Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά παλιού πετρόκτιστου σπιτιού


Sofiafi

Recommended Posts

Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθεια όσων γνωρίζουν. Ξεκινάμε διαδικασία αγοράς πετρόκτιστου παλιού σπιτιού. Έχουμε βρει 2-3 και θα πάμε άμεσα να τα δούμε με μεσίτες. Καθώς δεν είμαστε μηχανικοί ή αρχιτέκτονες δεν θα μπορούμε να καταλάβουμε την κατάσταση της οικοδομής, στατικά, κόστος ανακαίνισης κλπ. Θα πρέπει να έχω κάθε φορά μαζί μου μηχανικό? Αν δω 4, 5 σπίτια το κόστος θα είναι μεγάλο, ειδικά αν δεν προχωρήσω τελικά σε αγορά. Τι θα μπορούσα να κάνω άλλο? Σημειωτέον ότι όλα τα σπίτια που θα δούμε κατοικούνταν μέχρι πρόσφατα. Μπορώ να καταλάβω κάποια βασικά πράγματα μόνη μου?  Ευχαριστώ πολύ για την οποία βοήθεια ✌️

Link to comment
Share on other sites

Όταν θα έχεις καταλήξει για το σπίτι που θα αγοράσεις, τότε θα βάλεις τον μηχανικό σου να το ελέγξει, τόσο σε ότι αφορά το κατασκευαστικό σκέλος αλλά και για το πολεοδομικό σκέλος (νομιμότητα, αρτιότητα οικοπέδου/ γηπέδου κλπ).  Αυτό που σκέφτηκες, δηλαδή να έχεις τον μηχανικό σου σε κάθε επίσκεψη προς αγορά σπιτιού, φυσικά και γίνεται, αλλά όπως και η ίδια λες, θα πρέπει και να τον πληρώνεις.

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις είναι να ακούς τα μεγάλα λόγια του μεσίτη και να μην δώσεις ποτέ προκαταβολή χωρίς πρώτα να το ελέγξει ο μηχανικός σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.