at 07:12 πμ Δημοσιεύτηκε Monday at 07:12 πμ Αν τα γνωρίζεις τα βάζεις. Αν όχι, δεν τα βάζεις. Τα εμπράγματα δικαιώματα δεν καθορίζονται από την καταγραφή της ΗΤΚ αλλά από τους τίτλους. Εξουσιοδότηση λαμβάνεις από τον πελάτη σου (π.χ έναν εκ των συνιδιοκτητών) και δεν χρειάζεται να λάβεις απ' όλους.
xatzimi Δημοσιεύτηκε Monday at 07:49 πμ Δημοσιεύτηκε Monday at 07:49 πμ Άρα παρά την αναγραφή των στοιχείων του άλλου συνιδιοκτήτη στον πίνακα των υπόχρεων, καθώς αυτά είναι γνωστά, μπορώ να προχωρήσω τη δήλωση ΗΤΚ μόνο ανεβάζοντας την "αυτοεξουσιοδότησή" μου χωρίς να απαιτείται και η εξουσιοδότηση και του άλλου συνιδιοκτήτη; Συγνώμη που επιμένω, αλλά η "αυτοεξουσιοδότηση" ακούγεται λίγο οξύμωρη αναφορικά με την έννοια του εξουσιοδοτούμενου μηχανικού και δεν θα ήθελα να έχω μελλοντικά τυχόν νομικές συνέπειες από πλευράς του έταιρου συνιδιοκτήτη...
killertomato Δημοσιεύτηκε Monday at 01:06 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 01:06 μμ σωστά τα καταλαβαίνεις, αν όμως μπορείς να πάρεις και την εξουσιοδότηση του συνιδιοκτήτη τότε ακόμα καλύτερα. η αυτοεξουσιοδότηση μπορεί να αναγράφει οτι ως ιδιοκτήτης και μηχανικός αναλαμβάνεις τη σύνταξη ΗΤΑ και έκδοση ΠΠΗΤΑ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα