jimis73 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με την κατασκευή βόθρου, καθώς και οι μέχρι τώρα εργασίες μου αφορούσαν σε εντός σχεδίου. Αν υπάρχει κάποιος που έχει ασχοληθεί με το θέμα, θα ήθελα να μου προτείνει το είδος και τις διαστάσεις του βόθρου που πρέπει να κατασκευάσω για μία ιδιωτική κατοικία. Στην περίπτωση που προτείνετε κάποια ιδιαίτερη κατασκευή, αν θα ήταν εύκολο, θα ήθελα μια βοήθεια μ' ένα σκίτσο. Ευχαριστώ
DE GI Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2009 Καλησπέρα και από εμένα. Αντιμετωπίζω και άγω το ίδιο πρόβλημα με τα σχέδια και την τεχνική περιγραφή βόθρου. Έμαθα ότι υπάρχει ένα υπόδειγμα μελέτης για βόθρο. Την ψάχνω εδώ και πολύ καιρό άλλα τίποτα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει!!!!?
giannist Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2009 Αυτό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι είναι 2-3 τσιμεντένιες σωληνες μεγάλης διαμέτρου, σαν ένας τύπος έτοιμης κατασκευής. Αν ρωτήσετε σε μάντρες με οικοδομικά υλικα θα σας πουν αμέσως.
don chiero Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2009 Μηπώς καποιος συνάδελφος μπορεί να μου πει διαστάσεις τυποποιημένων βόθρων για χωρητικότητα 7 m3 και που κυμαίνονται οι τιμές τους μαζί με τα λοιπά παρελκόμενα (σηπτικές δεξαμενές, καπάκια, εργασία)? Παρατήρηση: - Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. - Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους - Η ειδικότητα σας πρέπει να αναγράφεται στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους του forum. Ευχαριστώ. acnt
ΔΛΧ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2009 Οι διαστάσεις των α, β, γ, πρακτικά είναι α=β=γ= μήκος βόθρου/3. Προτείνω για κτίριο μίας ή δύοκατοικιών συνολικού εμβαδού περίπου 200 έως 300 μ2, να χρησιμοποιείται τις τρεις τελευταίες διαστάσεις του πίνακα. Η κατασκευή αυτή εναλλακτικά όταν επιτρέπεται, μπορεί να συνδεθεί με απορροφητικό βόθρο, είτε μπορεί να γίνει και χωρίς στεγανό πυθμένα στο τμήμα γ, οπότε έχουμε μία υβριδική κατασκευή στεγανού-απορροφητικού βόθρου. Έχω κατασκευάσει τέτοιους βόθρους που στην υβριδική μορφή τους επί 10 χρόνια δεν έχουν γεμίσει. Το πλεονέκτημα αυτής της κατασκευής είναι ότι εξαναγκάζει τα στερεά λύματα να καθιζάνουν στο τμήμα α-β, και να περνάει "καθαρότερο" νερό στο τμήμα γ. Οι δύο οπές στη βάση δεν κρίνονται απαραίτητες. Η κλίση του πυθμένα είναι χρήσιμη αλλά όχι αναγκαία κατασκευαστικά. Να είστε καλά.
kostismas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2009 Καλησπέρα σε όλους/ες. Είμαστε δύο (πολύ) νέοι μηχανικοί, αρχιτέκτονας και μηχανολόγος (ο πρώτος είναι και ο γράφων) και μας παρουσιάστηκαν μερικές απορίες κατά τη σύνταξη της οριστικής μελέτης μίας μονοκατοικίας. Μετά από ώρες συζήτησης, είμαστε ακόμη μπερδεμένοι! 1. Ποια η διαφορά στεγανού βόθρου και σηπτικής δεξαμενής; 2. Αν υπάρχει διαφορά πώς υπολογίζονται τα στοιχεία (διαστάσεις, χωρητικότητα, αποστάσεις από όρια κλπ) του στεγανού βόθρου; 3. Αν ως χρόνο εκκένωσης λάβουμε το ένα (1) έτος, πώς υπολογίζουμε τη μέγιστη ποσότητα λυμάτων που συγκεντρώνει ο βόθρος στο διάστημα αυτό (προσοχή! όχι την ποσότητα ίλυος, δηλαδή λάσπης λύματος) Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!
angelosk Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2009 1. είναι το ίδιο πράγμα αν δεν κάνω λάθος 2. Να απέχουν τουλάχιστο 15 μέτρα απο κάθε πηγή νερού και τουλάχιστον 1,00μ απο όλα τα όρια του οικοπέδου και τα θεμέλια του οικοπέδου (Αποφ. 3046/89, αρθρ. 26, παρ. 3.16, Τόμος Α σελ. Α-112) για χωρητικότητα και διαστάσεις διαβάστε την απόφαση, Ε1β/221/65, αρθρ. 9, παράγραφο 3, τόμος Γ1 σελ 1817. Αν δεν έχετε διαθέσιμο τον κώδικα, στείλτε μου σε μήνυμα ενα φαξ η e-mail να σας το στείλω. ---------------- edit : σας το ανέβασα apofasi.zip 1
kostismas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2009 Συνάδελφοι καταρχήν σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον. Είμαστε ευγνώμονες εκ των προτέρων. Ωστόσο: Για στεγανό βόθρο, δυσκολευόμαστε να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη ΥΑ, διότι με το δεδομένο ότι ο στεγανός (κι όχι απορροφητικός) βόθρος θα εκκενώνεται πρακτικά το συχνότερο κάθε 6μηνο (αν όχι κάθε χρόνο) ο όγκος προκύπτει πάνω από 300 κ.μ. !!! Ακόμη και από τη διάταξη περί "στεγανής δεξαμενής" που ορίζει ελάχιστο χρόνο αυτόνομης λειτουργίας 15 ημερών (δηλαδή πρέπει να εκκενώνεται δύο φορές το μήνα - πράγμα αδύνατο για τη θέση και τα δεδομένα του κτιρίου), ο όγκος προκύπτει πάνω από 20 κ.μ. Μας φαίνεται λοιπόν λίγο παράλογο για μία μονοκατοικία 150 τ.μ. που βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο χωριό ψηλά στο βουνό, να απαιτούνται διαστάσεις βόθρου 5x2x2,5 μ. Μάλλον λοιπόν πρέπει να υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος υπολογισμού του στεγανού βόθρου, τον οποίο δεν καλύπτει η ΥΑ. Ευχαριστούμε και πάλι!
jbosdas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2009 στεγανός βόθρος=ενας υπόγειος χώρος που συγκεντρώνονται τα λύματα.(τιποτα άλλο -ερχεται το βυτίο τα πάει στον βιολογικό ή τα πετάει όπου βρει) σηπτ. δεξ. = ενας χώρος με 3 ή περισσότερα διαμερίσματα, για να επιτελεστεί η σηπτική επεξεργασία. Στο τέλος αυτής μπορούμε να βαλουμε τον απορροφητικό. Αν βαλεις κ φίλτρα στον απορροφ. τότε μπορείς να φτάσεις και στον βιολογικό κ να χρησιμοποιεί κ το νερό. Στην ελλάδα χρησιμοποιούμε τον απορροφητικό ο οποίς σε 2-3 χρόνια ανάλογα το εδαφος βουλώνει κ γινεται απλή δεξαμενη.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα