Μετάβαση στο περιεχόμενο

άδεια μικρής θεατρικής σκηνής


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Γεια σας!

Θα ήθελα να μάθω αν στην άδεια μικρής θεατρικής σκηνής, που υπάγεται νομίζω στις άδειες συνάθροισης κοινοί μέχρι 50 ατόμων, κτιριακά μιλώντας, δηλαδή ως προς την πολεοδομία, αν μπορεί να περιλαμβάνεται και η χρήση εργαστηρίων προετοιμασίας ενός δρώμενου σαν εργαστήριο θεατρικής αγωγής, εκτός από την ίδια την παράσταση που θα συμβαίνει μερικές φορές μέσα στον χρόνο.

Για να βοηθήσω περισσότερο υπάρχουν τα εξής δεδομένα:

Υπάρχει ατομική επιχείρηση στο όνομα του συζύγου μου ο οποίος είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής μέσω δράματος, με την περιγραφή ως εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης, εκπαίδευσης και ψυχοθεραπείας. Αυτός ο χώρος με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που έχει για όλες τις λειτουργίες από τον σύζυγό μου (συνεδρίες ψυχοθεραπείας, ομαδικές θεραπείες, εργαστήρια θεάτρου και αυτογνωσίας, και θεατρικές παραστάσεις μικρής κλίμακας ως δρώμενα που σχετίζονται με την δουλειά του δραματοθεραπευτή) μπορεί κανονικά να λειτουργεί ως γραφείο ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή χωρίς άλλη άδεια για το κτίριο. Έχει όμως εκδοθεί πριν από 6 χρόνια και πρόσφατα ανανεωθεί από την πυροσβεστική και άδεια πυροπροστασίας για το κτήριο με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για το κτίριο λόγω φιλοξενίας ομάδων ενηλίκων ή παιδιών στον χώρο.

Στον χώρο αυτό εγώ ως πτυχιούχος φιλόλογος-μουσειοπαιδαγωγός και θεατροπαιδαγωγός και ως σύζυγος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης εργάζομαι νόμιμα από λογιστικής-ασφαλιστικής άποψης και με τους ανάλογους ΚΑΔ, με ομάδες παιδιών ή ενηλίκων με αντικείμενο το θεατρικό παιχνίδι, τα εικαστικά και τις ομάδες δημιουργικού παιχνιδιού με οικογένειες που έχουν και πολύ μικρά παιδιά. Ο στόχος όλων των δικών μου εργαστηρίων δεν είναι θεραπευτικός, μα έχουν στόχο την κοινωνική και την καλλιτεχνική ανάπτυξη των παιδιών που συμμετέχουν. Αυτά τα εργαστήρια όμως από την άποψη της πολεοδομίας ΔΕΝ μπορούν να γίνονται από εμένα χωρίς την παρουσία του συζύγου μου στο συγκεκριμένο κτίριο, εκτός αν το κτίριο έπαιρνε κάποιου είδους άδεια που να αφορά μόνο την δική μου δραστηριότητα. Εναλλακτικά θα έπρεπε μας είπαν από την Περιφέρεια να έχω κι εγώ την ιδιότητα του ψυχολόγου για όλα τα εργαστήρια. Όσο παράδοξο και να ακούγεται αυτό, μας οδήγησε τον τελευταίο χρόνο στην αναζήτηση 1) αδειών που μπορούν να δοθούν στο υπάρχον κτίριο (καμία είναι η απάντηση γιατί η ταυτότητά του έχει οριστεί ως γενική κατοικία) και 2) πιθανών αδειών που θα μπορούσαν να δοθούν σε κάποιο άλλο κτίριο της περιοχής του Αιγίου που βρισκόμαστε. Η πρώτη δυσκολία εδώ είναι πως είναι πολύ λίγα τα επαγγελματικά κτίρια που θα μπορούσαν συμφωνα με τον χάρτη της πολεοδομίας να πάρουν άδεια μικρής θεατρικής σκηνής-συνάθροισης κοινού μέχρι 50 ατόμων ή κδαπ. Η λύση που έχουμε βρει προς το παρόν με τον τοπικό μηχανικό που συνεργαζόμαστε είναι να βρίσκουμε ένα ακίνητο και να κάνουμε έλεγχο για αυτή την άδεια πριν κάνουμε αίτηση. 

Η δευτερη δυσκολία που συναντάμε είναι ότι η άδεια κδαπ σε περίπτωση που βρίσκαμε το κτίριο για παράρτημα της επιχείρησης, δεν καλύπτει όλες τις ηλικιακές ομάδες με τις οποίες εργάζομαι , δηλαδή είναι μόνο για παιδιά από 5-12, ενώ εγώ εργάζομαι και με παιδιά από 2 ετών και τους γονείς τους, καθώς και με μεγαλύτερες του 12 ηλικίες εφήβων και ενήλικες. Από την άλλη η άδεια μικρής θεατρικής σκηνής που κατά τον μηχανικό μας είναι η πλησιέστερη σε αυτό που κάνω εγώ στα εργαστήριά μου, ως άδεια της κατηγορίας συνάθροισης κοινού μέχρι 50 ατόμων, δεν είναι σαφές αν μου επιτρέπει την λειτουργία των εργαστηρίων που χρειάζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς για την προετοιμασία μιας παράστασης, καθώς και άλλα εργαστήρια που καλλιεργούν την θεατρική έκφραση ως κοινωνικό εργαλείο πχ εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας για παιδιά ή ενήλικες που το χρειάζονται αυτό χωρίς να είναι απαραίτητη η συμμετοχή τους σε μία παράσταση ως κοινό ή ως παίχτες.

Ευχαριστώ για τον χρόνο κατανόησης της ερώτησής μου, αν υπάρχει κάποιος δρόμος που πιστεύετε θα βοηθούσε θα ήθελα να με κατευθύνετε. 

Αγγελική Παπαδημητρίου 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.